Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
koe tui a kava kihe tu'ungaa oku iai a Palofita Lusiolo oku tu'u ia he tu'unga fktu'utamaki aupito 'aki ae uhinga ko eni 1)kuo kamataa kene ngaue'aki ha totongi pa'anga ene ngaue fklotu mo ene fai fkmou'i 2)kuo ne lohiaki'i mo pa'usi'i ae kau mahaki 'aki ene ngaue'aki e ngaahi potu folofolaa meihe tohi matoluu 3) kuo pa'uu lotu ae Palofita moe ene kau muimuii 4) na'e fa'u ehe Palofita ha tohi mo Papiloa Foliaki o launga'i aki e fkfofonga #1 o Tongatapu ihe pehee na'ane toe toho pee ene vahe meihe fale pa'anga hili ia hono fkfoki ehe fkfofonga o pehe oku fu'u lahi ene vahee pea ne toe alu foki o fekau e kakai fefine mo hai pe kenau fkmo'oni hingoaa kihe tohi ke fk'iloo fkfalealeaa e fkfofonga....kou pehe oku kumi ehe Palofita Lusiolo hono tu'umaliee meihe ene pa'uu lotuu oku fai...oku totonu aupito Lusiolo keke fktomalaa he vavetaha kae oua teke pa'usi'ii e lotu lelei a Sisu pea oku ikai koe fkangaa pe koe fkmauu'i koe ka koe fie tokoni pe a kava ihe ngaahi 'uu 'uhinga pe ko ena oku aotuu i 'olungaa kapau koe mo'oni..
Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
Maloo mu'a kau tangata mo e kau fefine e felafoaki.
1. Kapau pe 'e 'ilo 'ehe Tongaa e hisitolia e mo'ui 'ae fefine ni pea 'e toki taau leva ke fai ha faka'uto'uta kihe ngaue pango lahi 'oku ne faii. Kuo tokolahi fau e kakai 'i Tonga ni mo muli foki kuo nau pekia ko hono fakasitu'a'i 'ehe fefine ni 'ae falemahaki moe ngaue 'ae kau toketaa. Kuo fai ha ngaue fklao kiai? Hala.
2. 'Oku 'ikai ha toe toketaa lahi ka koe siana 'i 'olunga. Moe kau toketaa moe neesi 'oku fakafou mai ai hono ivi fakamo'uii.
chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
1. Kapau pe 'e 'ilo 'ehe Tongaa e hisitolia e mo'ui 'ae fefine ni pea 'e toki taau leva ke fai ha faka'uto'uta kihe ngaue pango lahi 'oku ne faii. Kuo tokolahi fau e kakai 'i Tonga ni mo muli foki kuo nau pekia ko hono fakasitu'a'i 'ehe fefine ni 'ae falemahaki moe ngaue 'ae kau toketaa. Kuo fai ha ngaue fklao kiai? Hala.
2. 'Oku 'ikai ha toe toketaa lahi ka koe siana 'i 'olunga. Moe kau toketaa moe neesi 'oku fakafou mai ai hono ivi fakamo'uii.
KOE ATU KIHE KAU FAIFEKAU 'AE KOLOMU NI...... KULU2,RASTA,IKALE,'APOLOSIO PEA MOHAI FUA 'OKU ANATA KAVA,KEMOU HUMAI 'O FAI HA'AMOU FELAFOAKI KIHE PALOFITA KO'ENA.... HE 'OKU OU NGALI MO'ONI 'AE LAUNGA IA,KA 'OKU SAI PE 'E FAI HANO TOE VAKAI'I 'EHE PULE'ANGA FO'OU,PEA KA FAI ATU 'OKU LAHI2 'AE MALOLO HOTAU KAKAI.... PEA 'OKU TOTONU KE LIATU KI TOLI2 KIA MOEE,KENE SIVI'II PE 'OKU MO'ONI 'AE FAITO'O...
FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
KOE ATU KIHE KAU FAIFEKAU 'AE KOLOMU NI...... KULU2,RASTA,IKALE,'APOLOSIO PEA MOHAI FUA 'OKU ANATA KAVA,KEMOU HUMAI 'O FAI HA'AMOU FELAFOAKI KIHE PALOFITA KO'ENA.... HE 'OKU OU NGALI MO'ONI 'AE LAUNGA IA,KA 'OKU SAI PE 'E FAI HANO TOE VAKAI'I 'EHE PULE'ANGA FO'OU,PEA KA FAI ATU 'OKU LAHI2 'AE MALOLO HOTAU KAKAI.... PEA 'OKU TOTONU KE LIATU KI TOLI2 KIA MOEE,KENE SIVI'II PE 'OKU MO'ONI 'AE FAITO'O...
malo mua e tau lava oku ngali mo'oni pe a SISU ke te TUI kiai .Kapau teke faingamalie pea o hake ha'a mou tokoni kihe si'i feinga container a Lusiola kae ave e Puke kihe DR
PF
Rastaman Wrote:FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
malo mua e tau lava oku ngali mo'oni pe a SISU ke te TUI kiai .Kapau teke faingamalie pea o hake ha'a mou tokoni kihe si'i feinga container a Lusiola kae ave e Puke kihe DR
PF
Rev Rasta, Ai ae tali ke loloto mo falahi ke ngali koe Rev koe.
eagle Wrote:Rastaman Wrote:FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
PF
IKALE osi Feunga pe ae Tali ko ena he kuo oatu kakato e KAVA ae nga'ahi Fehuia oe Hala nae kini mai e LUSIOLA MISA Pea koe Talanoa mo'oni ia kuo fai e KAVA LAHI kihe tohi TANGI ae FEFINE NA
NEU Fanongo oku ne teu2 ke Lea KIHE PALEMIA o AUST (Ikai Tala e uhinga)Kapau koe Mo'oni eni E Lea a LUSIOLA kihe Taki oe FONUANI Pea koe toki Falesi Lahi mo'oni eni kuo Hoko mai meihe FEFINE NI Ke tuku a TONGA OKU Fokotu'u na ai e FKLIELIA Kehe2 kuo fkhoko ehe TUI PM koe uhinga ia na'aku tala atu ai ka oku ke Puke alu kihe DR kae fai ha Tokoni ia kihe Koniteina moe POULU a LUSIOLA
TALAKAEPAU oku ou tui oku matuaki tae'falala anga aupito ae TokoTahani PF
Rastaman Wrote:eagle Wrote:Rastaman Wrote:FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
PF
IKALE osi Feunga pe ae Tali ko ena he kuo oatu kakato e KAVA ae nga'ahi Fehuia oe Hala nae kini mai e LUSIOLA MISA Pea koe Talanoa mo'oni ia kuo fai e KAVA LAHI kihe tohi TANGI ae FEFINE NA
NEU Fanongo oku ne teu2 ke Lea KIHE PALEMIA o AUST (Ikai Tala e uhinga)Kapau koe Mo'oni eni E Lea a LUSIOLA kihe Taki oe FONUANI Pea koe toki Falesi Lahi mo'oni eni kuo Hoko mai meihe FEFINE NI Ke tuku a TONGA OKU Fokotu'u na ai e FKLIELIA Kehe2 kuo fkhoko ehe TUI PM koe uhinga ia na'aku tala atu ai ka oku ke Puke alu kihe DR kae fai ha Tokoni ia kihe Koniteina moe POULU a LUSIOLA
Rasta koe mea na koe SISU kehe eni ia oku hau mo LUSIOLA koe uhi oku Fkiku KALAISI foki a SISU ia he TOHI TAPU KAE Fkiku KONITEINAPOULU ae SUSU a LUSIOLA hhhhhhhhh malie mua IKALE
'Oku ala fakangalo'i ha to e pau'u pe ka ko e me'a ki he pau'u he lotu 'o tatau ai 'a Lusiola mo Haukinima pea 'oku taha pe hono ta'ofi'anga ko e pihi loloa e mimi.
Na'a ku tala atu kimu'a atu na'e ha'u ha fefine kia Lusiola ke fakamo'ui pea hanga atu a Lusiola 'o kole 'a e fo'i mama mali 'o e finemotu'a mahaki pea foki atu e finemotu'a ki honau 'api 'o 'eke ange 'e hono hoa 'a e fo'i mama .Ko e tuai e longo e finemotu'a mo e pato 'a e motu'a pea fekau ke 'alu 'o fakafoki mai e fo'i mama pea tuku a e faito'o mo e fakamole koloa.
vauniu Wrote:Rastaman Wrote:eagle Wrote:Rastaman Wrote:FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
PF
Rasta koe mea na koe SISU kehe eni ia oku hau mo LUSIOLA koe uhi oku Fkiku KALAISI foki a SISU ia he TOHI TAPU KAE Fkiku KONITEINAPOULU ae SUSU a LUSIOLA hhhhhhhhh malie mua IKALE
Rev Rasta mo Peteliake Vauniu, Oku ikai keu alu o lotu, taimi tatau ,oku mahino lelei pe kia teau ae tokotaha mau lotu, moe tokotaha oku angi ihe laumalie. Hange koe talanoa nae lave mai ki ai ae tohi matolu. Nae i ai sii matapule nae sii tokoto faingataia he vee hala, nae lue mai ae tokolahi o sio mo ilo ae faingataia kae lue fakalaka pe. Nae lue mai foki moe faifekau o sio ai pe ,kihe sii tokoto ae faingataia, nae toe vave ange ae lue fakalaka ia ae faifekau. Oku mahino kia teau nae fuu fkvavevave aupito ae faifekau he oku ne osi ilo
pau, kuo osi maau ae kumete ia i api siasi. NAE ASI MAI HA MATAPULE NAE ANGI IHE LAUMALIE ,NAE SIO KIHE FAINGATAIA PEA IKAI TENE SII LAVA O LUE FAKALAKA, HE NAANE ONGOI PEA FAI AE TOKONI.
OKU IKAI KE KAI LAUMALIE PE KAKAI OKU NAU FAI AE NGAUE AE EIKI, PE KOFU FAKALAUMALIE ( oku ui fkmatelie ia koe fkatama ) Koe fatongia oe kakai oku nau tali ae kosipeli lelei a Kalaisi ,ke tokonia kinautolu. Ofa pe ke angi kitautolu ihe laumalie mei Taimi ki Itaniti
eagle Wrote:vauniu Wrote:Rastaman Wrote:eagle Wrote:Rastaman Wrote:FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
PF
Rev Rasta mo Peteliake Vauniu, Oku ikai keu alu o lotu, taimi tatau ,oku mahino lelei pe kia teau ae tokotaha mau lotu, moe tokotaha oku angi ihe laumalie. Hange koe talanoa nae lave mai ki ai ae tohi matolu. Nae i ai sii matapule nae sii tokoto faingataia he vee hala, nae lue mai ae tokolahi o sio mo ilo ae faingataia kae lue fakalaka pe. Nae lue mai foki moe faifekau o sio ai pe ,kihe sii tokoto ae faingataia, nae toe vave ange ae lue fakalaka ia ae faifekau. Oku mahino kia teau nae fuu fkvavevave aupito ae faifekau he oku ne osi ilo
pau, kuo osi maau ae kumete ia i api siasi. NAE ASI MAI HA MATAPULE NAE ANGI IHE LAUMALIE ,NAE SIO KIHE FAINGATAIA PEA IKAI TENE SII LAVA O LUE FAKALAKA, HE NAANE ONGOI PEA FAI AE TOKONI.
OKU IKAI KE KAI LAUMALIE PE KAKAI OKU NAU FAI AE NGAUE AE EIKI, PE KOFU FAKALAUMALIE ( oku ui fkmatelie ia koe fkatama ) Koe fatongia oe kakai oku nau tali ae kosipeli lelei a Kalaisi ,ke tokonia kinautolu. Ofa pe ke angi kitautolu ihe laumalie mei Taimi ki Itaniti
IKALE oua teke toe ngaue mai aki e REV kia au koe uhi kae tonu e tau talanoa KOE FEHUI OKU FALALA ANGA ?? koe uhinga ia eku tali nae fai koe Talanoa oku ke omai koe Talanoa fktata koe uhi koe fiemau e SISU ke mahino kihe kakai hoto kaungaapi Pea oku falala anga aupito ae Talanoa koia
koe kaveinga ko LUSIOLA koe ngaahi fehui a KAVALAHI oku mo'oni oku tau fehuia ae SISU oku hau moe FEFINE NA
Rastaman Wrote:eagle Wrote:vauniu Wrote:Rastaman Wrote:eagle Wrote:Rastaman Wrote:FOKAI Wrote:chile Wrote:Talakaepau Wrote:Fakatulou atu mu'a 'ihe palepale 'eiki ni,kae fk'au atu mu'a 'ae fehu'i tu'ani,koe fekau'aki moe finemotu'a fkmo'ui mahaki ko'ena ko Lusiola Misa.Ke mou mea'ii 'oku lolotonga 'i senee ni he ngaahi 'aho ni,'oku lolotonga fklele 'ene polokalama mo'ene kau lotu mei tonga 'eiki na,pea 'oku fkhoko ma'u pe 'ihe holo 'ae siasi katolika,pea nau toki 'a'ahi holo aipe kiha feitu'u pe 'i senee ni,'okapau 'oku fiema'u kenau 'alu ange kiai.Pea na'a ku sio hifo na'ane 'i nz 'o fai 'ena fk'eke'eke moe tnews (setita),pea na'e 'iai 'ae fine'eiki kuo 'osi malolo,kae talamai 'ehe palofita kuo mo'ui,pea tohi mai 'ae tokotaha 'o launga'ii 'ae me'a na'e si'i hoko kihe fine'eiki.pea koe tu'unga ia 'eku fehu'ii,he kohoku kaunga'api na'e o kihe taha 'oe fktaha'anga,pe a ne talaange kenau o kuo osi fkmo'ui ia,pea koe kaunga'api 'eni ia kuo fktokoto ia 'i falemahaki kuo 'ikai ke toe lava ia 'o 'ilo pe lea kiha taha,koe talu 'enau foki mai mei he lotu 'ae palofita,moe talu 'ene longo,na'a moe uikeni ia kuo hiki,koe talamai ia 'ehe kau toketaa.Pea koe 'osi kotoa pe 'ae lotu, kuo ne fkmanatu mai kihe kakai kenau manatu'ii 'oku 'iai 'ene koniteina,na'a 'oku 'iai ha taha 'oku li noa'ia ha me'a 'ihonau 'api ke 'oange ke fkfonu 'aki 'ene koniteina,pea manatu'ii moe pesoni pe 'oku tanaki ai ha 'ofa 'ihe 'osi 'ae malanga fkmo'ui,'oku 'iai 'a 'ete fifili kihe sevesi 'ae palofita. malo moe 'ofa lahi atu fangatokoua moe tuofafine hono kotoa...
PF
IKALE oua teke toe ngaue mai aki e REV kia au koe uhi kae tonu e tau talanoa KOE FEHUI OKU FALALA ANGA ?? koe uhinga ia eku tali nae fai koe Talanoa oku ke omai koe Talanoa fktata koe uhi koe fiemau e SISU ke mahino kihe kakai hoto kaungaapi Pea oku falala anga aupito ae Talanoa koia
koe kaveinga ko LUSIOLA koe ngaahi fehui a KAVALAHI oku mo'oni oku tau fehuia ae SISU oku hau moe FEFINE NA
Si'i kaunga fononga Pilikimi, fakafeta'i ki he 'Otua Mafimafi 'oku ne 'omi 'ae mo'ui ma'ae fa'ahinga faiangahala ko kitautolu. 'Oku ou malie'ia he ngaahi felafoaki ko'ena 'oku fai, peau fakatumutumu he ha ngali fasi'i mo 'oho'oho 'ae fakakaukau, kaihehe ko hotau ngata'anga pe ia, ka ko'eku fehu'i, koe ha 'oku tolomaka'i ai si'i finemotu'a ni? Me'a ni 'oku 'ikai ke 'iai ha'atau mele, hange koe lau, tala 'oku 'ikai ke 'iai ha'atau mele kae ha ki langi koe koto kilia, kuo 'osi fakaha 'e Lusiola 'ae 'alunga na'ane fou mai ai. Teke lava ke fakaha ki mamani ho 'alunga moe ngaahi kovi na'ake fai? 'Ikai teu tui teke lava, 'oua mu'a 'e tolomaka'i si'i fefine ni, kapau 'oku 'ikai ke mou'i 'e sino matelie moe mahaki fakaekakano, 'oku ou tui 'oku fakamalohi'i 'etau mo'ui fakalaumalie 'ihe 'etau fanongo ki he ngaahi folofola moe valoki 'oku 'omai 'ehe fefine ni. Ko ia tau taki taha fai ma'ana, he 'oku 'ae tokotaha kehe 'ae fakamaau moe sivi 'etau ngaahi ngaue 'i lalo ni. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.

Admin Wrote:![[Image: TNEWSEP5c.jpg]](http://www.tnews.co.nz/TNEWS/WEBPICS/TNEWSEP5c.jpg)
Si'i kaunga fononga Pilikimi, fakafeta'i ki he 'Otua Mafimafi 'oku ne 'omi 'ae mo'ui ma'ae fa'ahinga faiangahala ko kitautolu. 'Oku ou malie'ia he ngaahi felafoaki ko'ena 'oku fai, peau fakatumutumu he ha ngali fasi'i mo 'oho'oho 'ae fakakaukau, kaihehe ko hotau ngata'anga pe ia, ka ko'eku fehu'i, koe ha 'oku tolomaka'i ai si'i finemotu'a ni? Me'a ni 'oku 'ikai ke 'iai ha'atau mele, hange koe lau, tala 'oku 'ikai ke 'iai ha'atau mele kae ha ki langi koe koto kilia, kuo 'osi fakaha 'e Lusiola 'ae 'alunga na'ane fou mai ai. Teke lava ke fakaha ki mamani ho 'alunga moe ngaahi kovi na'ake fai? 'Ikai teu tui teke lava, 'oua mu'a 'e tolomaka'i si'i fefine ni, kapau 'oku 'ikai ke mou'i 'e sino matelie moe mahaki fakaekakano, 'oku ou tui 'oku fakamalohi'i 'etau mo'ui fakalaumalie 'ihe 'etau fanongo ki he ngaahi folofola moe valoki 'oku 'omai 'ehe fefine ni. Ko ia tau taki taha fai ma'ana, he 'oku 'ae tokotaha kehe 'ae fakamaau moe sivi 'etau ngaahi ngaue 'i lalo ni. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.
MALO MU'A 'A 'ETAU TOE MA'U...... AHI MALO AE FKTALANOA IA KAU KIHE PALOFITA,KAKE KI'I SIO LELEI ATU ANGE KI HONO FOFONGA 'AE HANGE MAI HA FU'U MAAMA KULOKULA 'AE MATOLU AE VALI TATA'O 'AE HONO FO'I LOUNGUTU,PEA KUO HAMAI 'IHE TOKOLAHI 'AE KAU LAVE2, 'OKU 'IKAI KE FU'U FALALA'ANGA 'AE FAITO'O MAHAKI 'AE SINIFU KO'ENA,HE 'OKU TALA PE IA 'IHE 'IKAI KEU LAVA 'O MALOLO LELEI HE MEI HE PO KOTOA,KA KO'EKU SIOATU 'OKU HU FKPO'ULI MAI KI HOKU 'API, 'AIA KOE MISI 'AE FKTALANOA IA,KA 'OKU 'IAI 'AE IVI 'IHE FEFINE 'AE MALAVA KEU SIO PE KIAI HE PO KOTOA..... PEA 'OKU 'IAI PE MOE NGAAHI ME'A IA KUO NE MALANGA'AKI MEI HE KUOHILI 'OKU 'IKAI MO'ONI,'IKAI KE NGATA PE AI KA KUO TOE MOLE ATU MOE MO'UI IA 'AE KAKAI 'E NI'IHI, KOE NGAUE PANGO 'AE PALOFITA..... KA TAU KI'I PINE PE, HE KAPAU KUO LILIU MO'ONI 'AE PALOFITA TETAU 'ILO KOTOA PE KIAI,KA KOE TU'U ATU KOEE HE TAIMI NI,'OKU LAHI2 HOLO 'ENE 'ASI HOLO 'IHE PO'ULI,KAE TAU2 TEFITO KIHE 'ENE TU'U FKFOKIFAA HE NGAAHI VE'E MOHENGA 'OE MATU'A TANGATA,KOEE KUO MOLE HONAU NGAAHI 'OFA'ANGA..... HE KO'EKU MISI KOEE KIHE PALOFITA 'OKU 'IKAI KOHA MISI LELEI,PEA KOE 'UHINGA IA 'OKU 'IKAI FAI HA FALALA KIHE PALOFITA,'E TOKONI PE FOKI,'OKAPAU 'E HUMAI HA TAHA IA KIHE LOKINI 'ONE FKHAMAI KUO MO'UI MO'ONI IA KIHE FKMO'UI 'AE PALOFITA..... KA 'OKU HANGE KOE LAU 'OKU TALA HE 'AHONI KUO MO'UI..... PEA HILIATU PE HA NGAAHI 'AHO MOE UIKE IA,KUO TAU FANONGO ATU KUO LELEAKI'II KI FALEMAHAKI KOE MEI TU'U EE MANAVA..... PEA KOE FK'OSI PE AHI 'OKU TAU TAUATAINA KOTOA PE KIHA'ATE FKKAUKAU KUO TE 'OMAI KE FK'INASI 'AKI PALE2 KUO 'OMAI KETAU FE'ILOAKI AI......
maloo mu'a e laumalie ta'ahine ko Ahimoevunga pea maloo ho'o lava mai...oku ikai ke fai ha tolomaka'i o Palofita Lusiolo pe ko hono fkmaau'i,,,,,,,,,koe tolomaka'i ae fefine na'e talanoa fktataa kiai a Sisu na'ane fekau ehe fkmou'i kihe fefine keke tu'u peake alu pea 'oua na'ake toe faiia pea hili ae folofolaa ae fkmou'i kihe fefine fe'auuaki ni na'e alu ae fefine ni o faipau kihe folofola ae fkmou'i........ka koe 'uhinga hono fehu'ia o Paloo Lusiolo koe founga oku ne ngaue'aki ene fai fkmou'i kuo mahino kia kitautolu nae fe'auakii pea moe hafuaa ae ngaahi kovi kotoa pe ene fai pea hili koia pea tafoki mooni ene mou'i o fktomala,,,'ahoni kuo ikai toe fai e Palofita Lusiolo ia ene Palomesii moe Eiki e nofo taha pe ene mou'i kia Kalaisi,,,,kuo toe kau eni a Palofita Lusiolo ihe ngaahi me'a fkpolitikale ae fonua,totongi ene fai fkmou'i,lohiaki'i mo pa'usi'i ae kau mahakii,pea a'uu pe kihe si'i malolo ae kau mahaki tu'unga he ene fekau kenau nofo pe honau ngaahi 'api o lotu pe siosio ki langi,,,,koe hafuaa koaa ae fuu fekau fkvalevale ko eni ae Palofita fefine.
kuo tau mamata kihe ngaahi maumau kuo fai ehe Palofita ni koia ta'ahine Ahimoevunga fkmolemole pe oku ikai kemau fkmaau'i mo tolo maka'i ae Palofita ni ka ko ene founga kuo tau mamata mo fanongo telinga kiai oku ikai koe me'a ia nae tala kiai ehe fkmou'i kene fai....he koe 'uhi kapau nae hangee pe a Palofita Lusioloo koe fefinee fe'auaki he tohi matoluu na'e ikai kemau toe fehu'ia emautoluu ene ngaue.....oku fkmatala kiai ae tohi matolu koe kuonga fk'osi pe eni pea e hamai ae ngaahi fk'ilonga fkofo o ene ha'ele angaua mai aia oku kau ai ae kau Palofita kaka,loi kau faifekau kaka;loi...oku kamata kenau nga'unu mai'aki honau loungutu kae mama'o honau ngaahi loto...ofa pe oku tokoni atu.
Tulou, tulou, tulou atu he, moe Palepale 'Eiki ni, Tamasi'i Fokai kae 'uma'a 'ae tamasi'i ko Kava Lahi, teu tomou'a tuku ha fakamalo ki he 'Otua 'oku 'i hotau lotolotonga, malo 'etau ma'u 'ae pongipongi hoihoifua ko 'eni, pea 'oku tala 'ehe faka'ofo'ofa 'oe 'aho e 'ofa ta'x filifilimanako 'oku fai ma'a kitautolu 'ehe 'etau Tamai 'oku 'i Hevani. Fakamalo atu he ngaahi fakama'ala'ala kotoa pe kuo mo fai mai, kiate au, ngalingali na'e lavaki'i moua 'ehe Palofita he'ene kei fononga mai he ngaahi vaa'i hala 'oe angahala, kuo fu'u fifisi ai ho'o 'ingo he Palofita ni. Kai kehe koe fie kaunga kau atu pe he talanga 'oku fai, 'i he 'eku fa'a lele atu ki he ma'u'anga fakataha fakalotu ko'eni 'oku malanga ai 'ae Palofita ni 'oku te'eki ke fanongo hoku telinga 'oku ne talamai ke 'oua 'e toe 'alu ki he toketaa, kai kehe 'oku ne 'omi ha ngaahi veesi folofola kete 'alu 'o lau, pea neongo pe'e sai ai 'e palopalema 'oe tokotaha ko ia pe 'ikai, 'oku totonu pe ke fakakaukau 'ae toko taha mahaki ia ma'ana. Ke 'alu pe ia ki he toketaa mo ngaue'aki 'ae ngaahi fakahinohino 'oku fai mai 'ehe toketaa fakasino. Kai kehe fiefia lahi 'aupito he kaunga potalanoa mo moua he palepale ko 'eni. Fakamolemole atu kapau na'a 'oku ngali fakamatatu'a e lafo ka koe feinga pe mahino 'ae topiki 'oku fai ai 'ae talanga. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.
Maloo ta'ahine Ahimoevunga e 'a'ahi mai oku tui pe a kava teke fkhoko ange ki ho'o Palofita etauu polave heni fekau'aki mo ene Fepalomesi'aki moe fkmou'i pea fkmanatuu atu pe ki ho'o Palofita ke nofotaha pe ene mou'i Kia Atonai kae oua e toe takamilo mama'o holo he koe fu'u kuonga fktu'utamaki eni.hihihihi.
Fkosi pe ta'ahine Ahimoevunga oku fkofoofa'ia Kava ho fo'i hingoaa....ka oku mooni ho lau nae ikai lavaki'i Kita ia e ho'o palofita ka nae fk'amuu a Kava ia nae foumai e palofita ni ihe lalo mangelee ko ene toki sio 'anaia he ta'etoe fie palofita he toenga ene mou'i.....asinga kapau nae foumai ae Palofita ni he taimi o Kava mahalo oku kei 'i Vaiola hospital pe ae Palofita ni he toutou fa'ele.hihihihihi...
TOPUKIE Wrote:'Oku ala fakangalo'i ha to e pau'u pe ka ko e me'a ki he pau'u he lotu 'o tatau ai 'a Lusiola mo Haukinima pea 'oku taha pe hono ta'ofi'anga ko e pihi loloa e mimi.
Na'a ku tala atu kimu'a atu na'e ha'u ha fefine kia Lusiola ke fakamo'ui pea hanga atu a Lusiola 'o kole 'a e fo'i mama mali 'o e finemotu'a mahaki pea foki atu e finemotu'a ki honau 'api 'o 'eke ange 'e hono hoa 'a e fo'i mama .Ko e tuai e longo e finemotu'a mo e pato 'a e motu'a pea fekau ke 'alu 'o fakafoki mai e fo'i mama pea tuku a e faito'o mo e fakamole koloa.
Masi'i Kie 'oku ki'i too kehekehe tama ho'o lau moe lau 'a Ahi moe Vunga
pea kapau na'e kole 'e Lusiola e mama mali e finemotu'a koee he me'a koe ta'emingao hono pehe'i fau, he koe taha ia ha koloa mahu'inga 'ihe anga 'oe nofo mali,pea 'oku te'eki keu fanongo au pe 'asi he tohitapu ha kole 'e Mosese pe 'Epalahame pe ko 'Ekisotosi ha mama mali 'oha taha,kae mahalo koe 'ai pe ke hoa 'aki mohono fo'i valivali pisitiki kulokula.
KO SISU PE 'OKU MO'ONI.KO IA PE 'OKU 'OKU NE MA'U E IVI MOE LAUMALIE 'A E 'OTUA HE 'OKU MA'ONI'ONI HAOHAOA.
KA TALAMAI HA TAHA, NE HA MAI KI AI E 'OTUA PE HA 'ANGELO.TAIMI KE TA'AI KOE ''LOI'' MOE ''KAKA LAHI'' PEA KA HALA AI KOE "MASOLI" 'OKU TAKA FIEHA.
Malo 'etau ma'u e pongipongi tamasi'i Fokai mo Kava Lahi, 'oku mo fefe hake he pongipongi lelei ko 'eni. 'Oku ou fakatokanga'i hifo 'oku mo offline ka 'oku ou tui pe 'oku mo ki'i faile 'atamai atu he ngaahi peesi koee. Kai kehe tau foki pe mu'a ki he 'etau topiki ki he Palofita ko Lusiola, 'oku ou pehe ke tau nofo pe mu'a 'o tatali he'oku 'ikai ke 'ilo ha'a taha ki he kaha'u, he ko hai tene 'iloa na'a faifai pe kuo ke tu'u mai koe Kava Lahi pe ko koe Fokai koe Palofita he kaha'u, ke malanga'i atu si'i au, pea teu tui fefe atu kapau ko ho'o mo ta'aki e si'i Palofita ko'eni 'oku tahi kehe atu (LOL) Fiefia 'aupito he talanga mo moua homo palepale, pea 'oua temo mahalo teu fakahoko 'etau talanoa ki he Palofita, koe talanoa 'eni 'ae kakai lalahi, pea tau taki taha tali pe. Tau lotu pe mo ngaue he'ilo na'a fakafou mai ha mahino 'oku toe hulu ange ki he kakai hee mama'o fau ka ko kitautolu. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga
'E Ahi & Vunga teke lava 'o 'eke kia Lusiola pe koe mo'oni 'a Topukie na'a ne kole 'ae mama mali e finemotu'a ne 'alu atu 'o faito'o? koe 'ai pe foki ketau femahino'aki. Kataki 'eke pe 'e koe he'ikai 'ita ia he koe Palofita tuku kehe kapau 'oku ke ilifia koe na'a 'ikai ke 'oatu ha'o malanga fk'osita'u 'i Dec he kou fanongo koe fkafefk'osita'u ia he taimi ni 'oku 'ave mata pe ia [silini & tokonaki & koloa fktonga]
Hot Dog malo e tau ma'u e pongipongi lelei ko 'eni, pea 'oku ou malie ho'o lau, kai kehe ko hono pango he 'oku ou siasi Mosilemi au, 'ikai keu lava 'eau e tu'u mai mei he tu'unga 'o tahi kehe atu e fakamatala, hili ko ia 'oku 'ikai teu fai au ki he me'a 'oku ou malanga'aki. Kai kehe kapau 'oku ke fu'u fie'ilo 'aupito koe pe na'e kole 'ehe Palofita 'ae mama mali 'oe finemotu'a ko 'ena na'amo talanoa, 'oku ou tui 'oku 'iai ho'i totonu 'au keke a'u tonu hifo pe koe ki he Palofita 'o 'eke kiai, ko hono 'uhinga teke ma'u hanatonu mei ai 'ae tali, pe na'e ha? koe 'uhi keke fakapapau'i pe na'ane kolo 'ae mama mali ho feleni pe 'ikai. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.
SAI PE KUO OSI FOKI E KAU FOLAU IA KI TONGA KAE MAHALO NAE TOE KI"I NOFO E PALOFITA O SIO TOKETA" (DR) AI LEVA HE"ENE TO MAI MO AI HA"ANE VAITALE KE FOKI MOIA
Masii Ufilei kai koaa oku fkkaukau a Kava ia oku tapu ke toe sioo ae Palofita ni kiha Dr ka oku totonu ketau fehu'i atu kihe tokoni Palofita Hon Ahimoevunga he koia ilo lahitaha kihe ene Palofita,,,oku hangehange kia Kava oku tapu ia he 'enau Lao ae kau Palofita ke toe fk'aonga'i ha foi pilini pe esplow...hihihihihi.
Kaikehe ta'ahine Ahi kataki koe 'uhinga ae fehu'i atu Dog kihe fo'imama mali oe fefine mahaki he ko koe na'ake fai hono tu'uaki mai pea mau fkkaukau ngali oku ke tokonii kiai kae oua teke maa'i ho'o Palofita he'e iai e aho teke tu'u hono tu'unga ka oku lave'i pe e Kava ngali oku ke fkfisinga ho'o Palofita kimu'a pea kalouu e kulii oke tala oku ke toitoi mai meihe siasi mosilemii.....kataki maipe koe ta'ahine Ahi hau ke fklelee homo siasi he koe aho hoo maa'i ho'o Palofita tene maa'i koee....lolotonga e lahi e kii seniti oku ma'u kake toe feinga koe keke fkfisi.hihihihihihihi.
Ahimoevunga Wrote:Hot Dog malo e tau ma'u e pongipongi lelei ko 'eni, pea 'oku ou malie ho'o lau, kai kehe ko hono pango he 'oku ou siasi Mosilemi au, 'ikai keu lava 'eau e tu'u mai mei he tu'unga 'o tahi kehe atu e fakamatala, hili ko ia 'oku 'ikai teu fai au ki he me'a 'oku ou malanga'aki. Kai kehe kapau 'oku ke fu'u fie'ilo 'aupito koe pe na'e kole 'ehe Palofita 'ae mama mali 'oe finemotu'a ko 'ena na'amo talanoa, 'oku ou tui 'oku 'iai ho'i totonu 'au keke a'u tonu hifo pe koe ki he Palofita 'o 'eke kiai, ko hono 'uhinga teke ma'u hanatonu mei ai 'ae tali, pe na'e ha? koe 'uhi keke fakapapau'i pe na'ane kolo 'ae mama mali ho feleni pe 'ikai. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.
Kataki Ahi ko'eku 'ai pe 'eau ke ma'u e mo'oni,moe fkhela e felauaki,ka 'oku fkmole taimi ia kia au pea kapau 'oku 'ikai keke siasi 'ia Lusiola ta 'oku mahino mai 'oku taataaitaha ho'o ma'u lotu koe ai,kake pehe 'ekoe 'oku te'eki teke fanongo koe 'oku ne fk'ikai'i e toketaa,kae malo 'ena kou 'ilo 'oku ke siasi mosilemi pea kou fiefia he 'oku ta tui tatau kake tali mai e ki'i fkmosilemi ko'eni....Aslam leh.
Hot dog Wrote:Ahimoevunga Wrote:Hot Dog malo e tau ma'u e pongipongi lelei ko 'eni, pea 'oku ou malie ho'o lau, kai kehe ko hono pango he 'oku ou siasi Mosilemi au, 'ikai keu lava 'eau e tu'u mai mei he tu'unga 'o tahi kehe atu e fakamatala, hili ko ia 'oku 'ikai teu fai au ki he me'a 'oku ou malanga'aki. Kai kehe kapau 'oku ke fu'u fie'ilo 'aupito koe pe na'e kole 'ehe Palofita 'ae mama mali 'oe finemotu'a ko 'ena na'amo talanoa, 'oku ou tui 'oku 'iai ho'i totonu 'au keke a'u tonu hifo pe koe ki he Palofita 'o 'eke kiai, ko hono 'uhinga teke ma'u hanatonu mei ai 'ae tali, pe na'e ha? koe 'uhi keke fakapapau'i pe na'ane kolo 'ae mama mali ho feleni pe 'ikai. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.
Kataki Ahi ko'eku 'ai pe 'eau ke ma'u e mo'oni,moe fkhela e felauaki,ka 'oku fkmole taimi ia kia au pea kapau 'oku 'ikai keke siasi 'ia Lusiola ta 'oku mahino mai 'oku taataaitaha ho'o ma'u lotu koe ai,kake pehe 'ekoe 'oku te'eki teke fanongo koe 'oku ne fk'ikai'i e toketaa,kae malo 'ena kou 'ilo 'oku ke siasi mosilemi pea kou fiefia he 'oku ta tui tatau kake tali mai e ki'i fkmosilemi ko'eni....Aslam leh.
'Io Hot Dog ko hono mo'oni 'oku 'ikai teu kau ai he siasi koee 'oe Palofita, pea koe mo'oni 'oku 'ikai keu fa'a 'a'ahi au ki he lotu, 'o hange koe tamasi'i ko Kava Lahi mo 'Ufilei, he ko'ena 'oku 'ilo ia 'e 'Ufilei 'ae ngaahi polokalama moe taimi 'e foki ai ki Tonga 'ae kau Lotu moe taimi 'e toki foki ai 'ae Palofita ni ki Tonga 'Eiki. Ka 'oku ou malie'ia he mio'i 'ae 'alelo ko'ena 'o Kava Lahi, 'osi 'ene fa'a mohe tou misi ki he Palofita pea ne tolomaki'i ia he 'aho ni. Tamasi'i Kava Lah! me'a pango koe 'ikai ke falahi 'ae fakakaukau ke loloto hono 'uhinga'i 'oe lafo, ka neongo ia, teu tatau atu he 'oku ke fe'unga pe koe ho palepale, he 'oku faingata'a ke ta femahino'aki koe 'ikai ke sio ki he 'ata lahi, kake nongo pe koe mo kakau holo he mamaha. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga
Ahimoevunga Wrote:Hot dog Wrote:Ahimoevunga Wrote:Hot Dog malo e tau ma'u e pongipongi lelei ko 'eni, pea 'oku ou malie ho'o lau, kai kehe ko hono pango he 'oku ou siasi Mosilemi au, 'ikai keu lava 'eau e tu'u mai mei he tu'unga 'o tahi kehe atu e fakamatala, hili ko ia 'oku 'ikai teu fai au ki he me'a 'oku ou malanga'aki. Kai kehe kapau 'oku ke fu'u fie'ilo 'aupito koe pe na'e kole 'ehe Palofita 'ae mama mali 'oe finemotu'a ko 'ena na'amo talanoa, 'oku ou tui 'oku 'iai ho'i totonu 'au keke a'u tonu hifo pe koe ki he Palofita 'o 'eke kiai, ko hono 'uhinga teke ma'u hanatonu mei ai 'ae tali, pe na'e ha? koe 'uhi keke fakapapau'i pe na'ane kolo 'ae mama mali ho feleni pe 'ikai. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga.
'Io Hot Dog ko hono mo'oni 'oku 'ikai teu kau ai he siasi koee 'oe Palofita, pea koe mo'oni 'oku 'ikai keu fa'a 'a'ahi au ki he lotu, 'o hange koe tamasi'i ko Kava Lahi mo 'Ufilei, he ko'ena 'oku 'ilo ia 'e 'Ufilei 'ae ngaahi polokalama moe taimi 'e foki ai ki Tonga 'ae kau Lotu moe taimi 'e toki foki ai 'ae Palofita ni ki Tonga 'Eiki. Ka 'oku ou malie'ia he mio'i 'ae 'alelo ko'ena 'o Kava Lahi, 'osi 'ene fa'a mohe tou misi ki he Palofita pea ne tolomaki'i ia he 'aho ni. Tamasi'i Kava Lah! me'a pango koe 'ikai ke falahi 'ae fakakaukau ke loloto hono 'uhinga'i 'oe lafo, ka neongo ia, teu tatau atu he 'oku ke fe'unga pe koe ho palepale, he 'oku faingata'a ke ta femahino'aki koe 'ikai ke sio ki he 'ata lahi, kake nongo pe koe mo kakau holo he mamaha. Tu'a 'ofa atu, Ahimoevunga
oiauee kuo fisi'ia e ta'ahine ko Ahimoevunga kuo ne tala eni kuo vale a Kava hihihihiihhi maliee Vungamoeahi talisi'i ho'o mofisi he ko ho'o toki huu foo'u mai kihe ako oku ikai temo fu'u vamama'o pea mo HAU'aofii e lea fefeme'a...koe me'a ia koee na'e kole atu ai a Kava ka keka humai leva ki tailulu pea ke lomilomi mai leva ke mamalohi te'eki ke kamata eatu poako kuo ke hanu koe,,,taitaimi he oku iai e fanga ki'i sivi veesi lauloto heni e toki oautu pea kapau teke toki lava ai pea e toki hoko atu etau poakoo.hihihihihihihihi.
ka lava o taki mai ho'o Palofita pea omai moia kene ngaue 'aonga 'aki 'eia hano fii hatau 'uu kafaa ke uipii'aki ae kau ta'x fai homework.........'e toe mate a kavaleka ia ka toe sio kihe fu'u fo'i lipisitikii ho'o Palofitaa.hihihihihihihi.
Admin Wrote:![[Image: TNEWSEP5c.jpg]](http://www.tnews.co.nz/TNEWS/WEBPICS/TNEWSEP5c.jpg)
Ufilei Wrote:SAI PE KUO OSI FOKI E KAU FOLAU IA KI TONGA KAE MAHALO NAE TOE KI"I NOFO E PALOFITA O SIO TOKETA" (DR) AI LEVA HE"ENE TO MAI MO AI HA"ANE VAITALE KE FOKI MOIA
HAHAHAHA..... MASI'I 'UFILEI,KOE ONGO2 HAA 'ENA.... 'OKU OU TUI MAHALO KOE VAKAI, NA'A MA'U ANGE 'EHE TOKETAA 'AE FO'IAKAU VIKALA KE NGAUE ATU 'AKI 'EHE HOA 'OE PALOFITA,MAHALO KUO KAMATA KE MAHAMAHAKI MO KOHU2 'AE FO'I MISINI FKPIPIKI 'OE MOTU'A IA,'IKAI NGATA PE AI KA KUO FIU EE PALOFITA IA HE SIO HE MISINI TATAU HE TAIMI KOTOA... SAI FOKI E TAIMI IA KOEE KOE KALASI KEHE2 'AE FANGA KI'I MISINI FKPIPIKI..... TOE SI'I PEAU LETA'I KOE LEI MOE FKMATALILI....
FOKAI Wrote:Admin Wrote:![[Image: TNEWSEP5c.jpg]](http://www.tnews.co.nz/TNEWS/WEBPICS/TNEWSEP5c.jpg)
Ufilei Wrote:SAI PE KUO OSI FOKI E KAU FOLAU IA KI TONGA KAE MAHALO NAE TOE KI"I NOFO E PALOFITA O SIO TOKETA" (DR) AI LEVA HE"ENE TO MAI MO AI HA"ANE VAITALE KE FOKI MOIA
HAHAHAHA..... MASI'I 'UFILEI,KOE ONGO2 HAA 'ENA.... 'OKU OU TUI MAHALO KOE VAKAI, NA'A MA'U ANGE 'EHE TOKETAA 'AE FO'IAKAU VIKALA KE NGAUE ATU 'AKI 'EHE HOA 'OE PALOFITA,MAHALO KUO KAMATA KE MAHAMAHAKI MO KOHU2 'AE FO'I MISINI FKPIPIKI 'OE MOTU'A IA,'IKAI NGATA PE AI KA KUO FIU EE PALOFITA IA HE SIO HE MISINI TATAU HE TAIMI KOTOA... SAI FOKI E TAIMI IA KOEE KOE KALASI KEHE2 'AE FANGA KI'I MISINI FKPIPIKI..... TOE SI'I PEAU LETA'I KOE LEI MOE FKMATALILI....
hahahaha masi'i fokai tuku a ho'o pau'u he kuo liliu mo'oni pe finemotu'a na 'o lotu koe kalasi kehekehe ha e misini 'oku ke 'uhinga kiai,hahaha tangata fkloloto me'a tama ko koe Fokai.
kava lahi Wrote:Masii Ufilei kai koaa oku fkkaukau a Kava ia oku tapu ke toe sioo ae Palofita ni kiha Dr ka oku totonu ketau fehu'i atu kihe tokoni Palofita Hon Ahimoevunga he koia ilo lahitaha kihe ene Palofita,,,oku hangehange kia Kava oku tapu ia he 'enau Lao ae kau Palofita ke toe fk'aonga'i ha foi pilini pe esplow...hihihihihi.
Kaikehe ta'ahine Ahi kataki koe 'uhinga ae fehu'i atu Dog kihe fo'imama mali oe fefine mahaki he ko koe na'ake fai hono tu'uaki mai pea mau fkkaukau ngali oku ke tokonii kiai kae oua teke maa'i ho'o Palofita he'e iai e aho teke tu'u hono tu'unga ka oku lave'i pe e Kava ngali oku ke fkfisinga ho'o Palofita kimu'a pea kalouu e kulii oke tala oku ke toitoi mai meihe siasi mosilemii.....kataki maipe koe ta'ahine Ahi hau ke fklelee homo siasi he koe aho hoo maa'i ho'o Palofita tene maa'i koee....lolotonga e lahi e kii seniti oku ma'u kake toe feinga koe keke fkfisi.hihihihihihihi.
MALO MUA E LAVE2 KOE PALOFITA LUSIOLA NAE SIO DR OKU NE TAOFI E IA AE kau FAITO"O IHE SIO FKDR KAE KALO IA HE KUO FOKI E KAU FOLAU IA KI TONGA O SIO DR
KOE TAE FKPA"AKI ATU PE IA HE HALA KAE NGANGANA E PANADOL MOE CODRALCOLD&FLU KOE MO"ONI ENI
AHI MOE VUNGA HANGA HAKE PE KOE KIHE "EIKI KO SISU KALAISI HE OKU IKAI KE MAMAO IA MEIA KOE PEA KA KEKA PUKE KO DR NIUMEITOLU ENA MO FALEMAHAKI KUO FKKOLOA EHE "OTUA MA"A TAUA OFA ATU
Ufilei Wrote:kava lahi Wrote:Masii Ufilei kai koaa oku fkkaukau a Kava ia oku tapu ke toe sioo ae Palofita ni kiha Dr ka oku totonu ketau fehu'i atu kihe tokoni Palofita Hon Ahimoevunga he koia ilo lahitaha kihe ene Palofita,,,oku hangehange kia Kava oku tapu ia he 'enau Lao ae kau Palofita ke toe fk'aonga'i ha foi pilini pe esplow...hihihihihi.
MALO MUA E LAVE2 KOE PALOFITA LUSIOLA NAE SIO DR OKU NE TAOFI E IA AE kau FAITO"O IHE SIO FKDR KAE KALO IA HE KUO FOKI E KAU FOLAU IA KI TONGA O SIO DR
KOE TAE FKPA"AKI ATU PE IA HE HALA KAE NGANGANA E PANADOL MOE CODRALCOLD&FLU KOE MO"ONI ENI
AHI MOE VUNGA HANGA HAKE PE KOE KIHE "EIKI KO SISU KALAISI HE OKU IKAI KE MAMAO IA MEIA KOE PEA KA KEKA PUKE KO DR NIUMEITOLU ENA MO FALEMAHAKI KUO FKKOLOA EHE "OTUA MA"A TAUA OFA ATU
RASTAMAN KE TO KOE HE FU"U FAFANGA FKLAUMALIE OE AHONI NAE FAI EHE TA"AHINE KO LUSIOLA MISA NAE FAI HO MOU FALE LOTU FAI AI PE LAU KIHE NG SIASI MO HONO LAVAKI"I HOLO E KAKAI AE EIKI