TNEWS TALANOA

Full Version: ISSUE 'OKU 'AONGA KI HE KAKAI 'O E FONUA
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Me'a ilonga mooni hoo kei arikula he talanoa sMEna tokoua tuku ho alu holo moe me'a hoosi he oku kole atu a Vauniu ke tuku ia teke namupuu ai koia me'amai koe kihee maau pe koe kihe tafa'aki o mau ha kii vai mamafana e oatu e kava ke inuinu aipe
Mea pango koe kei tokolahi ae taemahino kihe kakai he ngaue ae kautemo pea kuo ikai ke kei malava ae tokolahi o ilo ae feinga ae palemia kihe lelei ae fonua kae kei fehelekosi aki pe ae kau muimui ae talaakoni ia a hono fkkonahi ae atamai moe loto oe kakai pea kuo tala pe ia ehe tuunga oku iai ae lesisita kihe teu fili i novema koe vaea oe kakai kotoa oku ikai kenau fie kaumai kihe fili pea koe faahinga ia oku ikai tenau tali ae feinga liliu koeni he oku nau kei fiemalie pe kinautolu kihe puleanga lolotonga mou sioatu ange aa kihe maumau oku mou fai teu toki aahi mai
HAU-KI-NIMA Wrote:Mea pango koe kei tokolahi ae taemahino kihe kakai he ngaue ae kautemo pea kuo ikai ke kei malava ae tokolahi o ilo ae feinga ae palemia kihe lelei ae fonua kae kei fehelekosi aki pe ae kau muimui ae talaakoni ia a hono fkkonahi ae atamai moe loto oe kakai pea kuo tala pe ia ehe tuunga oku iai ae lesisita kihe teu fili i novema koe vaea oe kakai kotoa oku ikai kenau fie kaumai kihe fili pea koe faahinga ia oku ikai tenau tali ae feinga liliu koeni he oku nau kei fiemalie pe kinautolu kihe puleanga lolotonga mou sioatu ange aa kihe maumau oku mou fai teu toki aahi mai

Hau 'e tuku fkkuu ho'o fkpiko moe ta'emahino valelau mai foki moha poini kae tuku e fkmahamahalo kake kataki toe sio hifo ki ho'o me'afua pe koe me'afua totonu ia 'oku ke ngaue mai 'aki .
Na'a ke tala kuo loto lelei e kainga Vv ke hoko 'a Sevele koho nau Kovana,ne fai ha'o tohi kakai 'oke 'ilo ai kihe tokolahi e kakai ne loto kiai pe na'e fai ha fili fkha loto keke 'ilo ai.Ko'eni kuoke toe tala koe vaeua e kakai e fonua 'oku 'ikai ke nau loto kihe liliu 'oku teu faii.Na'e toe fai ha'o savea pe fk'eke'eke keke 'ilo koe mo'oni e me'a 'oku talanoa mai kiai kataki Hau tuku mai pe mo'oni kae tuku e fkmahamahalo pea koe fa'ahinga letioo kalasini 'ena 'oku lahi ai e maumauu he anga e nofo 'omi pe fkkaukau mohono ki'i fkmo'oni ke ngali sai pea mau toki tui kiai he 'oku hangehange leva teu pehe 'eau koe me'a kotoa pe 'oku homo mai meiho ngutuu [tapu mo koe ]koe ta'emo'oni,ta'emita,ta'x'uhinga,ta'emingao,kae hulu fau atu 'ene ta'eta'e poini.
Hot dog Wrote:
HAU-KI-NIMA Wrote:Mea pango koe kei tokolahi ae taemahino kihe kakai he ngaue ae kautemo pea kuo ikai ke kei malava ae tokolahi o ilo ae feinga ae palemia kihe lelei ae fonua kae kei fehelekosi aki pe ae kau muimui ae talaakoni ia a hono fkkonahi ae atamai moe loto oe kakai pea kuo tala pe ia ehe tuunga oku iai ae lesisita kihe teu fili i novema koe vaea oe kakai kotoa oku ikai kenau fie kaumai kihe fili pea koe faahinga ia oku ikai tenau tali ae feinga liliu koeni he oku nau kei fiemalie pe kinautolu kihe puleanga lolotonga mou sioatu ange aa kihe maumau oku mou fai teu toki aahi mai

Hau 'e tuku fkkuu ho'o fkpiko moe ta'emahino valelau mai foki moha poini kae tuku e fkmahamahalo kake kataki toe sio hifo ki ho'o me'afua pe koe me'afua totonu ia 'oku ke ngaue mai 'aki .
Na'a ke tala kuo loto lelei e kainga Vv ke hoko 'a Sevele koho nau Kovana,ne fai ha'o tohi kakai 'oke 'ilo ai kihe tokolahi e kakai ne loto kiai pe na'e fai ha fili fkha loto keke 'ilo ai.Ko'eni kuoke toe tala koe vaeua e kakai e fonua 'oku 'ikai ke nau loto kihe liliu 'oku teu faii.Na'e toe fai ha'o savea pe fk'eke'eke keke 'ilo koe mo'oni e me'a 'oku talanoa mai kiai kataki Hau tuku mai pe mo'oni kae tuku e fkmahamahalo pea koe fa'ahinga letioo kalasini 'ena 'oku lahi ai e maumauu he anga e nofo 'omi pe fkkaukau mohono ki'i fkmo'oni ke ngali sai pea mau toki tui kiai he 'oku hangehange leva teu pehe 'eau koe me'a kotoa pe 'oku homo mai meiho ngutuu [tapu mo koe ]koe ta'emo'oni,ta'emita,ta'x'uhinga,ta'emingao,kae hulu fau atu 'ene ta'eta'e poini.
Ai pe e koe ahoo taaheu koe fkmahamahalo ena oku mou omai pea hilifakia atu moe ikai ha poini oua e toe helekosi holo moe maumau taimi koe tala paa tonu atu koe vaeua oe kakai oku ikai kenau fkmoletaimi ihe teuaki liliu koena pea e tala ai aee hoo mou kii kakai oku muimui kihe talaakoni ae pea moe kii hiihi tenau fili ai pea koe fika tene sii mau teu talaatu temou pehee koe haa koaa e mea kuo pehee ai koia ai kautemo temou toki ilo lelei kuo maama ae fonua ia ok pekaaaa
Ai pe e koe ahoo taaheu koe fkmahamahalo ena oku mou omai pea hilifakia atu moe ikai ha poini oua e toe helekosi holo moe maumau taimi koe tala paa tonu atu koe vaeua oe kakai oku ikai kenau fkmoletaimi ihe teuaki liliu koena pea e tala ai aee hoo mou kii kakai oku muimui kihe talaakoni ae pea moe kii hiihi tenau fili ai pea koe fika tene sii mau teu talaatu temou pehee koe haa koaa e mea kuo pehee ai koia ai kautemo temou toki ilo lelei kuo maama ae fonua ia ok pekaaaa
[/quote]

Hau ka 'oku 'ikai ha fika ke 'omi 'aki ho'o fkmahamahalo pea 'ai aa moke hela'ia he fakaCC fu'u lahi.
mena Wrote:
Tupou Wrote:Fakamolemole atu kau tangata, ka tau talanoa mu'a he ngaahi 'issue 'e 'aonga ki he teuteu 'o 'etau liliu. 'Oku 'i ai 'a e ngaahi fokotu'u ia 'iheni 'o hange ko e te u fa'ele 'a Tupou 5 etc, 'oku ne talamai 'e ia 'a e tukunga fakakaukau 'oku fu'u maa'ulalo 'aupito.

Mo u fakamolemole 'alaa, neongo 'etau tau'ataaina, ka tau ngaue fakapotopoto'aki mu'a 'a e faingamalie kuo faka'ataa mai 'e he TNEWS, pea ka 'i ai ha fakakaukau 'oku fokotu'u mai ke tau talanoa ki ai ka 'oku fu'u obvious 'a 'ene ta'eta'e'uhinga, pea 'oua te tau to e ala ki ai he 'e pehee 'e he tokotaha ia ko ia 'oku masila tokua 'a 'ene fokotu'u.

Kaekehe ko e fokotu'u fakakaukau atu pe.

Malo 'aupito 'a e felafoaki.

Tupou.

TUPOU 'E LAVA KE 'ATA'ATAA HO MALI KE HA'U KEMA KI'I MOHE, PLEASE

Mena hau ki heni o mohe moe mo moe ki'i Ta'ahine koeni Pau eni Mena
Ufilei Wrote:
mena Wrote:
Tupou Wrote:Fakamolemole atu kau tangata, ka tau talanoa mu'a he ngaahi 'issue 'e 'aonga ki he teuteu 'o 'etau liliu. 'Oku 'i ai 'a e ngaahi fokotu'u ia 'iheni 'o hange ko e te u fa'ele 'a Tupou 5 etc, 'oku ne talamai 'e ia 'a e tukunga fakakaukau 'oku fu'u maa'ulalo 'aupito.

Mo u fakamolemole 'alaa, neongo 'etau tau'ataaina, ka tau ngaue fakapotopoto'aki mu'a 'a e faingamalie kuo faka'ataa mai 'e he TNEWS, pea ka 'i ai ha fakakaukau 'oku fokotu'u mai ke tau talanoa ki ai ka 'oku fu'u obvious 'a 'ene ta'eta'e'uhinga, pea 'oua te tau to e ala ki ai he 'e pehee 'e he tokotaha ia ko ia 'oku masila tokua 'a 'ene fokotu'u.

Kaekehe ko e fokotu'u fakakaukau atu pe.

Malo 'aupito 'a e felafoaki.

Tupou.

TUPOU 'E LAVA KE 'ATA'ATAA HO MALI KE HA'U KEMA KI'I MOHE, PLEASE

Mena hau ki heni o mohe moe mo moe ki'i Ta'ahine koeni Pau eni Mena
LEI,TUKU 'E KOE HONO TOE FAFANGU MAI 'A MENA IA..... KAKE KATAKI MAI KOE,KO'EKU FU'U HOOSI 'ENI 'I 'UTANI KEKE HA'U KEMO LILI MOE FEINGA'I NA'A MA'U HANO UHIKI,MAHALO 'OKU 'AONGA ANGE IA HO'O KOHI2 HOLO HENI,FEINGA MAI KOE KAMA TATALI ATU.....
'oku 'ikai pe ketoe 'iai ha issue ia 'e toe fu'u mahu'inga ange 'i he tu'u atu he taimi ni ka koe liliu 'oku teu hono fk-hoko, ke tokanga lahi 'aupito e kakai 'oe fonua 'o sio fk-lelei pe koe ha e me'a lelei 'e 'omi he liliu ma'ae fonua na 'oku hala kae ta'ofi kei taimi, pea kapau kuo te'eki ke fai ee liliu ia kuo mavae2 e kau feinga liliu pea 'e iku ai ki fe 'a 'etau me'a, pea kapau koe 'uhinga ia ke to'o mai pe fo'i mafai ia koe me'a pe ia 'e taha 'oku 'uhinga ai e feinga koena 'ae kau tama 'oku tala koe kau temo, pea kou kole atu kakai tonga toe fk-kaukau fk-lelei he 'oku 'i ai 'e tau lea koe nifi e kae toe 'alu atu e tama ia koeni 'o 'ai ha toe fo'i me'a 'oku pango ange ia, pea kuo tau 'osi mataa tonu pe he founga 'ae kau temo kuo fai ki hotau ki'i fonua he 16/11, pea kohono 'uhinga koe fai pe me'a 'oku talaatu ka 'ikai temou mahae2 kotoa, kuoha ketau lele pehe ni pe, ko'emau lave monu 'o lele mai 'o kumi mo'ui he fonua muli ni koe ngaue pe 'ae founga lolotonga, koe 'uhinga pe 'oe kau fokotu'u temo ia koeni koe lotokovi pe tangi ke tatau hala ha laumalie lelei pe 'ofa ia 'e 'asi mai mei ai, koe mafai pe ke ma'u kae ngaahi kitautolu ketau elo, 'io ko 'akili ia mo'ene fk-kaukau
Toko2 teke ui atu koe koe kakai ena oku nau tala ke fai e liliu koe lelei oe temokalati oku ilo ia mei NZ AUST USA oku aukolo kiai e tonga he ahoni ofa atu
Mou ofa mai o toe omai ha mea oku ukeuke foki ke ifo hono talanoaii
'Oku mali mau pe ho'o ki'i fa'a aiai mai heni .hau ki vae kae toe pe eni ke holoholo ho ihu pe ke toki lea .sio hifo koe lango ena
MOU KATAKI 'O FKMOLE2 AA MU'A 'O TALANGA HA ME'A 'OKU 'AONGA,,, KOE TAIMI FAINGATA'A 'ENI MO PELE2NGESI KIHE FA'UNGA HOTA PULE'ANGA,,, KUO LAHI 'AE POTO HOTAU KI'I MOTU,,, PEA MOU FKMOLE2 MU'A 'O TALANOA HA ME'A 'E FAI AI HA FKTAHA 'AE TOKO26 'IHOTAU FALEALEA,,, KAE TUKUANGE ATU HOTAU VAKA,,, NA'A HANGE KOE HA'IMAEA 'AE 'OTUMOTU ANGA'OFA HE UAFU KUINI SALOTE............
Pages: 1 2
Reference URL's