TNEWS TALANOA

Full Version: Tonga’s PSA calls for meeting with P.M. to avert industrial action
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Posted at 01:45 on 24 July, 2007 UTC

Tonga’s Public Servants Association is calling on the prime minister, Dr Fred Sevele, to agree to a meeting with the PSA over pay and conditions in order to avert industrial action.

View full story: http://www.rnzi.com/pages/news.php?op=read&id=33876
Mahalo 'oku totonu ke fai mo puke mai 'a Mele 'Amanaki 'o tele moe vili ta'x'unua. Ko hai koe mata'i puloa ke ke fu'u fieme'a pehe kihe Palemia 'o Tonga? Ko hai koe?
Fai hake mo fai hifo ho'o fiememe'aa pea ke 'ilo koe vale kua koe. Tuku e fiepotoo Mele he 'oku 'ikai 'ilo atu 'eha taha ia pe kohai koe mo ho ki'i poto te'epusi. 'Oku te'eki ai ha taha 'i mamani ke ne fakamalohi'i hano Palemia ke comply mo 'enau fiema'u. Ko koe pe taha he kolope, pea fielau koe valekua koe 'oku 'ikai teke 'ilo 'ae me'a 'oku totonu ke ke fai. 'Oku fisi'ia hoku ngakauu Mele 'Amanaki 'iho'o fu'u fiematamu'a pehe kihe pule'anga moe Palemia.
Fakatauange ke toe 'iai ha Mele 'e taha ke tu'u 'o sio atu kia koe he taimi ni. 'Oku ke hangee mai ha puloa nge'esi.
Ko ho'omou feinga ke taki fakamalohi atu 'ae Palemia ke fai homou lotoo? Tuku ho'omou mio'i 'ae ngaahi fakamatala 'ae Pule'anga. Mele 'Amanaki he'ikai pea he'ikai tukulolo atu 'ae Palemia kihe kutufisi ko koe.
Mou veka mai kihe Palemia 'o kole fakamolemole kae tuku ho'omou fusifusi lotoo moe fanga namu kosi...........
'Oku 'ikai foki ko e poini ia 'a e pehee atu, Mele ko hai koe? He 'oku ta ia ki he sino 'o Mele kae tuku 'a e ngaue ia 'oku fakahoko 'e Mele, 'a ia ko e poini ia. Ka koe'uhi ko hono fehu'i pehe'i 'o Mele, lolotonga 'oku ne fuesia ha fu'u fatongia fakafonua lahi pehe fau, pea 'oku ou loto ai ke u ui 'a Mele hange ko e hiva 'a e kulupu hiva 'iloa ko e Westlife 'oku pehe, 'Queen of my heart'. Pea kapau 'e toe 'eke pe ko hai 'a Mele pea te u talaange, 'Mele, Queen of my heart', 'E tatau pe mo hano 'eke'i pe ko hai 'a 'Akanete Ta'ai, Talekita 'o e Kautaha Totonu 'a e tangata, pea ko e tali pe, 'Queen of my Heart', pe ko Lepolo Taunisila, ko e fakafofonga falealea, pe ko 'Ofa Simiki, ko e tali tatau ai pe, 'Queen of my heart'.

Ko eni 'oku talamai 'oku te'eki ha taha 'i mamani te ne fakamalohi'i hano palemia ke comply mo 'enau fiema'u. Ko e me'a koe ke 'uluaki fakama'ala'ala heni 'a e kehekehe 'i he 'u me'a ni. Tau pehee, he ko e palemia ia na'e fili 'e hai? Na'e fili 'ehe kakai? 'Ikai. Pea ta 'oku 'ikai ko ha palemia ia 'o e kakai. Ka na'e fili 'e hai? Fili 'e Tupou 5? 'Io. Pea ta ko e palemia pe 'o Tupou 5.

Talamai he'ikai tukulolo 'a e palemia ia ki he PSA. Ko e tali ki ai ko e fili pe ia 'a e palemia ke tali pe ta'etali 'a e fiema'u 'a e PSA ka he'ikai tuku ai 'a e feinga ia. 'E fai pe ia.

Mo e faka'apa'apa.
Sefo.
Big GrinBig Grin 'Uluaki pe me'a 'oku ou fiu he fkma'uma'u 'eku kata he comments 'a e finemotu'a ko kololiana. Koe kaveinga 'oku 'ikai koe fotunga 'oe mata pe koe tu'unga fkako pe ko ho'o sio fakaesino finemotu'a Kololiana. Koe kaveinga koe kole 'ae kau poto ke nau talanoa fakapoto moe ki'i palemia 'oku poto fktoketa.... Ki he kaveinga mahu'inga 'oku fai ai e longoa'a he ngaahi fonua lalahi 'o mamani 'a ia koe vahenga 'oe tangata moe fefine ngaue...
Koe me'a 'uluaki ke mahino finemotu'a Kololiana 'oku longo e palemia 'o 'ikai fie talanoa 'oku 'i ai hono 'uhinga ka te tau toki 'ilo ki ai 'a mui...
Ko hono ua 'oku 'i ai e totonu 'ae tangata moe fefine Tonga ke ne fehu'ia e tu'unga lakanga taki 'o tatau ai pe 'o a'u ki he tu'i....
Tolu finemotu'a Kololiana koe tu'unga lakanga taki 'oku totonu kete hoko koe sevaniti ma'ae kakai 'o hange koe lakanga tauhi sipi pea kapau leva 'oku tauhi sipi pe palemia ia ma'a tupou V 'ata'ata pe ia, ta 'oku 'i ai e fu'u fehalaaki lahi he tu'unga fakalele 'oe fonua.....
Ko hono fa e poini 'oku ou 'oatu finemotu'a Kololiana ke ke 'ilo'i kuo hikihiki e totongi nofo he ta'u kotoa pea 'oku totonu ke ta'ofi a 'ae vahe fakakofu pinati kae ma'u ha ki'i seniti ki he ngaahi kavenga he 'oku hanga mai e kavenga ki he ako, fakasiasi, fakakolo, moe famili foki...
Faka'osi tuku e puhi favai finemotu'a Kololiana kae lafo he kaveinga mo ha poini ke ako ai e tokotaha kotoa 'oku lau he forum ni.....
TongueTongueTongue
KOLOLIANA 'OKU 'IKAI FOKI KE TO E FIEMA'U KE TELE KOE IA HE KUO 'OSI FAI E NGAUE FAKASEVANITI IA KO IA 'E KALAFI PEA KUO LAVA LELEI.FAKAFETA'I E TELE
Kololiana Wrote:Mahalo 'oku totonu ke fai mo puke mai 'a Mele 'Amanaki 'o tele moe vili ta'x'unua. Ko hai koe mata'i puloa ke ke fu'u fieme'a pehe kihe Palemia 'o Tonga? Ko hai koe?
Fai hake mo fai hifo ho'o fiememe'aa pea ke 'ilo koe vale kua koe. Tuku e fiepotoo Mele he 'oku 'ikai 'ilo atu 'eha taha ia pe kohai koe mo ho ki'i poto te'epusi. 'Oku te'eki ai ha taha 'i mamani ke ne fakamalohi'i hano Palemia ke comply mo 'enau fiema'u. Ko koe pe taha he kolope, pea fielau koe valekua koe 'oku 'ikai teke 'ilo 'ae me'a 'oku totonu ke ke fai. 'Oku fisi'ia hoku ngakauu Mele 'Amanaki 'iho'o fu'u fiematamu'a pehe kihe pule'anga moe Palemia.
Fakatauange ke toe 'iai ha Mele 'e taha ke tu'u 'o sio atu kia koe he taimi ni. 'Oku ke hangee mai ha puloa nge'esi.
Ko ho'omou feinga ke taki fakamalohi atu 'ae Palemia ke fai homou lotoo? Tuku ho'omou mio'i 'ae ngaahi fakamatala 'ae Pule'anga. Mele 'Amanaki he'ikai pea he'ikai tukulolo atu 'ae Palemia kihe kutufisi ko koe.
Mou veka mai kihe Palemia 'o kole fakamolemole kae tuku ho'omou fusifusi lotoo moe fanga namu kosi...........

'Oku ou tui au Kololiana 'oku 'iai e me'a 'oku fehalaaki moe anga ho'o tu'unga fakakaukau. 'Oku mahino koaa kiate kimoutolu 'ae tu'unga 'oku si'i kikivi mai 'ae PSA ke fai ha fepotalanoa'aki pea moe PM? Manatu'i Kololiana na'e 'iai 'ae tohi aleapau femahino'aki 'ihe va 'oe PSA moe Kapineti 'o Tonga pea na'e fakamo'oni hingoa kiai 'ae PM.
Koe tohi aleapau femahino'aki koiaa kuo maumau'i taa tu'o lahi 'ehe pule'anga Tonga, pea 'oku makatu'unga mei heni 'ae feinga 'ae PSA ke fai ha fepotalanoa'aki pea moe PM ke fai ha femahino'aki. Toe mahino'i pe Kololian 'oku 'iai 'ae totonu 'ae PSA ki he'enau 'eke ko'eni 'oku fai. Toe mahino'i foki Kololiana koe feinga ko'eni 'ae PSA ki he'enau totonuu, koe lava 'eni 'ae mahina 'e 21 pe koe meimei ta'u 'e 2 si'enau feinga moe 'ikai pe ha tali.
Kololiana 'oua teke 'omai 'e koe 'ae ngaahi 'uhinga mei tu'a he kaveinga 'oku fai kiai 'ae talanga ke afe'i kiai 'ae talanga 'oku fai. Kataki mu'a Kololiana 'o nofo he kaveinga kae 'oua teke fa'a 'oho fakafo'ituitui mo 'ikai ke 'omai ha poini.
Epalahame Wrote:KOLOLIANA 'OKU 'IKAI FOKI KE TO E FIEMA'U KE TELE KOE IA HE KUO 'OSI FAI E NGAUE FAKASEVANITI IA KO IA 'E KALAFI PEA KUO LAVA LELEI.FAKAFETA'I E TELE

'Epalahame ke tau sio mai he fu'u me'a tele 'a Kalali eeeee? Koe fielau aipe 'ae si'i maumau 'ene mata'ipalauu. hi hi hi hi hi. Kuo pepenu foki e konga vaoo ia eeeee!!
'Oku ou tokanga atu au kiha ngaahi ha'aha'a 'e a'u kiai 'a Tonga 'ihe fefusiaki ko'eni 'oku fai.
'Oku ou pehe pe koe ha koaa 'oku 'ikai ke lotoma'ulalo ai 'ae Palemia ke ki'i me'a hifo meihono fu'u taloni, 'o talanoa moe PSA. 'Oku ou pehe 'oku 'ikai ke unreasonable 'ae PSA 'ihe'enau demands koe'uhi, he koe me'a na'a nau aleapau kiai.
'Oku ou fehu'ia lahi 'eau 'ae kia kekeva pehe 'ae Palemia moe 'ikai ke fie loto ma'ulalo ke hifo 'o talanoa moe PSA. 'Ihe'ene pehee leva 'oku fakatonuhia'i ai 'eau ha me'a pe 'e fakahoko 'ehe kau ngaue fakapule'anga, he kuo 'osi 'ae ngaahi matapaa kotoa he'enau tukituki holo ai moe 'ikai pe.
Koe me'a 'oku ou fie fakamahino'i he tohi ko 'eni, 'oku pehe ni. Kapau 'e hoko ha me'a kihe fonuaa makatu'unga 'iha fu'u tukungaue fakafonua 'ae kau ngaue fakapule'anga, pea 'oua mu'a na'a tau tuhu kitautolu kihe PSA moe kau ngaue fakapule'angaa, ka tau tuhu kitautolu kihe 'elito 'oe palopalema, KOE PALEMIA MOE PULE'ANGA.
Kololiana Wrote:Mahalo 'oku totonu ke fai mo puke mai 'a Mele 'Amanaki 'o tele moe vili ta'x'unua. Ko hai koe mata'i puloa ke ke fu'u fieme'a pehe kihe Palemia 'o Tonga? Ko hai koe?

HII! HII! HII! UUee KUO 'ITA E FU'U ME'A IATongue

Tuku e fisi'ia ia moe "valekukua hulutu'a" 'alu 'o fai ha'o ngaue he 'oku hala'ata ha'amo vavatatau mo Mele 'Amanaki!!!!Tongue

Veka koe 'o 'ai hao poto ha'o ngaue moe puloa NGELINGALA fie'eiki!!!!!Tongue

Ko e Pule'anga 'eni 'o hai? Ko e pule'anga 'o e KAKAI!

'OKU FAKAHOKO NGAUE 'A MELE 'AMANAKI MA'AE PSA MO 'ENE POATE PULE MOE POATE NATIONAL MO HONO MEMBERS 'OKU FAKA'AU KE TOKO 2,000. KO E NGAUE 'OKU FAI 'OKU 'I AI HONO KONISITUTONE PEA 'OKU TALA MAHINO AI KO E "MAJORITY RULES":cool:
PSA kuo mou tonuhia kakato. Tonuhia kihe langi pea kihe fonuaa foki. Kuo mou fai 'ae me'a kotoa pe temou ala lava ke fakahoko pea kuo mou tukituki he matapa kotoa pe kuo faka'ataa atu 'ehe lao. 'Oua temou toe holomui mou 'alu aipe ke a'u kihe ngata'angaa he kuo prove mai 'ehe pule'angaa ia kihe fonuaa that they are useless, not to trust, and bunch of idiots.
OkeeDokee Wrote:HII! HII! HII! UUee KUO 'ITA E FU'U ME'A IATongue

Tuku e fisi'ia ia moe "valekukua hulutu'a" 'alu 'o fai ha'o ngaue he 'oku hala'ata ha'amo vavatatau mo Mele 'Amanaki!!!!Tongue

Veka koe 'o 'ai hao poto ha'o ngaue moe puloa NGELINGALA fie'eiki!!!!!Tongue

Ko e Pule'anga 'eni 'o hai? Ko e pule'anga 'o e KAKAI!

'OKU FAKAHOKO NGAUE 'A MELE 'AMANAKI MA'AE PSA MO 'ENE POATE PULE MOE POATE NATIONAL MO HONO MEMBERS 'OKU FAKA'AU KE TOKO 2,000. KO E NGAUE 'OKU FAI 'OKU 'I AI HONO KONISITUTONE PEA 'OKU TALA MAHINO AI KO E "MAJORITY RULES":cool:

Fu'ume'a haaa - fu'u me'aa 'ena ia homou 'api!!!
Fufu'u Me'aaTongue

Vale kukua "hostess" Seila ko koe ke ke ava noa'ia kia Mele 'Amanaki 'oku fai 'ene ngaue fakapoto!!!!!! koho'o ngaue faka "whore" pe Hii! Hii! Hii! Tongue

Mele 'Amanaki is the Secretary General of psa and she performs under psa constitution based on referandum/decisions passed though psa members and psa national committee and finalised by the psa executive committee Wink

Feinga ko e ki ho PM ke paasi hao lao "Whore House" and "Hostess for Sailors" pe 'e 'ai hao constitution heee! Tongue

Finemotu'a Kololiana, koe faka ma'ala'ala atu pee, ko Mele 'Amanaki koe ki'i pele tete'e ia 'ene matu'a he na'e tokotaha pee, ne ako 'a Mele 'i he Ako Mau'olunga 'o Tonga 'o lava kotoa 'ene sivi School Certificate, University Entrance. Ne lava atu 'a Mele ki Aositelelia 'o ma'u hono mata'i BA pea hoko atu 'o ma'u mo hono mata'i tohi MA 'a ee 'oku fai 'aki 'ene ngaue lolotonga, pea ngaue koia ma'ae lelei 'ae kakai kae tau tefito ki he kau ngaue fakapule'anga.

Tuku e lau puloa ia kia Mele he 'oku faka'ofo'ofa ange e la'i va'e 'o Mele ho feka 'ou, pea koe too ho'o ngaahi tohi 'oku mahino mai na'a ke kalasi ono tu'o lahi koe 'o 'ikai High School. Nofo pee koe ho poto faka lalo uafu vuna he 'oku mavahe e mo'ui e kakai ki ha 'epoki fo'ou ka ke kei nofo koe he takele e 'uto 'o maui.

'Oku kano loto 'ia koe 'ae lotokovi 'a ee 'oku haa kia Mele Amanaki, tuku e lea ia kia Mele he ka tau tanaki tu'unga hake ai, 'oku mau'olunga ange e 'uhinga moe tupu'anga 'o Mele he vale li'aki, vale kua mo ta'x kalasi ko koe.

Me'a atu pee koe ki he Palemia 'o Punou mo Onoono atu kiai ka ke fiemalie, tuku pe koe e kakai 'oku nau ngaue ki he lelei honau kaunga'api ke lele 'enau ngaue, 'ai pee ho'o sio kita ke ngata pee 'ia koe pea ke keli hake ho fa'ee na'a ne li'aki koe ke kataki mai mei hono hapai 'o Pilolevu ke fakakakato hono fatongia kia koe, he na'e li'aki koe pea 'oku kei li'aki koe.

Tapu 'aupito ke toe ava ho loungutu 'uli 'o lea kia Mele Amanaki ako mo faka'ofo'ofa, 'ofa he kakai. Feinga atu kia Pulotu 'Ilavalu ke mo ki'i takai he hala vuna ka ke sai. Kasele 'aena ia homou 'api, uehe ngalo 'oku ke hala he 'api.'eheeeeeeeeeee Tau inu ai, kuo tau iku 'o tui piva.

Mele 'oua 'e toe tuku ha ivi, 'alu ai leva ke ngali na'a ke sikulu.
'Oku ou kole keu hufanga he ngaahi lafo fisifisimu'a kuo tukuange mai he loki ko 'eni. Talu e hu mai 'ae fefine ko 'ena ko Kololiana kihe website ko 'eni, mo 'ene lau me'a noa'ia. Kololiana 'oku ou faka'amu pe te ke ki'i nofo hifo 'o fa'a fakakaukau lahi kihe anga ho'o to'onga mo'ui moe anga ho'o fakafotunga he website ko 'eni. 'Oku mahino pe kiate au koho ngata'angaa pe ia. Kapau ko Kololiana totonu koe 'oku ou talanoa atu kiai pea ke 'oua mu'a teke 'ita, 'eiki pe ka ke ki'i fakafanongo nounou mai mu'a kihe me'a 'oku 'amanaki keu lea atu ai.
Koauu koe tangata pea 'oku 'ihe loto moe mo'ui 'ae tangata Tongaa 'a hono faka'apa'apa'i 'oe fefine Tonga. 'E 'ikai ke toe to'o ia 'eha taha 'ae fo'i ongo koiaa ta'ahine Kololiana. 'Oku fa'a hoko hono pa'usi'i 'ehe kakai tangataa 'ae fo'i faka'apa'apa ko 'eni, taimilahi 'oku tupu pe ia mei he kakai fefine. 'Oku fa'a hanga pe 'ehe kakai fefinee 'o fakaava e matapa ke lea kovi, mo kapekape atu ai 'ae kakai tangata kiate kita fefinee.
Fakamolemole 'alaa ta'ahine kololiana 'oua teke faka'ataa koe kemau leakovi atu kiate koe he koe fefine Tonga pe koe pea koe kau tangata Tonga pe kimautolu. 'Oku ou ongo'i lahi 'oku 'ikai teke faka'apa'apa'i 'ae kakai fefine Tonga tokolahi hangee koia ko Mele 'Amanaki pea moe 'etita 'oe web ko 'eni. Ko 'eku fehu'i kiate koe ta'ahine Kololiana - koe ha e me'a 'oku ne 'ai koe ke ke taaufehi'a ai kihe ongo fefine mahu'inga ko 'eni 'oku na fai 'ae ngaue 'aonga kihe komiuniti Tonga 'i Tongaa mo muli foki pea kihe fonuaa fakalukufua.
'Oku ou kole atu he huafa hotau 'eiki ko Sisu Kalaisi, ke ke fakamolemole pea ke anga ma'ulalo hifo 'o tali 'ae ki'i akonaki tu'a ni. Tuku aa ho'o lotokovii he 'ikai kovi ai 'a Setita ia mo Mele 'Amanaki. Fakatauange pe 'e tokoni atu 'ae ki'i tohi ni kiate koe.
'Ofa atu
Blood.
Malo Blood, Ngali ia ko e faifekau ko e...

Ko e poto 'oku fanongo ki ha akonaki lelei 'oku 'oatu...'ofa 'e fanongo mai 'a e fefine fie 'eiki tete'e ni mo fie 'ilonga ni ki ho'o akonaki tu'unga 'i he faka'apa'apa....THANX
Blood Wrote:'Oku ou kole keu hufanga he ngaahi lafo fisifisimu'a kuo tukuange mai he loki ko 'eni. Talu e hu mai 'ae fefine ko 'ena ko Kololiana kihe website ko 'eni, mo 'ene lau me'a noa'ia. Kololiana 'oku ou faka'amu pe te ke ki'i nofo hifo 'o fa'a fakakaukau lahi kihe anga ho'o to'onga mo'ui moe anga ho'o fakafotunga he website ko 'eni. 'Oku mahino pe kiate au koho ngata'angaa pe ia. Kapau ko Kololiana totonu koe 'oku ou talanoa atu kiai pea ke 'oua mu'a teke 'ita, 'eiki pe ka ke ki'i fakafanongo nounou mai mu'a kihe me'a 'oku 'amanaki keu lea atu ai.
Koauu koe tangata pea 'oku 'ihe loto moe mo'ui 'ae tangata Tongaa 'a hono faka'apa'apa'i 'oe fefine Tonga. 'E 'ikai ke toe to'o ia 'eha taha 'ae fo'i ongo koiaa ta'ahine Kololiana. 'Oku fa'a hoko hono pa'usi'i 'ehe kakai tangataa 'ae fo'i faka'apa'apa ko 'eni, taimilahi 'oku tupu pe ia mei he kakai fefine. 'Oku fa'a hanga pe 'ehe kakai fefinee 'o fakaava e matapa ke lea kovi, mo kapekape atu ai 'ae kakai tangata kiate kita fefinee.
Fakamolemole 'alaa ta'ahine kololiana 'oua teke faka'ataa koe kemau leakovi atu kiate koe he koe fefine Tonga pe koe pea koe kau tangata Tonga pe kimautolu. 'Oku ou ongo'i lahi 'oku 'ikai teke faka'apa'apa'i 'ae kakai fefine Tonga tokolahi hangee koia ko Mele 'Amanaki pea moe 'etita 'oe web ko 'eni. Ko 'eku fehu'i kiate koe ta'ahine Kololiana - koe ha e me'a 'oku ne 'ai koe ke ke taaufehi'a ai kihe ongo fefine mahu'inga ko 'eni 'oku na fai 'ae ngaue 'aonga kihe komiuniti Tonga 'i Tongaa mo muli foki pea kihe fonuaa fakalukufua.
'Oku ou kole atu he huafa hotau 'eiki ko Sisu Kalaisi, ke ke fakamolemole pea ke anga ma'ulalo hifo 'o tali 'ae ki'i akonaki tu'a ni. Tuku aa ho'o lotokovii he 'ikai kovi ai 'a Setita ia mo Mele 'Amanaki. Fakatauange pe 'e tokoni atu 'ae ki'i tohi ni kiate koe.
'Ofa atu
Blood.

Blood malo mu'a e akonaki moe fakatokanga malohi kuo ke fai ma'aku he loki talanoa ni. 'Oku ou tali loto fiemalie ho'o akonaki pea 'oku ou kole fakamolemole atu he'eku to'onga kotoa pe neu fai 'ihe website ko 'eni. 'Oku ou kole fakamolemole foki kiha taha pe na'a ku lea kovi kiai 'ihe loki ni, pehe kiate kimoutolu kotoa 'oku mou lavea 'ihe'eku fakapo'uli. Kole fakamolemole atu kia Setita moe Mele 'Amanaki, koe 'atunga pe ia 'ae tuli e koaa ke 'oua na'a mate. Kuo to kitu'a 'ae ngaahi lea pea taumaiaa 'e toe lava hano tanaki, ka mou fakamolemole.
Fakamolemole atu kau tangata blood, 737, 531 etc 'ihe'eku ngaahi 'ulungaanga kovi kotoa pe ne fai atu kiate kimoutolu he loki ni. Tuku aa kete si'i foki pe kita 'o talanga he planet tonga he 'oku 'ikai ke mou tali 'ekimoutolu si'eku to'onga. Fakamolemole atu.
malo
BLOOD MO KOLOLIANA YOU MADE MY DAY!!!!!!

MALO E TALANGA MALIE PEA MALO BLOOD E AKONAKI MA'OLUNGA PEA MALO LAHI ATU KIATE KOE KOLOLIANA HONO TALI SI'I FAKATANGI 'A BLOOD.

I'LL GO AND DO MY JOB HAPPILY, HAPPILY, HAPPILY!!!!!
Kololiana koe ha kuo ke li tauveli ai koe he 'ata'ataaloa. 'Oku mahu'inga foki 'ae me'a koe faikehekehee 'ihe langa fonua 'oku tau fai. Kapau 'e 'ikai ke 'iai ha faikehekehe pea ta 'oku 'ikai he visone 'e mafao atu kene langa'i hotau fonua.
'Oku 'ikai foki ke fu'u mahu'inga malie 'ae fa'ahinga fakakaukau ni ia kihe kau Temo mo hono kau poupou. Ka 'iai ha taha ia 'e kehekehe 'enau fakakaukauu moe fakakaukau 'ae kau temo, pea 'oku taku nai ia 'oku hala e fa'ahinga ia koee 'oku kehe 'enau fakaukau, kae tonu pe nautolu ia.
'Ihe langa fonua 'oku tau fai, kuopau ke tau tali 'ae faikehekehe 'oe 'uhinga, to'onga, moe fakakaukau. Tau to'o mai 'ae ngaahi faikehekehe koiaa 'o fa'u 'aki ia ha fo'i mo'oni malohi ke tau ngaue'aki pea ko hono ifo ia 'oe me'a koe langa fonua.
Feleti Sevele tuku e loi 'eho ia he ka ne tali 'e he Fule'anga 'a Tupou kaipo tangata 'a e kehekehe kuotau lelei.Ka tuku e fakasotoma 'a Tupou kuo tau sai.
Feleti Sevele Wrote:Kololiana koe ha kuo ke li tauveli ai koe he 'ata'ataaloa. 'Oku mahu'inga foki 'ae me'a koe faikehekehee 'ihe langa fonua 'oku tau fai. Kapau 'e 'ikai ke 'iai ha faikehekehe pea ta 'oku 'ikai he visone 'e mafao atu kene langa'i hotau fonua.
'Oku 'ikai foki ke fu'u mahu'inga malie 'ae fa'ahinga fakakaukau ni ia kihe kau Temo mo hono kau poupou. Ka 'iai ha taha ia 'e kehekehe 'enau fakakaukauu moe fakakaukau 'ae kau temo, pea 'oku taku nai ia 'oku hala e fa'ahinga ia koee 'oku kehe 'enau fakaukau, kae tonu pe nautolu ia.
'Ihe langa fonua 'oku tau fai, kuopau ke tau tali 'ae faikehekehe 'oe 'uhinga, to'onga, moe fakakaukau. Tau to'o mai 'ae ngaahi faikehekehe koiaa 'o fa'u 'aki ia ha fo'i mo'oni malohi ke tau ngaue'aki pea ko hono ifo ia 'oe me'a koe langa fonua.

Sevali Pekaluu, me'a kuo ke poto hono fakamatala'i 'e me'a 'oku tui kiai e kau Temo. You should really preach to you Feleti. Ko koe tokotaha pe mo G5 'oku 'ikai kemo tali ha toe fakakaukau 'aha taha. Kuo mo feinga kimoua ke fakalele 'ae pule'angaa 'aki ho'omou fakakaukau pe 'amoua. Ko hono 'uhinga ia 'oku mou taaufehi'a pehe ai kia 'Akilisi he 'oku mahino 'oku 'ikai ke 'iai hamo vavatatau pea ua 'oku 'ikai ke mo tali ha toe fakakaukau kehe meihe kau fakafofonga 'oe kakai.
So, good try Sevali pekalii! tabarii!!!
Sevali Pekaluu, me'a kuo ke poto hono fakamatala'i 'e me'a 'oku tui kiai e kau Temo. You should really preach to you Feleti. Ko koe tokotaha pe mo G5 'oku 'ikai kemo tali ha toe fakakaukau 'aha taha. Kuo mo feinga kimoua ke fakalele 'ae pule'angaa 'aki ho'omou fakakaukau pe 'amoua. Ko hono 'uhinga ia 'oku mou taaufehi'a pehe ai kia 'Akilisi he 'oku mahino 'oku 'ikai ke 'iai hamo vavatatau pea ua 'oku 'ikai ke mo tali ha toe fakakaukau kehe meihe kau fakafofonga 'oe kakai.
So, good try Sevali pekalii! tabarii!!!
Kau tangata Tonga malo mu'a 'etau a'u kihe fu'u 'aho mahu'inga ko 'eni. Ta koena kuo mou 'osi mai moutolu ki heni kau kei munoa pe au he PT. Kuo toki tatangi 'ae me'a fakaongolea mei he matangi fakatonga hihifo 'oe kolo ve'eve'e moe hufangalupe 'o pehe keu hu mai kihe talanga ko 'eni, he 'oku fu'u totoatu ange ia he PT. Neu pehe 'eau koha 'atunga lau kau tangata moe kau fefine, ta koe momonaa 'eni ia 'oku ma'u ia heni. kaikehe, Tuku mu'a keu fakafe'iloaki atu 'ae motu'a ni. Koe motu'a eni mei he hufangalupee pea moe kolo ve'eve'ee. Na'e 'ikai keu faifekau 'o hangee ko 'Epalahame, pea na'e 'ikai ke ako 'ae motu'a ni 'o hangee ko tama4kakai, Moana, ipod, blood, 737,531, Lancelot, Investigator, ionaxe, fakatafa, tlkpolitiki, mmpoko, Tonny pea pehe kiate kimoutolu kotoa e kau talanga heni. 'Oku mahino kiate ia he'ikai ke 'iai ha fa'ahinga talanoa ia teu fai 'e tuha moe talanga ni, ka 'oku ou kole fakamolemole tomu'a telia na'a mou 'itengia si'i motu'a vale ni.
Koe ki'i tohi ko 'eni, koe fakafe'iloaki pe au kiate kimoutolu pea teu toki li mai ha'aku tohi fekau'aki moe kaveinga 'oku fai kiai 'ae talangaa he'eku tohi ka hokoo.
'Ofa atu pea 'oku ou fakatetu'a kiha'atau fevahevahe'aki malie mo 'aonga he loki ni.
ipod Wrote:
Epalahame Wrote:KOLOLIANA 'OKU 'IKAI FOKI KE TO E FIEMA'U KE TELE KOE IA HE KUO 'OSI FAI E NGAUE FAKASEVANITI IA KO IA 'E KALAFI PEA KUO LAVA LELEI.FAKAFETA'I E TELE

'Epalahame ke tau sio mai he fu'u me'a tele 'a Kalali eeeee? Koe fielau aipe 'ae si'i maumau 'ene mata'ipalauu. hi hi hi hi hi. Kuo pepenu foki e konga vaoo ia eeeee!!

Kautama koe me'a ia 'oku ou talaatu ai ke tuku mai pe 'a Kololiana ke ma taukape pe maua.Maumau ho'o mou talanoa mahu'ingaa 'amoutolu ko 'ene hana holo henaa.'Oku ou tui au 'e 'ikai pe ke toe mahu 'a kololiana ia.Mou tokanga pe kimoutolu kihe fai 'etau talanga mahuingaa kae tuku mai pe 'etau fefinee 'atautolu kia teau keu tele'i 'eau.Pea kapau kuo 'osi e saafa ia he tele 'e kalafi,peau 'alu atu peaa au 'o mapu he fu'u lau kelekelee.Huanoa ha'ane efua atu ka koha efua.Kololiana,oku ke toe ilo ha me'a pe koe personal attack pe moe tele furuu oku ke iloi'i.Kapau kuo maumau e mata'i palau a' kalafi pea 'oatu eku fu'u logging equipment ko'enii ke vakai'i.
Tama4kakai malo mu'a 'etau ma'u 'ae pongipongi ni. Kuo u fanongo atu pe mei he hufangalupe kihe kotokoo holo heni 'ae fefine ko Kololiana pea 'oku ou faka'amu pe keu talaatu ai leva koe fefine ia 'a'aku fuoloa pe, ka 'okapau 'oku ke fiema'u ia 'e koe tama4kakai pea 'oatu ia na'a pehe 'oku anga kovi'i.
Hange kuo monuka e talanoaa he ngaue 'a HOHU he loki ni, pea 'oku hange 'oku ne taka loto kovi kia Setita mo Mele 'Amanaki. KOHU, 'oku ou pehe kapau 'e tuku ho'o tuli fokasi ka ke 'alu 'o fai ha ngaue 'aonga ma'ae fonua hangee koe Mele 'Amanaki mo Setita 'e toka'i kita 'ehe kakai. 'Oua 'e fakatete'e hou'eiki he 'oku 'ikai 'iai ha taha ia 'e care atu kihe hou'eiki mahalo ko koe pe 'oku ke kei oli'ia he hou'eiki, kuo mau mei lua kimautolu he sioatu kiate kimoutolu. 'Oku tala hoto 'eiki he'ete ngaue.
Siomai KOHU, kihe 'uhinga 'oku mau lua'elo ai he hou'eiki. 'Oku 'ikai ke nau fai ha ngaue'aonga ma'ae fonua, koe me'a pe 'oku nau faii koe kaiha'asi 'emau 'uhila, Tongasat moe ha fua e ngaahi koloa 'ae fonua.
Pea ko 'eni KOHU, 'alu moho 'eiki 'o lua toto ai pea li kihe falevaoo he 'oku 'ikai ke mau teitei 'ilo atu 'emautolu kimoutolu. Tuku ho'o fieme'a kihe kakai 'oe fonua mo fokuali. Koe me'a pe ia ke ke lea ai koe kau fokuali 'a Tonga.
I wish to welcome our Hufangalupe brother to the best Tongan online web,and I must apologized for my tremendous amount of profanity used here.It's all directed at the one person I love the most, "KOLOLIANA".Fakamolemole atu ka kuo fu'u to ki tu'a e ta'efaka'apa'apaa, ka koe anga ia 'eku loto'i 'ita mo e 'ofa kihe fakapopula moe moloki 'oe tau'ataina 'ae fanga tokoua moe fanga tuofafine 'i hoku fonua tupu'angaa.He'ikai pea he'ikai ke lava 'ehe tu'i moe pule'anga ta'x, ko 'enaa 'o moloki kihe ta'engata 'ae civil rights 'ae kakai Tongaa.'Oku ou fakapapau atu kiai.Manatu kia MLK kihe 'ene manako ke hiva 'ae,We shall overcome someday .Fanongo lelei mai T5 .Ko ho falee 'e 'iai e 'aho 'e tatau pe moha toe famili 'i TONGA.Koe me'a ia 'oku faka 'Otua 'o taengata.'Ihe 'ao 'oe 'Otuaa 'oku tatau matee pe 'ae fofonga 'a ho'o ki'i fanauu mo ha toe fanau pe i TONGA.Koe tauataina kakatoo ia.Sevele ki'i fakasiosio mai he ava'i fa'oo he'ilo na'ake fakatokanga'i 'oku maamaloa ''ae tafa'aki ko'eni 'oku mau tangutu atu aii.Pea ka ke sai'ia ai pea ke mafure mai he na'ake 'i heni pe 'o fai e me'a totonuu ki mu'a pea ke toki puke he kai po ponuu.Na'u pehe 'eau 'e 'oatu e kau advisors ke nau kai e ta'ee ka ke kai 'e koe ha me'a oku saii, he na'ake toki 'alu atu meihe tafa'aki oku sai.Ka kouke 'alu atu 'o mou kai ta'x kotoa.
Tama4kakai koe fefine na ia koe ulofi moe laione fita'a. Koe pangoo he kuo 'osi ta'aki 'e Setita ia mo Mele 'Amanaki hono nifo. Kuo ngungulu mai aipe 'a Kololiana (KOHU) ia, ka koe ngungulu 'ae ulofi moe laione te'enifo 'ikai ha nifo. Kuo faka'amu ia ke u'u ha taha, ka koe ha ha me'a 'ae te'enifoo 'e malava. Malo pe si'ene kalou mai heni ka koe si'i feinga pe ke ngali lelei e fu'u pule'anga kuo 'osi ngalikovi ki mamani katoa.
Reference URL's