TNEWS TALANOA

Full Version: Ikai Oli'ia Kainga Eua 'i Muli 'ia Sunia Fili
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Oku fiefia 'a e EDCA ke fakahaa heni 'a 'enau poupou kakato ki a Dr Sengili Moala kene fakafofonga'i ki tautolu ki he to'u Falealea ka hokoo.

‘Oku ou manatu malie ki he pehe ‘e he toko taha faifekau he paenga Kalapu ‘Ohonuaa; “Ko 'etau 'ai ha me'a ma'ae fonua 'oku 'ikai ke 'uhinga ia ke te 'uluaki benefit kita mei a, 'Oku masiva 'aupito 'a Tonga mo e Politikale he me'a ko e li'oa… ko ia kau 'Eua, 'oua 'e sio noa pe kae tokanga'i eni, when politicians do this, aren’t they abuse the people who vote for them?”

Koe fakakaukau ke feinga’i ha vaka fakafonua ma’a ‘Euaa, na’e fatu ia pea fakava’e ‘aki e “Politikii”, na’e kole ai ‘e he fakafofonga lolotonga Sunia Fili ki a Nopele Lasike mo Vili Helu kena fakapaaki e fo’i pomuu ki he Kainga ‘Euaa.

Koe ha e ma e na’e hokoo? Na’e toe fili pe ‘a Sunia kene fakafofonga’i ‘a ‘Eua ki he to’u Falealea hokoo. Pea na’e fakapapau’i ai ke kumi (fo’u) e vaka fakafonua ma’a ‘Euaa, ki he 2010, taimi tonu ia ki he fili Falealea hokoo.

‘Oku malie eni he koe kau mai ko ia ‘a Dr Taniela Fusimalohi ki he ngauee, koe taha e me’a na’e tokanga lahi ki ai, pea na’a ne na’ina’i fefeka ke fakamama’o e politiki mei he ngaue ni; “I will help provided that the need to have a boat for 'Eua is not politicised, keep away the poltiics and politicians kae ma'a.”

Ko e seniti na’e ma’u mai mei he Falealeaa, ‘oku ‘i ai e tokanga ‘a e motu’a ni, koe konga pe ia na’e tuku mai ki he Kosilioo, pea ‘oku ‘i ai e tala’a ki he fakafofoa fua’i-moa ‘a Nopele Lasikee. Na’e ‘osi fai e fetu’utaki ki he kalake Falealeaa, ka na’e te’eki pe ke ma’u mai ha tali. Ka ‘oku fai e fakatu’a-melie ki he pule’anga fo’ouu mo hono tuku atu e system motu’a ke malava ke ma’u mai ha fakamatala mei he Kalake Falealeaa pe koe fiha na’e tuku atu ‘e he Sea kia Sunia mo Lasike koe tokoni ki he vaka fakafonua ‘a ‘Euaa.

‘Oku makatu’unga e tokanga ‘a e motu’a ni ki he seniti mei he Falealeaa, he koe seniti na’e foaki mai he ta’u fakapa’anga kuo maliu atu koe tokoni ki he vaka fakafonua ma’a ‘Euaa, na’e kemipeini ‘aki ia ‘e he fakafofonga kae tuku e me’a na’e makatu’unga ai hono tuku mai ‘e he Sea ‘o e Falealeaa ‘a e senitii. Kuo mahino foki he ‘i kai ke ma’u ha vaka ia ke taimi tonu moe fili Falealeaa pea koe me’a pe ke fai ko hono kemipeini ‘aki e seniti ki he vakaa, pea mo hono fakavave’i kovi e feinga pa’angaa.

‘Io, ‘oku toki ongo le’o lahi mai ‘a e lea ko ia ‘a e faifekauu, ”ko ia kau 'Eua, 'oua 'e sio noa pe kae tokanga'i eni, when politicians do this, aren’t they abuse the people who vote for them?

click heni ke ke 'alu ai ki he website 'a e kainga 'Eua 'i muli.

http://www.eua-development.us/index.php?...Itemid=247
FU'U LOLOA 'AE TALI ATU IA KIHE TA'U 'E 4,,,,,,,, KOE KAINGA 'EUA 'OKU 'IAI 'AE MAFAI, HE'IKAI KEU TOE FKHINO2 ATU 'AE FOUNGA,,,,, 'E MAHINO PE IA HE TA'UNI 'AE OLA MOE FUA FATONGIA 'A SUNIA,,,,, KOE 'A'AMIO HOLO PE KOE FEKAU ATU IA KE FKFISI HE VAVETAHA, KAE 'OATU HANO FETONGI 'O'ONA IA, 'OKU 'IKAI KEU SIOATU AU IA KOHA FU'U PALOPALEMA,,,,,,, KUO LILIU 'ETAU FOUNGA KOE KAKAI 'ENI 'OKU LAHITAHA HONAU MAFAI...........
As far as I'm concerned, they can all go to hell, he 'oku 'ikai ke nau kau ki nautolu ia he fili falealeaa.

'Oku ou tokanga pe au ia ki he kainga masiva 'ilo 'oku nau 'i motu nii, he ko nautolu 'oku nau fili falealeaa.

Mosese mo Sunia Fili
Nia Fili kau koe he tama tali galivale taha pe eni he ta'u fo'ouni eee....sai pe ko ho'o pani fk'osi pe ena he falealea pea 'e fkpuna koe he kaiga ki tu'a ....malo pe ka ke a'u 'osi to'u falealeani kuo ke foki pe ki motu 'o hokaniu ai .....
(01-02-2011 07:08 PM)Sunia Fili Wrote: [ -> ]As far as I'm concerned, they can all go to hell, he 'oku 'ikai ke nau kau ki nautolu ia he fili falealeaa.

'Oku ou tokanga pe au ia ki he kainga masiva 'ilo 'oku nau 'i motu nii, he ko nautolu 'oku nau fili falealeaa.

Mosese mo Sunia Fili

Ko e me'a ke mahino ko e taimi ku fai ai e feinga pa'anga mei motu 'oku o ia ki muli o matapeko holo ai. Kau ai e 'u koniteina me'akai ne 'ave ki Nu'u Sila mo e kava tonga pea na'e koniseti ai e kainga Nu'u Sila ia 'o laku e Mano mei Kilu. Ko e 'ilo pe kau muli ai pa'aga kae 'ikai 'ai ia ke fakamahu'inga'i 'e nau fakakaukau.
Koeha koaa ae faikehekehe oe fili a NIA moe ongo tama na'anau fili??hangee kiateau nae fuu vaofii ae aupito ae fili ae kau tamani....ke uii a Kulilala he ha'u o fafaa he ongo tau tehina ni
(01-02-2011 07:08 PM)Sunia Fili Wrote: [ -> ]As far as I'm concerned, they can all go to hell, he 'oku 'ikai ke nau kau ki nautolu ia he fili falealeaa.

'AI E TALI KE NGALIPOTO KAE OUA 'E FAI AE TALI AE TOKITOKI 'OUA 'E MINITEE 'aiPA'ANGA PE PEA HANGE OKU ATI'I E 'ULU HE ATAA 'AIPE NIA ETA TALI O FKTATAUU MO ETA USB KOAA PE KOE GBS.hihihihihi.

Mosese mo Sunia Fili

Mosese mo Sunia Fili

'Oku hange fo'i tali ia 'a Sunia Fili ha'ane fo'i tuki maumau lao [low blow]
pea 'oku ta'engali ia masi'i moho'o hehee holo he ngaahi fonua muli 'o fai e kolekole kihe vaka e kainga pea nau tokoni atu ee,peake tafoki hake koe 'o kape kihe fa'ahinga na'a nau talitali fiefia mo tokoni'i koe ,me'a vave mo'oni koe mo'ui ngalo kake tokanga he koe kainga e funga fonua na'a nau fkkahoa koe ,pea konautolu pe tenau toe to'o ho kahoa 'ihe hili e ta'u 'e 4. 'Oua e hoko e ki'i kahoa ko'ena keke sio hifo ai ki lalo kihe kainga he 'oku 'iai pe honau 'atamai,he kou talaatu koe lavea e loto e tangata 'oku fu'u faingata'a ke toe faito'o ke sai.

Mosese mo Sunia Fili
Sunia Fili!!!!poho ee poho ee hoo tali oku tatau pe moe uli ho txxxxxx!!sio kihoo sio lalo lahi oku fai kihe kakai Eua oku nau fetangutu'i mai mei muli..pea koe tokoni lahi taha oku fai mai konautolu oku nofo muli..mata'i ngeli ngatata tuku e uluhaei moe vakai hifo kihoto tupuanga oku fakalanga lea kake mahalu mai o lea ta'efakaesia kihe kakai oku nau tokoni mai ki motu ni..nofo pee o tali kihe fili hoko...pea mooni e lauu TOE FOKI KAKAI TONGA O TU'UTAMAKI...
(01-22-2011 10:57 AM)holoivi Wrote: [ -> ]

Mosese mo Sunia Fili
Sunia Fili!!!!poho ee poho ee hoo tali oku tatau pe moe uli ho xxxxxxx!!sio kihoo sio lalo lahi oku fai kihe kakai Eua oku nau fetangutu'i mai mei muli..pea koe tokoni lahi taha oku fai mai konautolu oku nofo muli..mata'i ngeli ngatata tuku e uluhaei moe vakai hifo kihoto tupuanga oku fakalanga lea kake mahalu mai o lea ta'efakaesia kihe kakai oku nau tokoni mai ki motu ni..nofo pee o tali kihe fili hoko...pea mooni e lauu TOE FOKI KAKAI TONGA O TU'UTAMAKI...

Malo mua hoo mou lelei kainga Eua oku mou mamahi ihe tohi a SUNIA FILI kou tui kuo tomui e mea kotoa koe tohi a SUNIA oku ne fkmahinoi mooni a hono tupuanga koe famili Fesiosiofaki enau nofo oku tupu ai a Sunia pea oku iai e Lea oe Famili ko eni nae fai tonu pe he loto Famili pea oku feunga pe ene tohi mo hono tupuanga moho nau tala tuku ai pe a ke sii nofo ai he koe Hafekasi
xxxxxxxx
Ta koee koe hafekosii kae ha'u o Lea ta'x fk'esia hono pekaa kihe kakai......masiva mo fk'ofa oku nau oange ene vahee ke mou'i ai hono famili.
(01-24-2011 03:48 PM)kava lahi Wrote: [ -> ]Ta koee koe hafekosii kae ha'u o Lea ta'x fk'esia hono pekaa kihe kakai......masiva mo fk'ofa oku nau oange ene vahee ke mou'i ai hono famili.

Toki sio ee he hafekasi take'uli mo'oni LMAOOOOOOOOOOOO
ta koe me'a ia ne mole ai e palemia meia Kilisi koe fa'ahinga tui ko 'ena....Tuee...malie mu'a kau fakaanga...ko si'i Nia Fili pe 'ena na'a mou taha....mahi taha...mahaki taha...avataha he taimi koee kuo 'e ia he taimi ni.....kou tui kapau 'e ki'i he atu mo kilisi...mahalo 'e double 'e'e ia...'oku tonu mou foki ki homou kolo tupu'anga ke 'ave kimoutolu kia Mr Bullock ke sivi homou 'u mata'i tefe he 'oku fehalaaki ho'omou 'u fakakaukau...koe kainga 'eni 'o e fungafonua 'oku nau fiefia pe ki honau fakafofonga...ka koe toe ha ho'omou hanapihikele holo 'amoutolu 'oku lau holo 'i loto ni...mou pehee hake ki tukutonga ke tau o tauhele mulikoe ke tau fakaefiafi 'oku 'aonga...pea ka 'ikai pea mou toe foki ki manava ke toe fa'ele'i tu'o 2 mai mou3 ka mou ma'u 'a e mahino...ko Lani Taione mai ia...TuetueeBig Grin
(01-24-2011 04:07 PM)Lavizda Wrote: [ -> ]ta koe me'a ia ne mole ai e palemia meia Kilisi koe fa'ahinga tui ko 'ena....Tuee...malie mu'a kau fakaanga...ko si'i Nia Fili pe 'ena na'a mou taha....mahi taha...mahaki taha...avataha he taimi koee kuo 'e ia he taimi ni.....kou tui kapau 'e ki'i he atu mo kilisi...mahalo 'e double 'e'e ia...'oku tonu mou foki ki homou kolo tupu'anga ke 'ave kimoutolu kia Mr Bullock ke sivi homou 'u mata'i tefe he 'oku fehalaaki ho'omou 'u fakakaukau...koe kainga 'eni 'o e fungafonua 'oku nau fiefia pe ki honau fakafofonga...ka koe toe ha ho'omou hanapihikele holo 'amoutolu 'oku lau holo 'i loto ni...mou pehee hake ki tukutonga ke tau o tauhele mulikoe ke tau fakaefiafi 'oku 'aonga...pea ka 'ikai pea mou toe foki ki manava ke toe fa'ele'i tu'o 2 mai mou3 ka mou ma'u 'a e mahino...ko Lani Taione mai ia...TuetueeBig Grin

Lavizdae . koe fo'i mafahi 'ataa 'a ha fu'u mata'itefe ho'o fo'i comment LMAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Hangee ne si'i kakau e fu'u mata'itefe take'uli o Sunia ho fu'u swimming pulu hoo fo'i kokono LMAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Tut...koe kokono 'ena 'oku ke fai Toule...'ikai teke ha'u he poini kake takai mai koe he tafa'aki ko ho'o 'uakai ki he fu'u mata'iputefe 'o Sunia...lea mai he mo'oni...ko kimoutolu kuo mou anga pe he lea he kovi...koe me'a ia kou lea kovi ai...ka na'e 'ikai kau ho hingoa 'ou he'eku talanoa na'e fai...koia hu atu ki leke 'eke kia mummy pe kuo 'osi tu'u 'ene 'au he koe taimi 'afu...he 'oku mau nofo atu pe he lausi'i 'o namu'i atu..yukkyHuhHuhHuh
LMAOOOOOOOOOOOOOO Kataki atu. 'Ikai keu si'i lave'i ko ho'o tokanga mai 'a'au ki he fo'i ULE SIUUUUUUUUUUUUUUHU Koe kalasi taukei laulahi ia koena 'oku ke ma'u kou 'ilo 'e au e fai e hao molefua molemole LMAOOOOOOOOOOOOO koe kovi'ohua atu TongueTongueTongue Ki'i takai mai keke a'u mai kae tuku atu e fu'u fo'i me'a ia ho ngutu ke ke fakavaha'alesoni ka ke nonga LMAOOOOOOOOOOOOOOOOO
[/quote]
(01-24-2011 04:56 PM)Toume Wrote: [ -> ]LMAOOOOOOOOOOOOOO Kataki atu. 'Ikai keu si'i lave'i ko ho'o tokanga mai 'a'au ki he fo'i ULE SIUUUUUUUUUUUUUUHU Koe kalasi taukei laulahi ia koena 'oku ke ma'u kou 'ilo 'e au e fai e hao molefua molemole LMAOOOOOOOOOOOOO koe kovi'ohua atu TongueTongueTongue Ki'i takai mai keke a'u mai kae tuku atu e fu'u fo'i me'a ia ho ngutu ke ke fakavaha'alesoni ka ke nonga LMAOOOOOOOOOOOOOOOOO
'ai koe sunia! ..ka fehalaaki te mau taa koe keke 'el*....pea ka tonu ko 'ene tapuni kotoa ngutu kau fakaanga.

[/quote]
(01-24-2011 04:41 PM)Lavizda Wrote: [ -> ]Tut...koe kokono 'ena 'oku ke fai Toule...'ikai teke ha'u he poini kake takai mai koe he tafa'aki ko ho'o 'uakai ki he fu'u mata'iputefe 'o Sunia...lea mai he mo'oni...ko kimoutolu kuo mou anga pe he lea he kovi...koe me'a ia kou lea kovi ai...ka na'e 'ikai kau ho hingoa 'ou he'eku talanoa na'e fai...koia hu atu ki leke 'eke kia mummy pe kuo 'osi tu'u 'ene 'au he koe taimi 'afu...he 'oku mau nofo atu pe he lausi'i 'o namu'i atu..yukkyHuhHuhHuh

Ihu nanamu loloa 'o'ou..............'oku fefe laho e hou'eiki moe Tu'i kou tui pe teke lava pe nanamu'i......pliz give me an idea....thank you lovely.

(01-24-2011 06:35 PM)Kingi007 Wrote: [ -> ]
(01-24-2011 04:56 PM)Toume Wrote: [ -> ]LMAOOOOOOOOOOOOOO Kataki atu. 'Ikai keu si'i lave'i ko ho'o tokanga mai 'a'au ki he fo'i ULE SIUUUUUUUUUUUUUUHU Koe kalasi taukei laulahi ia koena 'oku ke ma'u kou 'ilo 'e au e fai e hao molefua molemole LMAOOOOOOOOOOOOO koe kovi'ohua atu TongueTongueTongue Ki'i takai mai keke a'u mai kae tuku atu e fu'u fo'i me'a ia ho ngutu ke ke fakavaha'alesoni ka ke nonga LMAOOOOOOOOOOOOOOOOO
'ai koe sunia! ..ka fehalaaki te mau taa koe keke 'el*....pea ka tonu ko 'ene tapuni kotoa ngutu kau fakaanga.

[/quote]

Who is siko around here? Hey kingi....fort u siko.........sorry 4 my wrong.
(01-24-2011 09:12 PM)moni90 Wrote: [ -> ]
(01-24-2011 04:41 PM)Lavizda Wrote: [ -> ]Tut...koe kokono 'ena 'oku ke fai Toule...'ikai teke ha'u he poini kake takai mai koe he tafa'aki ko ho'o 'uakai ki he fu'u mata'iputefe 'o Sunia...lea mai he mo'oni...ko kimoutolu kuo mou anga pe he lea he kovi...koe me'a ia kou lea kovi ai...ka na'e 'ikai kau ho hingoa 'ou he'eku talanoa na'e fai...koia hu atu ki leke 'eke kia mummy pe kuo 'osi tu'u 'ene 'au he koe taimi 'afu...he 'oku mau nofo atu pe he lausi'i 'o namu'i atu..yukkyHuhHuhHuh

Ihu nanamu loloa 'o'ou..............'oku fefe laho e hou'eiki moe Tu'i kou tui pe teke lava pe nanamu'i......pliz give me an idea....thank you lovely.

(01-24-2011 06:35 PM)Kingi007 Wrote: [ -> ]

Who is siko around here? Hey kingi....fort u siko.........sorry 4 my wrong.

[/quote]

hahaa..tahine add mu'a kihe topiki kae tuku ho'o meimei fakadafa lol...koeha ke velia mai ai koe lol
Reference URL's