TNEWS TALANOA

Full Version: KOE MO'ONI KOAA 'AE TOTONGI 'OE KAVATONGA KUO TE FANONGO AI.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Na'e fai ha felafoaki he letio SBS ou fanongo ai koe kaveinga koe ta'ofi mai 'ehe pule'anga Aust ke toe fai ha inukava tonga,kae kei ngofua pe 'a hono 'omai fkngata2 kihe kilokava pe 'e 2 'ae tokotaha.Pea 'oku 'iai 'ae ongo tama mei he kolomu'a 'oku na fkhoko ha feinga kihe pule'anga moe ni'ihi tonga pe,kaikehe kou fanongo pe mou laulau loto kihe 'UHINGA 'oku feinga ai 'ae pule'anga ke ta'ofi........

Totonu ke puke atu 'ae kau taula mei Pulelaa 'o haha kotoa kinau3 'aki ha muka'i lau3 he koe tupunga ko kinau3 hono 'ave fkfufuu kihe noate 'ae kavatonga 'o fktau kihe matakali 'apo......... Na'e lolotonga 'eku kei lotu he Sutt na'e ki'i tu'otaha 'eku heka atu moe kautama mei Pulelaa ko 'enau 'ave 'ae kavalahi faufaua koe kava 'ae kau paipa 'o Pulelaa koe fkfuofua koe kilo 'e 2400tupu pea na'a ku talanoa moe taha 'oe kautama 'one fafana mai 'oku fkfuofuoa na'a ma'u 'ae $750 kihe kilo....... pea mau tu'uta lelei atu kihe state koia,pe au mavahe au 'o fai 'eku 'eve'eva holo ai peau toki foki vakapuna mai au ki Sene.

Kaikehe mahalo 'oku sai ke ta'ofi, he 'ikai pe tuku 'ae maumau lao ia 'ae kainga lotu 'o Pulelaa hono taufetuku 'ae kavatonga moe kavafisi kihe matakali,he kuo kamata ke liliu mamalie 'ehe faifekau pule Pila TU'akoi pea tokoni atu mo hono mahanga Wes TU'akoi 'ae tohi matolu ke tapu 'ae maumau lao kotoa he lalo langi tukukehe pe HONO 'AVE 'AE KAVATONGA KIHOTAU KAINGA 'APOO.........hihihihihihi malie koe anga 'oe tu'unga kuotau a'u kiai 'ae fai 'e hotau matakali 'ae me'a koe LOTU!!!!!!!!
tokoua naaku talanoa moe kii leka pe amautolu oku ave kava pe ia iateia ki olunga peane talamai ai koe kava kilo koia e teau tene mau ai ae $1kilu tupu OZ money eni.pea uanoa e fuu lauafe kilo ae kau pulelaa masii.ofa atu
(06-06-2011 05:10 PM)Rastaman Wrote: [ -> ][/color][/size][/b][/color][/size][/b]
(06-03-2011 12:42 PM)Tuitui Wrote: [ -> ]Malo mu'a rev rastaman e ma'u news. Pea 'ai aa kae kumi ha hoa.hhhhh

Masi'i e Tuituiohu,,,,,,,, malo ho'o kei fkmanatu mai,'oku 'iai 'ae toe fo'i fkkaukau fo'ou,kapau 'oku 'ikai toe fiemali 'etau fu'u king 'a G5,mahalo 'oku 'iai 'ae fkpulipuli 'ene anga 'ene mo'ui fkfo'i [b][size=medium][color=#FF0000]TUITUI hahaha pea mahalo teu ki'i molomolo atu he 'alunga 'o t5 he kapau teu kumi mai ha mali koe toe fkkavenga lahi ia 'o toe tautau mai moe fiema'u hono famili,pea 'e vave ha'aku tokoto falemahaki ha'anau ngaue hahaha!!!!!!!!!!!!

Koe taimi ni foki toko kuo lava hono fktau'osi hoku ki'i palasi,pea hange koe lave2 atu kimu'a ko'ete 'eve'eva takai holo pe 'ihe kolope moe kai moe malolo lelei....... koe toki 'osini 'eni hono fknaunau hoku loki fkmalohi sino,pea ko'eku 'aa hake pe he pongi2 'ou ki'i fkmalohi sino moe siosio kihe tohi matolu,pea te toki hoko atu 'ae haa ha me'a kafai he 'aho......

Toko teu ki'i folau atu ki Tonga kihe kaipola 'ae konifelenisi,pea 'e fai ha feinga keu talanoa kihe ongo taula 'o Pulelaa, Pila Tuktoki moe kaute kula tauhi pa'anga Toketa filosefia Pinomi 'o vakai pe fefe 'ae toenga mo'ua, he 'oku ou fanongo 'oku toe 'ae 14miliona...... pea ka faiatu 'o ma'olunga hoku toto,kou tataha'aki ha fu'u puaka tunu hona me'a tangutu hahaha........ Toko ko'eku fokimai teu fkafe'i atu koe moe kau felafoaki 'oku nofo 'i Sene ni ketau hopoki hoku Palasi ee.
[ps]

hahaha malie toko. manatu'i au ke fkafae'i atu kihe hopoki ho palasi e hihihi. masi'i rev rasta, 'oua teke fu'u ma'u lahi e puaka he 'oku ke toto ma'olunga na'ake si'i puke he 'oku 'ikai teke 'alu moe hoaa hihihi. 'ofa atu toko
vakai na'a lava ke ale'i moe kau 'apoo ke uta fakahina'i atu e kavaa kia nautolu he koe fo'i mau'anga pa'anga ngali lelei 'ena.

malie e lotuu he ngaahi 'ahoni he kuo lotu pe mo fakatau faito'o konatapu.koe tapui 'ehe pule'anga ko 'ene mahino ia kuo nau kalasifai e kava 'ihe kalasi koiaa.
sai pe he kuo mei poto e kau 'apoo he too kavaa.
(06-06-2011 09:29 PM)Rastaman Wrote: [ -> ]Na'e fai ha felafoaki he letio SBS ou fanongo ai koe kaveinga koe ta'ofi mai 'ehe pule'anga Aust ke toe fai ha inukava tonga,kae kei ngofua pe 'a hono 'omai fkngata2 kihe kilokava pe 'e 2 'ae tokotaha.Pea 'oku 'iai 'ae ongo tama mei he kolomu'a 'oku na fkhoko ha feinga kihe pule'anga moe ni'ihi tonga pe,kaikehe kou fanongo pe mou laulau loto kihe 'UHINGA 'oku feinga ai 'ae pule'anga ke ta'ofi........

Totonu ke puke atu 'ae kau taula mei Pulelaa 'o haha kotoa kinau3 'aki ha muka'i lau3 he koe tupunga ko kinau3 hono 'ave fkfufuu kihe noate 'ae kavatonga 'o fktau kihe matakali 'apo......... Na'e lolotonga 'eku kei lotu he Sutt na'e ki'i tu'otaha 'eku heka atu moe kautama mei Pulelaa ko 'enau 'ave 'ae kavalahi faufaua koe kava 'ae kau paipa 'o Pulelaa koe fkfuofua koe kilo 'e 2400tupu pea na'a ku talanoa moe taha 'oe kautama 'one fafana mai 'oku fkfuofuoa na'a ma'u 'ae $750 kihe kilo....... pea mau tu'uta lelei atu kihe state koia,pe au mavahe au 'o fai 'eku 'eve'eva holo ai peau toki foki vakapuna mai au ki Sene.

Kaikehe mahalo 'oku sai ke ta'ofi, he 'ikai pe tuku 'ae maumau lao ia 'ae kainga lotu 'o Pulelaa hono taufetuku 'ae kavatonga moe kavafisi kihe matakali,he kuo kamata ke liliu mamalie 'ehe faifekau pule Pila TU'akoi pea tokoni atu mo hono mahanga Wes TU'akoi 'ae tohi matolu ke tapu 'ae maumau lao kotoa he lalo langi tukukehe pe HONO 'AVE 'AE KAVATONGA KIHOTAU KAINGA 'APOO.........hihihihihihi malie koe anga 'oe tu'unga kuotau a'u kiai 'ae fai 'e hotau matakali 'ae me'a koe LOTU!!!!!!!!

Masi'i Rev, naaku ki'i fanongo talanoa he ngaahi 'aho kuo maliu atuu fekau'aki moe ongo2 ko'ena ki hono ta'ofi ha toe faikv tonga he fonua ni. Masi'i e, ko au foki 'oku ou manako kita he lele atu kihe ngaahi fai'anga faikv kehekehe he weekend 'o pootalanoa ai moe matu'a. Pea kapau ko 'ena kuo faitu'utu'u ni mai e kau pule lahi ia 'oe fonua ni ke tapui ha toe faikv - mahalo teu toe foki au kihe ngaahi papu 'o toe ki'i 'aliaki fo'ou ai hihihi. Hoooooooiiiiiiiiiiiiiiiii, mahalo foki na'a kuo toe ma'u atu he pule'anga ia 'ae fakatau kv 'ae cult pulela'a kihe kiho tau fangatoko2 'apoo kuo ta'ofi ai e faikv. Malo pe 'ena kapau 'oku kei tali pe 'omai 2kg. ka ko 'ena kapau kuo ta'ofi ha toe faikv tonga, mahalo kuo vave ni pe hano ta'ofi 'aupito ha toe 'omai ha kvtonga kihe fonua ni.....................malo Pulela'a e taa sipinga leleiAngryAngryAngry
(06-17-2010 04:49 PM)'Oua 'e Fiu Wrote: [ -> ]Masi'i Fokai, neongo 'etau afe mei he Kave'inga talanga, ka 'oku fkfiefia 'ae ahia e loki ni mo hono mamata'i 'ae ngaue e Siasi koe'uhi 'oku ne uesia 'ae anga 'etau nofo, mo'etau tauhi vaha'a, ho tau ng ngafa fatongia kotoa pe 'ihe Siasi,'Oku ou kole keu hufanga atu, tuku pe mu'a keu tuku atu 'ae me'a na'aku ma'u, he'eku mamata katonga'a ke fai 'etau lave pea toki fktonutonu mai he kau Rev.he'ilo na'a ma'u ha mahino he si'i kakai fua fatongia........
Koe Kohikohi ‘a Mamata Kato’anga he ‘aho Hu’ufi.
1.Koe No (loan) Westpac ke tapuni ‘aki ‘ae ng Mou’a kae Kamata ‘ae Langa $5,000,000
2. Koe No Lolotonga ‘ae Langa mei ha Kautaha Pa’anga ‘ikai ke fkha????? $3,000,000
3.Fkmole kihe Langa a) Fale lotu $7,000,000 (Fitu miliona)
b) Ta mape, Enisinia, etc. $5,000,000 ( Nima miliona)
c) Fale Nofoanga $600,000 (Ono kilu) $12,600,000
Fkkatoa fkmole kihe Langa moe Noo kihe Totongi Mou’a……………………………… $20,600,000(21miliona)

4.Koe Pa’anga na’e ma’u mai Misinale 2007 $1,800,000
Misinale 2008/Radio $1,750,000
Vala ‘aho Kato’anga $1,000,000
Fkkatoa hu mai 2008 $4,550,000
5.Toenga Moua hili 2008 $16,000,000(16miliona)
6.Totongi Mo’oua 2009/2010 aprox $4,000,000(4 miliona) $12,000,000(12miliona)
Koe ki’I fkofiofi ‘ena ‘a Mamata Katoanga ke sio kiai ‘ae Kainga Pulela’a he ‘oku ‘ikai ke ‘ilo ‘ehe taha hono mo’oni ‘ae fu’u Mo’ua ‘oku ta he kainga lotu ??????.
Koe Pa’anga lahi na’e noooo mo hono totongi Toloi pea ‘e heva atu ‘ae mo’ua ‘e ta he matu’a moe Fanau ‘o meimei liunga ua moe konga !!!!!!!!!!!

CoolCoolCool'Oku íkai fuú vaamamaó áe ngaahi fika áe toko koéni mei he moúa áe sias,i ka koe palasi kuo talanoa holo kiai áe kau papalangi he fonua ni.......... hange koe potatala he kaveinga ni,naé kamata áki áe founga taéfklotu hono kamataáki áe fetuku áe kava kihe noate,ó tamateí áe laumalie óe matakali apoo........ pea ómi ai áe faáhinga fkkaukau ke langa óe fuú falelotu,pea koe fai kaakaaí moe paúu óe lotu,é íkai hano ola lelei,koe 'Eiki óku ne afio lelei hifo kihe ngaue áe kau taula Pulelaa........... CoolCoolCool

'Ofa ke mou maú ha sapate faée lelei moe famili eee, fangatoko mou sauteíi atu áe ngaahi mamiiiiii HeartHeartHeart ó ave kinautolu kihe ngaahi falekai pahia kenau sapate faée kiai............. Cool
(06-17-2010 04:49 PM)'Oua 'e Fiu Wrote: [ -> ]Masi'i Fokai, neongo 'etau afe mei he Kave'inga talanga, ka 'oku fkfiefia 'ae ahia e loki ni mo hono mamata'i 'ae ngaue e Siasi koe'uhi 'oku ne uesia 'ae anga 'etau nofo, mo'etau tauhi vaha'a, ho tau ng ngafa fatongia kotoa pe 'ihe Siasi,'Oku ou kole keu hufanga atu, tuku pe mu'a keu tuku atu 'ae me'a na'aku ma'u, he'eku mamata katonga'a ke fai 'etau lave pea toki fktonutonu mai he kau Rev.he'ilo na'a ma'u ha mahino he si'i kakai fua fatongia........
Koe Kohikohi ‘a Mamata Kato’anga he ‘aho Hu’ufi.
1.Koe No (loan) Westpac ke tapuni ‘aki ‘ae ng Mou’a kae Kamata ‘ae Langa $5,000,000
2. Koe No Lolotonga ‘ae Langa mei ha Kautaha Pa’anga ‘ikai ke fkha????? $3,000,000
3.Fkmole kihe Langa a) Fale lotu $7,000,000 (Fitu miliona)
b) Ta mape, Enisinia, etc. $5,000,000 ( Nima miliona)
c) Fale Nofoanga $600,000 (Ono kilu) $12,600,000
Fkkatoa fkmole kihe Langa moe Noo kihe Totongi Mou’a……………………………… $20,600,000(21miliona)

4.Koe Pa’anga na’e ma’u mai Misinale 2007 $1,800,000
Misinale 2008/Radio $1,750,000
Vala ‘aho Kato’anga $1,000,000
Fkkatoa hu mai 2008 $4,550,000
5.Toenga Moua hili 2008 $16,000,000(16miliona)
6.Totongi Mo’oua 2009/2010 aprox $4,000,000(4 miliona) $12,000,000(12miliona)
Koe ki’I fkofiofi ‘ena ‘a Mamata Katoanga ke sio kiai ‘ae Kainga Pulela’a he ‘oku ‘ikai ke ‘ilo ‘ehe taha hono mo’oni ‘ae fu’u Mo’ua ‘oku ta he kainga lotu ??????.
Koe Pa’anga lahi na’e noooo mo hono totongi Toloi pea ‘e heva atu ‘ae mo’ua ‘e ta he matu’a moe Fanau ‘o meimei liunga ua moe konga !!!!!!!!!!!

CoolCoolCool'Oku íkai fuú vaamamaó áe ngaahi fika áe toko koéni mei he moúa áe sias,i ka koe palasi kuo talanoa holo kiai áe kau papalangi he fonua ni.......... hange koe potatala he kaveinga ni,naé kamata áki áe founga taéfklotu hono kamataáki áe fetuku áe kava kihe noate,ó tamateí áe laumalie óe matakali apoo........ pea ómi ai áe faáhinga fkkaukau ke langa óe fuú falelotu,pea koe fai kaakaaí moe paúu óe lotu,é íkai hano ola lelei,koe 'Eiki óku ne afio lelei hifo kihe ngaue áe kau taula Pulelaa........... CoolCoolCool

'Ofa ke mou maú ha sapate faée lelei moe famili eee, fangatoko mou sauteíi atu áe ngaahi mamiiiiii HeartHeartHeart ó ave kinautolu kihe ngaahi falekai pahia kenau sapate faée kiai............. Cool
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's