TNEWS TALANOA

Full Version: Faka'ilo 'a Lesly Vainikolo koe fakalavea
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kataki mu'a koe fokotu'u fakakaukau pe eni fekau'aki mo 'etau fanau Tonga 'oku nau ma'u faingamalie va'inga 'i he ngaahi kalapu i tu'apule'anga.
Koe ongoongo fakamuimui eni ne pehe ne faka'ilo 'ehe kau Polisi 'a Bath 'a 'etau tangata fakailifia'i taha heni he taimi 'i England pe koia 'oku ui fakatenetene ko e VOLCAINO 'aia ko Lesly Vainikolo.
'Oku lolotonga va'inga foki 'a Vainikolo he Kalapu Clousester pea ne pehe mei he ongoongo 'a e letio BBC mei Pilitania ne hoko 'eni 'aneuhu 'iha lavea 'aha matapule kei ta'u 20 itu'a eni ha niteclub.'Oku kei fai e ngaue ki heni 'a e kau Polisi ka 'oku makatu'unga pe fokotu'u fakakaukau ni ke tokoni ki he'etau fanau Tonga 'oku nau va'inga 'i tu'apule'anga.
Moana..'Oku mo'oni 'aupito e fktalanoa kuoke faii pea koe 'atunga pe ia e fa'ahinga 'e ni'ihi 'oku oo e kalasi 'o fai fkmaatoato e taleniti 'oku nau ma'u koe'uhi koe sio ki tonga kihe famili pea ma'u ai ha faingamalie kihe nofo fonua,neu fanongo foki kimu'a atu koe tama rugby pe ne ma'u ia moe maliana he fonua muli pe pea kuo fkfoki ki tonga pea kuo ma'u 'ene ngaue lelei 'ana 'i tonga koe tauhi taimi he kautaha toungaue lauhoua,huanoa ha'ane toe fk'amu ke kai mai ha konga stake ka 'oku ne ngaahi atu 'eia e me'a koe kaitunu manioke moe hihi loku.
Ka 'oku 'ikai foki ketau 'ilo e mo'oni e me'a ne hoko kia volcano he mahino kuo hoko ia koe fu'u siana maka honau feitu'u pea kuo kamata ke fkfofolahi e konga kotoa hono sinoo he kuo tu'u ia he kau polofesinale he 'akapulu.
Ka koe fale'i atu pe volcano keke toe tokanga ange he ko muli ni ia 'oku kehe ange ia kuo 'ikai toe fie fuhu e kakai ia he 'oku ta'epau e me'a 'e hokoo ,ko e tu'u mai pe tama ia meihe mama'o moe ki'i konga ukamea 'inisi pe 'e 6 hono loloa 'o kamosi pea 'osi ,'ikai toe fai ha tau tuki ia moe fkhela
Hot dog Wrote:Moana..'Oku mo'oni 'aupito e fktalanoa kuoke faii pea koe 'atunga pe ia e fa'ahinga 'e ni'ihi 'oku oo e kalasi 'o fai fkmaatoato e taleniti 'oku nau ma'u koe'uhi koe sio ki tonga kihe famili pea ma'u ai ha faingamalie kihe nofo fonua,neu fanongo foki kimu'a atu koe tama rugby pe ne ma'u ia moe maliana he fonua muli pe pea kuo fkfoki ki tonga pea kuo ma'u 'ene ngaue lelei 'ana 'i tonga koe tauhi taimi he kautaha toungaue lauhoua,huanoa ha'ane toe fk'amu ke kai mai ha konga stake ka 'oku ne ngaahi atu 'eia e me'a koe kaitunu manioke moe hihi loku.
Ka 'oku 'ikai foki ketau 'ilo e mo'oni e me'a ne hoko kia volcano he mahino kuo hoko ia koe fu'u siana maka honau feitu'u pea kuo kamata ke fkfofolahi e konga kotoa hono sinoo he kuo tu'u ia he kau polofesinale he 'akapulu.
Ka koe fale'i atu pe volcano keke toe tokanga ange he ko muli ni ia 'oku kehe ange ia kuo 'ikai toe fie fuhu e kakai ia he 'oku ta'epau e me'a 'e hokoo ,ko e tu'u mai pe tama ia meihe mama'o moe ki'i konga ukamea 'inisi pe 'e 6 hono loloa 'o kamosi pea 'osi ,'ikai toe fai ha tau tuki ia moe fkhela

HOT MALO MUA AE TAU MOE NGAUE PEHE KIA MOANA MOE TUKU MAI AE KII FOI KAVEINGANI,OKU IAI FOKI AE MEA LAHI OKU KII PIHIA IHE ETAU FANAU PASIFIKII KOE MAU KINAUTOLU EHE KAVAMALOHII MOE LAULAUNOAA KAU ATU KIAI MOE ULU PUPULAA,KOE NGAAHI FOI MEA ENA OKU NE MAUMAUI LAHI AE TALENITI IA A ETAU FANAU MEI HE PASIFIKII KOIA AI ONGO TAMA KA IAI HA TAMA E HAO MEIHE NGAAHI FOI MEA NA PEA E ALU LELEI AUPITO ENE VAINGAA ANA IA PEA E AU PE IA O TAUTAU HONO SUU OKU TEEKI KENE MAUMAUI HA LAO E TAHA KOIA AI OKU TOTONU AUPITO KE TOE TOKANGA ANGE AE MATUAA O TOE AKOI ANGE MUA AE ULUNGAANGAA KETOE IHA LEVOLO E TAHA HE KUO HAKE MAI AE FKLAKALAKAA MOE MEA KEHEKEHEE KIHE ATAMAI O ETAU FANAUU,OFA LAHI ATU SALESI APOLOSIO.
Reference URL's