posted at 19:14 on 30 July, 2007 UTC
Tonga’s minister for Public Enterprises says the Public Servants Association hasn’t officially confirmed its agreed to talks, scheduled for Thursday.
View full story:
http://www.rnzi.com/pages/news.php?op=read&id=34036
Minisita, ko ho'o toe feinga koaa 'a koe ke haa, tuku ho'o feinga 'au ke pehe 'oku kovi 'ae kau PSA, ta'efa'erru, 'oku makatu'unga 'ae longoa'a ko 'enii koe 'ikai ke get you guys act together. Tuku e toe tuhu holoo ia moe sikotatatata.....
'Oku totonu ke 'ilo'i 'ehe kakai 'oe fonua 'ae 'asenita 'ae PSA. Na'a nau vili mai ke mau fakataha, pea 'ihe taimi kuo fakaava atu ai 'ae matapa, kuo nau tapuni fale kinautolu. What kind of game are they playing? We're busy people, we don't want to muck around with some childish games. PSA need to make up their mind. Are they willing to talk or not? If they want to talk, let's talk ....
Kataki mu'a Feleti Sevele 'o toe fakatonutonuange ho'o fakamatala he 'oku 'ikai ke mahino koaa kia koe 'a e me'a koe 'Asenita 'a e PSA...'Alu 'o lau ha nusipepa ke mahino kiate koe 'ae 'Asenita 'a e kautaha PSA he kuo tapuni 'ehe Palemia ia 'a e letio mo tv...
1...Kuo tapuni 'ehe Palemia 'ae Letio moe televisone ke 'oua 'e faka'asi ai ha me'a fakapolitikale koia 'oku fai ngaue'aki e nusipepa ke fakaa'u atu ki he kakai...Pea 'oku ha mahino pe ia ki he kakai e fonua e taumu'a ngaue 'a e ('Asenita) PSA.
2...Hanga 'o fakamakehekehe'i e vili atu 'a e PSA moe me'a koe tohi fakapolofesinale...'Oku ha mai mei ho fakamatala 'oku fakapalataha pea hange 'oku 'ikai ke mahino kiate koe 'ae me'a 'oku ke tohi mai ai.Koe ta tu'o fiha eni 'a e faitohi atu 'a e kautaha PSA moe fakasitua'i mai.Koe founga ia 'oku tau ngaue'aki ke fai ha tohi pea 'oatu ke makatu'unga mei ai ha'omou ta'etali 'o 'IO pe 'IKAI...Na'e hange eni ia ha faitohi atu 'o fakakolekole ki he kauleka moe 'ikai pe tali mai ha tohi.Koia 'oku ongo'i 'ehe PSA 'oku 'ikai teki mai 'e taha pea na'a nau 'oatu leva e taimi ke mou nofo 'o fakakaukau kiai (deadline)
3...Koe ha kuo mou toki tu'u mai ai ke fakaava e matapa he fakatokanga atu mei he fa'ahi 'a e PSA?...'Oku ha mei he fakamatala 'a Mele 'Amanaki,koe lava eni e mahina 'e 21 moe fai atu e tukituki mo ho'omou 'amio mai hala ha tali mai ha tohi 'e taha...'Oku ha mahino mai 'oku mou mio'i lahi e ngaahi fakamatala pea koe 'ai ke mou toki hahaka hake 'o tala kuo mou fakaava mai 'a e matapa kuo mau tapuni fale kimautolu...
Na'a mou tapuni fale moutolu he'emau feinga atu ke tau femahino'aki ka mou loka moutolu 'a fale..Kuo a'u ee ke mau feinga atu he fanga ki'i matapa teke mo ho'omou kei loto fefeka pe...Koeha kuo mou toki kalanga ai kuo mau tapuni fale?
'Ikai 'oku mou namunamu'i ha me'akehe?...Koe toe ha kind of playing oku ke lave kiai he 'oku mou playing games pe moutolu he taimi kotoa...
'oku ikai ke mou poto aa he me'a ne hoko he na'a mou playing games moutolu pea playing games leva e kakai 'iloto Nuku'alofa 'o 'auha...
'Oku mau fokotu'u atu Feleti Sevele ke ke fakafisi leva he taimi ni he kei si'i ki'i afi 'oku kohukohu he koe hokoatu ia koe toe koviange ia...
moana Wrote:Kataki mu'a Feleti Sevele 'o toe fakatonutonuange ho'o fakamatala he 'oku 'ikai ke mahino koaa kia koe 'a e me'a koe 'Asenita 'a e PSA...'Alu 'o lau ha nusipepa ke mahino kiate koe 'ae 'Asenita 'a e kautaha PSA he kuo tapuni 'ehe Palemia ia 'a e letio mo tv...
1...Kuo tapuni 'ehe Palemia 'ae Letio moe televisone ke 'oua 'e faka'asi ai ha me'a fakapolitikale koia 'oku fai ngaue'aki e nusipepa ke fakaa'u atu ki he kakai...Pea 'oku ha mahino pe ia ki he kakai e fonua e taumu'a ngaue 'a e ('Asenita) PSA.
2...Hanga 'o fakamakehekehe'i e vili atu 'a e PSA moe me'a koe tohi fakapolofesinale...'Oku ha mai mei ho fakamatala 'oku fakapalataha pea hange 'oku 'ikai ke mahino kiate koe 'ae me'a 'oku ke tohi mai ai.Koe ta tu'o fiha eni 'a e faitohi atu 'a e kautaha PSA moe fakasitua'i mai.Koe founga ia 'oku tau ngaue'aki ke fai ha tohi pea 'oatu ke makatu'unga mei ai ha'omou ta'etali 'o 'IO pe 'IKAI...Na'e hange eni ia ha faitohi atu 'o fakakolekole ki he kauleka moe 'ikai pe tali mai ha tohi.Koia 'oku ongo'i 'ehe PSA 'oku 'ikai teki mai 'e taha pea na'a nau 'oatu leva e taimi ke mou nofo 'o fakakaukau kiai (deadline)
3...Koe ha kuo mou toki tu'u mai ai ke fakaava e matapa he fakatokanga atu mei he fa'ahi 'a e PSA?...'Oku ha mei he fakamatala 'a Mele 'Amanaki,koe lava eni e mahina 'e 21 moe fai atu e tukituki mo ho'omou 'amio mai hala ha tali mai ha tohi 'e taha...'Oku ha mahino mai 'oku mou mio'i lahi e ngaahi fakamatala pea koe 'ai ke mou toki hahaka hake 'o tala kuo mou fakaava mai 'a e matapa kuo mau tapuni fale kimautolu...
Na'a mou tapuni fale moutolu he'emau feinga atu ke tau femahino'aki ka mou loka moutolu 'a fale..Kuo a'u ee ke mau feinga atu he fanga ki'i matapa teke mo ho'omou kei loto fefeka pe...Koeha kuo mou toki kalanga ai kuo mau tapuni fale?
'Ikai 'oku mou namunamu'i ha me'akehe?...Koe toe ha kind of playing oku ke lave kiai he 'oku mou playing games pe moutolu he taimi kotoa...
'oku ikai ke mou poto aa he me'a ne hoko he na'a mou playing games moutolu pea playing games leva e kakai 'iloto Nuku'alofa 'o 'auha...
'Oku mau fokotu'u atu Feleti Sevele ke ke fakafisi leva he taimi ni he kei si'i ki'i afi 'oku kohukohu he koe hokoatu ia koe toe koviange ia...
Moana are threatening the government of Tonga? Who are you idiot? Do not talk to us like you're talking to a little kid. Mind your mouth lady or else I'll shut it up with hoe. Where is your manners? Did you have a mother to nurture you with all virtues of life? It seems like you didn't have one, and no wonder!!!
Kololiana Wrote:Moana are threatening the government of Tonga? Who are you idiot? Do not talk to us like you're talking to a little kid. Mind your mouth lady or else I'll shut it up with hoe. Where is your manners? Did you have a mother to nurture you with all virtues of life? It seems like you didn't have one, and no wonder!!!
Kololiana, na'a ku pehe kuo ke liliu, hoosi 'akau! tapu 'aupito ke ke taataapuni mai 'a Moana. Ko koe pe mo G5 'oku fakahihi'anga. Tapuni'i ho mata'ihuolafalafaa na'a faifai ho'o fa'a avanoa'iaa pea hu ha lango Siapani ai.
Na'a ku fa'a faka'ofa'ia 'ia koe, hono kape koe 'e Tama4kakai moe kau tama koee, ta 'oku nau mo'oni pe kinautolu, koho tuhaa pe 'o'ou ia ke kapekape'i.
'Ai pea tuku ho'o fa'a lau teke 'alu atu 'o taa'i e ngutu 'o Moana, he 'oku ke pehe 'e koe 'oku 'ikai ke 'iai ha fu'u la'i nima ia 'o Moana? 'Alu atu kae hanga mai 'a Moana 'o lopapa ho fu'u fo'ila'ee. Ko kita koee 'oku hangee mai hoto fu'u fo'i la'ee ha lenituu 'oha faletoloo pea te longo hifo na'a faifai pea toe homo ho pito.
'E ngata ia he 'aho ni, 'oua na'a ke toe taataapuni mai 'a Moana he 'oku fisi'ia ai hoku lou lotoo 'oku.
Moana, lea pe koe he 'oku 'iai ho'o totonu ke ke lea, pea ke lea fa'iteliha he koe website 'eni ho'o fa'eetangata ke ke fa'iteliha kiai. Fekau atu 'a Kololiana ke 'alu 'o fakama'a telia e langoo.
Kololiana longo e ka neke 'ilo au kuo ke longo.
Kololiana Wrote:Moana are threatening the government of Tonga? Who are you idiot? Do not talk to us like you're talking to a little kid. Mind your mouth lady or else I'll shut it up with hoe. Where is your manners? Did you have a mother to nurture you with all virtues of life? It seems like you didn't have one, and no wonder!!!
Kololiana ta koe fielau tama hono kape koe 'ehe kau faikava ni. Ko ho fo'ui pe 'o'ou. Koe ngaahi me'a kotoa 'oku ke tukuaki'i kiai 'a Moana 'oku 'ikai ke totonu pea 'oku 'ikai ha'o poini, kuo ke 'oho fakafo'ituitui holo pe he 'ikai ke 'iai ha me'a ke ke lea mai 'aki. Kololiana kapau na'a ko au koe, teu mate au he maa he toe lea holo kiha taha he 'oku 'ikai ke 'iai ha taha ia 'i Tonga 'e tatau mo koe he me'a koe faka'alu'alu. Tapuni 'osi ho toungauee moe namu faikehe mai heni. Toe fakamanatu atu kololiana, 'Io, na'e 'iai 'ae fa'ee ia 'a Moana 'o akonaki'i ke 'oua 'e muitau takai holo hangee ko koe. shut your ass up!
Ta koe tuha pe ia 'o Kololiana ke kape'i'aki e lahi taha moe fakahihi'anga...vale tau 'osi 'a Tonga he 'ilo ki he fo'i hingoa Kololi pea neu tatau atu ke 'oua toe fai ha lau kia Kololiana he 'oku fakasesele he na'e 'ilonga pe 'ene tala koe Pilinisesi ia 'i Europe kae ta koaa koe fu'u kasele ponu ia....malo pe kei kataki e web ko eni hono paaki atu 'etau ngaahi lea faikehe..uanoa kapau na'a tau lava ala atu kia Kololiana mahalo pehe ni kuo mahaluhalu atu hono talausese hano hae'i 'ehe tama faka4kakai eee...
Moana 'oku mo'oni pe ho'o lau 'au kimu'a atu - koe feinga pe 'eni ia 'a Kololii ke afe'i 'ae talanoa kiha me'a kehe kae'oua te tau toe talanoa kihe fakaehaua 'a e pule'anga 'oku fai 'ihotau fonua. Ko e issue totonu 'oku kiai 'etau fepotalanoa'aki ia 'atautolu, koe pehe 'ehe Minisita kihe fanga ki'i pisinisi iiki 'i Tongaa, 'oku nau lolotonga tali ke fai mai 'ehe PSA ha'a nau tali. 'Oku fu'u fakatupu 'ita 'aupito 'ae fo'i ongoongo ia ko 'eni. Anga fefee 'ene mahare mai 'o talamai 'oku nau fiu ha fakaongoongo, na'e 'ikai koaa ke ne 'ilo'i koe 'osi 'eni 'ae mahina 'e 21 'ae fiu 'ae PSA he fakaongoongo kiha tali meihe pule'angaa?
Pea 'oku ou fehu'ia lahi 'aupito 'eau ia 'a hono momono mai ko 'ena 'ehe PM 'ae Minisita kihe enterprises ke ha'u 'o negotiate pea moe PSA. Koe ha 'oku 'ikai ke fie ha'u ai 'ae PM 'o talanoa moe PSA? It is obvious this is another form of buying time or power games????? Why on earth PM doesn't want to solve the problems he created? Just like T4 yeh???? He made a mess in this country then went and rest from fa'itoka ka tau kafaa kitautolu hono fakakaukau'i pe 'e fix fefee'i 'ae kind of regime he's left for his fakaleiti son....... I better stop here cause I'm so angry!!!!!