TNEWS TALANOA

Full Version: WHAT IS LOVE?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
WITH ALL HONESTY, I DON'T REALLY KNOW WHAT IS LOVE!

PLEASE HELP!
Ko 'ofa 'oku fa'a kataki mo anga mokomoko. 'Oku fehi'a 'a 'ofa ke ngaue fakataha moe kakai kovi. 'Oku anga fakama'uma'u 'a 'ofa. 'Oku fehi'a kihe kovi kae pikitai kihe lelei. 'Oku 'ikai ke lau 'e 'ofa 'ae kovi 'a hono kaunga'api. 'Oku 'ufi hia 'a 'ofa pea 'oku 'ikai ke ta'ata'aki 'e 'ofa 'ae kovi 'ae kakai kehee 'o tauaki 'i 'olunga. Ko 'ofa 'oku angalelei pea anga faka'apa'apa mo anga fakatokilalo. etc etc.

'OFA KE MOU MA'U 'A 'OFA 'IHE 'AHO NI!

'OFA ATU.
Sevele ko hono 'ai mahino 'oe fo'ilea koe 'OFA, 'oku tatau tofu pe ia moe 'ulungaanga 'oe hou'eiki hotau fonua. Blood kapau 'oku 'ikai teke 'ilo 'ae 'ofaa 'ihe anga ho'o feohi moe kau Temo, 'oku ou fakaafe'i atu koe ke ke me'a mai keta laka kihe hou'eiki hotau fonuaa ka nau hanga 'o faka'ali'ali atu kiate koe 'ae me'a koe 'ofa mo'oni.
'Oku nau 'eiki ka 'oku nau anga fakatu'a. 'Oku nau anga fakatokilalo mo e ha fua. My invitation to you is open. What do you think?
'Oku fu'u e'a mai ho'omo ta'x'ofaa ongo tangata (Sevele mo Kalafi's fan) he anga ho'omo talanoa.
Koe me'a koe 'ofa koe me'a ia 'oku uhu mei loto ka 'oku 'ikai koe me'a ke ako ma'uloto.. Kapau 'oku te fiema'u 'a 'Ofa pea 'oku taha pe 'ae halaa ko 'ete fou 'ia Sisu kalaisi he ko 'ofa ia talu mei mu'a 'i mu'a.... Kapau 'e 'ikai ke tau fou 'ia Sisu Kalaisi, te tau feinga ke tau 'ofa sio me'a, ke tau 'ofa fakatonutonu, te tau 'ofa siokita etc. Ka koe 'ofa 'a Kalaisi, koe 'ofa ia 'oku makehe, he 'oku lava 'ehe 'ofa koiaa 'o fakamolemole'i ha kovi 'aha taha na'e fai mai kiate kita. 'Oku toe lava foki 'ehe 'ofa 'a Sisu 'o fakangalo'i ha kovi na'e fai mai kiate kita.
Mahalo 'oku sai 'ae kaveinga mahu'inga ko 'eni, ke tau toe ki'i ta'utu hifo 'o vakavakai 'a e anga 'etau mo'ui pe 'oku tau ma'u 'a 'ofa pe 'ikai. I did not mean to preach! fakamolemole'i ange au kau lau forum.
KO HO'O MOU 'OFA MAI KIATE AU, KO HO'O MOU 'OFA IA KIATE IA!!! 'OUA 'E TA'ELOTO MOANA MOE ZONE EEEEHHH!!!
ipod 'oku 'ikai te u ofo au he talanoa pehe 'a Kalafi he 'oku ne 'ilo lelei 'a e anga e 'ofa 'a e hou'eiki hange ko ia na'e fakaha mahino 'e Pilolevu kia Liava'a ko e 'ofa fakahou'eiki ia.Ko e foaki e kakato loto mo e 'atamai kau ai mo e 'atamui.Ko ia Kalafi e?
Feleti Sevele Wrote:Ko 'ofa 'oku fa'a kataki mo anga mokomoko. 'Oku fehi'a 'a 'ofa ke ngaue fakataha moe kakai kovi. 'Oku anga fakama'uma'u 'a 'ofa. 'Oku fehi'a kihe kovi kae pikitai kihe lelei. 'Oku 'ikai ke lau 'e 'ofa 'ae kovi 'a hono kaunga'api. 'Oku 'ufi hia 'a 'ofa pea 'oku 'ikai ke ta'ata'aki 'e 'ofa 'ae kovi 'ae kakai kehee 'o tauaki 'i 'olunga. Ko 'ofa 'oku angalelei pea anga faka'apa'apa mo anga fakatokilalo. etc etc.

'OFA KE MOU MA'U 'A 'OFA 'IHE 'AHO NI!

'OFA ATU.
mo'oni a Feleti he 'oku mau langoa mautolu 'i hahake ni ka e le'ohi sotia ia 'i kolo.Malie kakai
'Eplalahame, sai 'aupito pe hono kai kimoutolu 'ehe langoo moe tangutu noa'ia, sio noa ta'x fai ha me'a.
Manatu'i foki 'Epalahame koe toki tu'u pe ha lango 'iha taha kapau 'oku tangutu ma'u ta'engaue 'ae tokotaha koiaa pea kapau 'e ngaungaue 'ae tokotaha koiaa 'e 'ikai tu'u ai ha lango ia. Koe fielau e tu'u e langoo 'ia koee koe'uhi, he ko ho'o 'aa pe he pongipongi kotoa 'o tangutu he komipiuta 'o talanoa forum. Pea ta koe fielau 'ae tu'u 'ae fanga lango. haleluia!!!!
ME'A LEA ta'x'ILO MO'ONI KO KOE KOLOLIANA. KOE NATULA 'OE LANGOO 'OKU PEHE NI. 'E TOKI 'ALU 'O TU'U 'IHA ME'A PE KO HA TAHA KAPAU 'OKU NAMU'I 'EHE LANGOO HA ME'A 'OKU NAMU FAIKEHE. HANGE KOE FA'A TU'U 'AE FANGA LANGO SIAPANII 'IA KOE 'O TATAU AIPEE PE 'OKU KE TU'UMA'U PE NGAUNGAUE. KO HONO 'UHIGA IA 'OKU MUMU ATU AI PE LANGOO 'IA KOEE KO HO'O NAMU MUSIEE. FEINGA HAKE KE MO FETAULAKI MO COOL CHARM HE 'OKU 'AFU 'A TONGA. PEA KAPAU 'OKU 'IKAI KE FU'U MALOHI 'AE COOL CHARM PEA KE FEINGA ATU AA KOE KIHA FO'I AFTERSHAVE LYNX. HA HA HA HA.
531 'alu ki homou 'api he ko'ena 'e hiki 'ehe lango! heeeeeeeee!
Koe LOVE ko hono fakatonga koe 'OFA...
'Ofa = Manako,sai'ia,lelei'ia moe ha fua...
etc...fakatata kiai...
Na'e 'ofa 'a Kololiana kia Kalafi Moala
Na'e 'ofa 'a Pilolevu kia Tuiono Liava'a
Na'e 'ofa 'a Tui'one ki he'ene kau fefine hono siasi
Na'e 'ofa 'a e kulii he pusi...
fefe ngaahi 'ofa ko ena kautama?
'Ofa 'a Kololii 'ia Kalalii
'Ofa 'ae ta'ahine ko Siu'ilikutapu 'ia Liava'a
Toe 'Ofa tomatakakano 'a Pilolevu 'ia Liava'a
Pea koe mo'oni koaa, na'e toe 'ofa mo 'Eseta Fusitu'a 'ia Liava'a?
Koe toe loi 'e'elo mo 'eni 'e taha! hoooiiiiii!
'alu aa Kololi 'o fakama'a e po e falemahaki Vaiola 'e 'aonga ia ho'o ha'u fakaveve heni moe mole taimi 'o Setita hono faka'ata ho tohi ke mau pango'ia ai kau lau website...Ke fu'u namu ta'etaau aupito pea 'ikai ke ke mai ha me'a 'e lelei ka ke posiposi pe he taimi kotoa...
Kuo ha e lau ia e 'OFA? Pehe 'eau koe 'ofa ki homou fili koe 'ofa ia 'oku mou taukapo'i? Fa'ahinga 'ofa faikehe ia, ke mou kape pe si'oku namu ta'etaau, moe ha fua si'eku to nounou. Ta he'ikai keu tui atu au ki ho'omou tokatelinee he koe tokateline fakamate 'ena ia 'oku mou malanga'i mai. Ta 'oku sai ange pe 'ae pule'angaa ia 'oku nau 'ofa mo'oni. Ko moutolu ia kau temo 'oku mou fu'u 'ofa loi 'aupito.
Kou malie'ia 'aupito he fehu'i 'oku 'omai 'e Blood ke tau fakakaukau ki ai heni. He'ene 'eke 'o pehe: WITH ALL HONESTY, I DON'T REALLY KNOW WHAT IS LOVE.

'Oku fakamanatu mai 'e Blood heni 'a e fo'i fehu'i tatau pe ka ko e fo'i hiva manakoa ia 'a e kau hiva ne 'iloa ko e 'foreigner' ne pehee, 'I wanna know what love is?'. Ko ia kau Forum kapau te mou fekumi atu ki ha fo'i CD pe kasete 'a e kau hiva ni 'foreigner' 'oku 'i ai e fo'i hiva ni, ka ko e fo'i hiki fuoloa mahalo ko e 80's pea kou tui 'e 'i ai e lelei lahi faka-e-ongo 'e ma'u mei ai pe na'a tali ai e fehu'i 'a Blood. Ka ko e fakatokanga pe, pea 'oku 'ilo pe ia he tokolahi 'a e hiva ni, he ko e hiva manakoa eni hono taimi he 'oku fekau'aki ia mo e pehe When a man loves a woman mo e ngaahi me'a pehe. Pea 'oku fiema'u ia he hiva ni ke fakaha mai ke ne a'usia 'a e me'a ko ia 'oku pehe ko e 'ofa, love. Pea 'oku kole ange leva he tamasi'i ki he ta'ahine, ' I want you to show me ... what love is'. 'A ia 'oku 'ikai fe'unga ki he tamasi'i ni 'a e fakamatala 'ata'ata atu pe 'a e 'ofa pea ngata ai ka 'oku ne vivili atu ia ki he ta'ahine ke ne hanga 'e ia 'o fakaha mai 'a e me'a ko ia, to put it into practice. Hange nai ha pehe atu: Don't just tell me what it is, show me or I will never know it. Pe ko ha pehe atu make it happen or make love to yourself or to me or to that other person if that is what it takes to show it. 'A ia 'oku mahu'inga ki he tamasi'i ni ke fakafotunga'i pe 'demonstrate' kae toki mahino lelei ki ai e 'ulungaanga 'o ha me'a 'oku 'ikai ke lava 'o fai ha sio ki ai. Ha fa'ahinga nauna tu'u fakaunga pe 'abstract noun' nai. 'Oku 'i ai pe foki e lave ia fekau'aki mo e 'ofa ko fe'ia 'a e me'a ko ia, ko 'ene hu'u mei fe hange ko e lave 'a ipod, ko Sisu. 'I ai mo e lau 'o pehe, Ko e 'Otua ko 'Ofa, mo e ngaahi lau kehekehe pe. Ka teu ngata he telia na'a pehee 'oku 'i ai ha'aku 'ilo ki ai, ka 'oku hala'ataa.
Mo e faka'apa'apa.
Sefo.
Kautama malo mu'a e tokoni mai ki hoku faingata'a'iaa. 'Oku ou hounga'ia mo'oni 'ihe ngaahi lafo na'e 'aonga ki hoku faingata'a'iaa. Na'a ku tupu hake 'iha famili na'e 'ikai ke ngofua ke fakae'a 'ete ongoo tautautefito kiate kimautolu 'ae tamaiki tangataa. Na'e 'ikai ke ngofua ke mau tangi 'o kapau 'e taa'i kimautolu. Na'e te'eki ai keu fanongo tu'o taha kuo pehe mai 'eku tangata'eiki 'oku 'ofa 'iate kimautolu fanauu pe 'oku ne polepole 'i ha'amau ngaue lelei. That's the only life I know! Now I have a family, and I'm struggling to show love to my wife and kids. Damn it! I really want to but finds it really hard. I feel if I show my emotion towards my family, I would be a wimp and not strong ! Your comments help. Malo 'aupito 'ae tokoni. I will try to put into practice some of the good advice you have given me! I try!!! malo 'aupito kautama.
Kau forum, 'oua temou toe tokanga mai kia Blood he kuo u 'osi faito'o 'eau hono palopalema, pea kuo nonga ia. 'E 'ikai kene toe ongo'i 'oku li'ekina pe 'e 'ikai 'ofa'i 'eha taha.
Ta koee 'oku lahi pe 'ae 'ofa ia 'a blood, he ko 'eni 'oku ma 'ofa pongipongi, pea ma toe 'ofa ho'ataa pea ma toe fu'u fe'ofo'ofa ni he efiafi moe tu'uapooo. 'uuu'uuhhaaa!! toe 'ofa mai foki blood .......uuuuuuhaaaaaaaaaaa!
FEFE ENI??

NA'E 'OFA 'A CLIVE,UGLY,TULA=LEPOLO & 'OFA S

HAHAHHA..'ALU AI KE 'AHO KAUTAMA....3 KI HE 2??...NEXT...
'Ihe loto lelei, koe fa'ahinga 'ofa 'oku ke lau mai koe kiai, koe fa'ahinga 'ofa na'e fai 'ehe 'etita 'oe nusipepa taimi 'o tonga (kalafi moala) pea mo kololiana he hotele dateline, pea na'e a'u atu ai 'a Victor (mali 'o kololiana) moe fu'u helepelu 'o helepelu'i 'aki 'a kalafi. koe me'a ia 'oku ou ui koe 'ofa noa'ia pea na'e tonu pe hono helepelu'i 'o kalafii ia moe laulaunoa.
hange kiate au na'e Dr. 'a Victor ia pea ko 'ene 'alu atu mo 'ene fu'u hele ke to'o e 'inasi e moa he na'e kei Boooo 'a Kalafi ia...pe kou hala 'eku ma'u ia 'aku?...Iauuu...si'i fa'ahinga eni ke 'ave pe kia Victor ke ne fai hono tafa ta'etele...Toe ui atu 'a Leki ke 'omai ha fo'i me'a 'a Kalali fuoloa 'ene puli...
Moana, kuo u pehe 'eau pe ko hai 'oku mou petipeti'iii ta koaa ko e ki'i siana 'uli'uli ko Setaleki na'e fa'a faitohi kolomu kihe pepa 'ae TongaStar pea 'oku fa'a 'asi mai he polokalama tnews moe pepa kele'a.
Koe tama ko'enaa 'oku 'iai e me'a ia 'oku fehalaaki mo 'ene fakakaukau. 'Oku masoli pea toe fakahihi'anga. Ko koe pe taha Moana 'oku ke peti 'ia Leki. Koe valekua taha 'ena he lalo la'aa ko'eni. Vakai na'a 'oku sai ange ha'o peti 'au 'ia Veni Langi 'iho'o peti 'ia Setaleki. 'oua pe kohu kae 'ai pe lotoo ia ke hangee ha tangai suka heeeeeeeee!!!!!!!!
Kololiana Wrote:Moana, kuo u pehe 'eau pe ko hai 'oku mou petipeti'iii ta koaa ko e ki'i siana 'uli'uli ko Setaleki na'e fa'a faitohi kolomu kihe pepa 'ae TongaStar pea 'oku fa'a 'asi mai he polokalama tnews moe pepa kele'a.
Koe tama ko'enaa 'oku 'iai e me'a ia 'oku fehalaaki mo 'ene fakakaukau. 'Oku masoli pea toe fakahihi'anga. Ko koe pe taha Moana 'oku ke peti 'ia Leki. Koe valekua taha 'ena he lalo la'aa ko'eni. Vakai na'a 'oku sai ange ha'o peti 'au 'ia Veni Langi 'iho'o peti 'ia Setaleki. 'oua pe kohu kae 'ai pe lotoo ia ke hangee ha tangai suka heeeeeeeee!!!!!!!!

Liana koe 'uhinga 'oe 'OFA koe fea'utaki ia pe kakato 'ae fiema'u'ae nga'ahi 'okani ho sino mohohu sinopea nglo ia taua na'ata tau fakamanupea hanga pe he'e foi ongo koe feuri 'o li'aki 'etafaikehekehe kake kole mai koe kai me 2 please pea koe lolotonga 'ae polosesi koia moe lelemai 'ae jump(puna) kuo toe ongona pe moe lea mai I LUV U.koe 'osi pea mo'oni 'ae hiva 'ae tau 'ae pea mo laione 'osi pea na tatakoto telefa pe.he!he!!!!Kai mai ha me'i LOVE.malo 'e kai fangatokoua vahe mai !!!ofa atu.
Tooatu koe lavi ho'o mou veteki kautamaa pea te huu mai pee kita kiheni moe fola he kataa.Koe fo'i hiva 'ai mai 'e Sefo 'oku totonu ke dedicate atu fo'i hiva ...when a man loves a woman ma'ae kau paipa 'i he gvt Tonga.Kae liliu atu 'o fklea when a man loves a man ha ha ha ha haaa.
There is no greater love than a person that will lay down his life for his friend.
Manatu kihe 'uli'uli hiva koia ko Lou Rawls...Love is in the air...above Tonga ka 'oku fiema'u ke fusi'i hifo ki lalo .
Ngeli,

Ta koe me'a ifoifo koe Love e???
This post has been modified by Admin:

ngelingala Wrote:ngelingala Wrote:
Ko 'ofa 'oku anga mokomoko mo tuai ki he houhau, 'oku 'ikai ke fakalaulau e feitu'u 'oku 'i ai; tatau ai pe palaku moe fulikivanu, 'oku ke fakakouna 'i ha me'a mei tu'a pe ko ha fa'ahinga 'uhinga; 'oku 'alu hake mei he loto pea 'oku 'ikai 'ofa tu'unga'a. 'Oku foaki 'aki hono loto ke fakamalimali'i 'aki e fofonga hono kaunga'api ka 'oku 'ikai koe foaki pe ke sio mai 'oku 'iai 'ene me'a pehe mo faka'amu 'e toe fakafoki mai 'ene 'ofa 'aki ha koloa. 'Oku tangi hono laumalie he sio kihe faikovi moe fakamamahi tangata, 'oku ne lotua e ta'emahino moe valengua ke 'a'a hono mata 'o sio a'u ki hono mu'a ihu. 'Oku ne lavea fakataha moe fa'ahinga masiva ta'x'iloa, 'io koe 'ofa ia 'oku kataki pe faingata'a, 'i he hake e 'ofa 'o tafe ki tu'a 'oku lave monuu ai e taha kotoa ka 'i he hake leva e kataki 'oku 'ikai pe 'i ai ha me'i toka'i mai 'e taha 'a e kaukovi 'oku li leva 'ofa ia kihe tafa'aki kae to'o mai e helepelu ia he vave taha...
Koe ki'i equation vave pe eni na'e fakahoko mai he talamahe'a 'a hina mo sinilau 750BC pehe tokua koe 'ofa ia.

Tu'iono+M.Siu'********-Pilo****-'Eleni '***-Fui** Ka******-'Eseta

+(marriage)
-('ofa ifoifo)

Koe 'ofa ena loliana!!
Heheheheeeeee....'Ofa....kou manatu kihe ngaahi talanoa sasala na'e tukuaki''i pe taha 'oe fanga cushion o liana na'e 'ofa pehe ni.

Liana + K_s_o_n = Fakamala'ia. heheheheheeeeeeee. Tau manatuz kihe kuohili liana ee.
Ugggh!!!! how awful.....kautama 'oku lolotonga fai 'eku kai, ka 'oku lele hake 'eku tokakovi he talanoa kihe me'a na !
Pages: 1 2
Reference URL's