Part 1 - NZTDS inc. Protest at 'Atalanga against it's sale and for the preservation of Queen Salote's legacy
TNEWS EP4 2011 Part 1
Part 2 - What are your rights on Census Day 2011? - TNEWS discusses the importance of filling out the NZ census forms on Census Day.
TNEWS EP4 2011 Part 2
'Oku ou poupou atu au kau Nu'usila kihe fakakaukau ko'ena ke fakatolonga 'ae ngaue 'a Kuini Salote he koe tu'i na'e 'ofa 'ihono kakai.
Yeah! PRESERVE QUEEN SALOTE'S LEGACY MY FELOW TONGANS! KOIA 'OKU 'OFA HE FONUAA PEA MO KUINI SALOTE, TAU HIKI NIMA MOE VA'E KE 'OUA FAKATAU 'A 'ATALANGA.
'Oku mahu'inga foki 'ae feinga ia koia ke fakatolonga 'ae legacy 'a Kuini Salote he tahaa 'oku 'iai ha ki'i me'ime'i tokanga kiai 'a Pu5 ia. Mo'oni e lea 'ae leka veitongoo: Kumi 'ehe poto ha'u e vale 'o feinga ke fakatau atu.
Koia foki Ikalahi tokanga koe kihe tohi kakai oku 'aongaange ia.........Kae tuku a Atalanga ia kihe kautama koee oku nau ilo kihe founga oe fktauu API
(02-01-2011 04:40 PM)Blood Wrote: [ -> ]'Oku mahu'inga foki 'ae feinga ia koia ke fakatolonga 'ae legacy 'a Kuini Salote he tahaa 'oku 'iai ha ki'i me'ime'i tokanga kiai 'a Pu5 ia. Mo'oni e lea 'ae leka veitongoo: Kumi 'ehe poto ha'u e vale 'o feinga ke fakatau atu.
Ke mou tokanga kimoutolu ke fakatolonga hono legacy o Kuini Salote he 'oku tokanga ki ai hono mokopuna? Mou taukave pe koe koloa 'ae fonua he koe pa'anga 'ae fonua na'e fakatau 'aki. 'Oku mou manatu ki he kuonga na'e 'alu holo ai e kau polisi 'o puke o fakahu e kau ta'etotongi tukuhau? 'Ilonga pe ia na'e ta'u tukuhau na'e pau ke totongi 'e ne tukuhau even kapau 'oku 'ikai ha ngaue fakapule'anga. Koia ia koe Tonga kotoa pe na'e ta'u tukuhau 'oku 'i ai 'ene kaunga ke claim e 'api ko 'Atalanga he taa ko ena koe sino'i pa'anga mei he pa'anga mohe 'ae pule'anga i Pilitania na'e fakatau 'aki e 'api. Mahalo 'oku totonu ke 'ai atu e caveat koena ke kau atu mo ha kau Tonga tokolahi ki ai hangee ha class action law suit. 'Oua toe tuku ha ivi ia he feinga'i e koloa 'ae kakai ke tauhi pea ka toki loto e fonua ke fakatau ke kumi 'aki ha naunau ki he falemahaki pe ko ha project 'ae fonua fakalukufua pea toki fakatau pe ia 'amui ke fai'aki e me'a 'oku fe'unga moe fonua fakalukufua.
toume kaxxxxx kalasi 6 tu'o lahi......
alu 'o langa ha'o xxxxxxx ke ke aonga ai.....
kakai ta'emahino......sha'e ho'o fo'i la'eeeeee
Kehekehe
Posting Freak
RE: Preserving Queen Salote's Legacy - Protest at 'Atalanga TNEWS EP4 2011
'Oku ou poupou atu au kau Nu'usila kihe fakakaukau ko'ena ke fakatolonga 'ae ngaue 'a Kuini Salote he koe tu'i na'e 'ofa 'ihono kakai.
Yeah! PRESERVE QUEEN SALOTE'S LEGACY MY FELOW TONGANS! KOIA 'OKU 'OFA HE FONUAA PEA MO KUINI SALOTE, TAU HIKI NIMA MOE VA'E KE 'OUA FAKATAU 'A 'ATALANGA.
Kehekehe
tau hiki nima pe kapau tetau to e hiki va'e pea kou kole atu ketau fakataha hake 'o hiki va'e ki Vila ke ma'u ai ha'anau vai mafana.
Man it's very moving@picture
Kuo tuku 'eni e tala na'e 'ikai ke 'iai ha pa'anga 'a Queen Salote ke fakatau 'aki 'a 'Atalanga ka mou heke hake ke 'oua e fakatau,me'a fkpiko e,mou tu'u ma'u kae tuku ho'o mou heke holo na'a tolonua ha taha,
koe ongo poko ko 'ena 'oku na'a tu'u mai 'oku na ngaue pe koe vahe penefiti pe,koe poko feti 'alu 'o to ha me'a keke utu ha 'aho keke kai kae tuku e maumau taimi,koe faifai peau ui mai e poko Vaini kake helu vave ki nz,
pea ko fe ongo loea nz ke mou tu'u fktaha mai,ko fe 'a Nalesoni tupou ke mou tu'u mai he matapa kae 'ai ha mou picture,malie kau temo,
ngali lele matangi lelei tama e Pule'anga fo'ou e kautama,koe ha ha'a mou fo'i fkanga ki ai,li mai ki loto ke tau hanga 'o navu'i,
fefe 'ae Minisita Mou'i,Minisita Taki mamata,'e fefe nai kapau ne fili 'a sitiveni halapua kiha lakanga ???? ngali 'oku 'ikai ke falala e Palemia ki ai na'a hoko ia ko ha polopolemo ?????? pe 'oku 'ikai fe'unga ia moha post he Kapineti??? koe ha ha'a mou lau ki ai kau temo ??? pe na'e tonu pe 'oua te nau tali 'ae Lakanga,pe koe fie ma'u pe 'ae HON,'Isi pulu,hahaaaaaaa,malieeeeeeeeee
toume koeha ena oku fa'oaki hoo ngutu??
feinga fai ha'o ngaue oku aonga kae tuku ho'o fakaposssssii holo heni mo emau vevea'ia ai......
ko ho'o hu mai pe ke fakananamu holo gaaahi me'a 'osi 'aunga.....
sio mai Sha'eee
(02-05-2011 10:40 AM)Kava Tonga Wrote: [ -> ]koe ongo poko ko 'ena 'oku na'a tu'u mai 'oku na ngaue pe koe vahe penefiti pe,koe poko feti 'alu 'o to ha me'a keke utu ha 'aho keke kai kae tuku e maumau taimi,koe faifai peau ui mai e poko Vaini kake helu vave ki nz,
Kava Tonga sai pe ho'o lea 'au kihe poko 'e taha ka koe poko ia 'e taha 'oku ala fklaka ia 'ia koe 'o fai 'ene fahi ta'x teke 'ilo koe kiai ,koia fkma'uma'u 'oua teke ngutu 'oho na'a lea e poko koia kake mamatea.....hhhhhh
(02-05-2011 01:19 PM)Hot dog Wrote: [ -> ] (02-05-2011 10:40 AM)Kava Tonga Wrote: [ -> ]koe ongo poko ko 'ena 'oku na'a tu'u mai 'oku na ngaue pe koe vahe penefiti pe,koe poko feti 'alu 'o to ha me'a keke utu ha 'aho keke kai kae tuku e maumau taimi,koe faifai peau ui mai e poko Vaini kake helu vave ki nz,
Kava Tonga sai pe ho'o lea 'au kihe poko 'e taha ka koe poko ia 'e taha 'oku ala fklaka ia 'ia koe 'o fai 'ene fahi ta'x teke 'ilo koe kiai ,koia fkma'uma'u 'oua teke ngutu 'oho na'a lea e poko koia kake mamatea.....hhhhhh
lau kihe poko koena interview e setita...ikai feunga pe he tanaki tahaafe he usu he mea kaumauli ..koeni toe kau feinga'i foi luku kihe issue 'i atalanga... fielau hono tala pe ho own family oku ke masoli lol hahaaa...happy waitangi day pokooo! lol
Hott dogyy,
koe poko ko 'ena 'oku ke 'uhinga ki ai teu ui 'e 'au ko kala ke 'iloa,pea 'oku na tatau pe hott dogy he na'e 'ikai ke mole ha'ana peni pe totongi tax ki he fonua talu me ihe kamata'anga pea 'oku tonu kena o 'o to ha fu'u manioke kae tuku 'ena maumau taimi he ko hai koaa 'e tokanga atu ki he 'ena puhi hoe 'oku faii,
malo mu'a mo 'ena o atu ki mulii kena ma'u ha paku'i ma kena kai he kapau nena nofo 'i Tonga koe faka'ofa e ka ko kinaua,
koia ai ongo poko mo helu 'o to ha fu'u pateta 'oku ngali 'aonga kae tuku pe 'a 'Atalanga ia koe teka 'ae taimi ia 'oku pehee pe ia mahalo pe 'oku 'ikai te toe 'aonga 'a 'Atalanga ke kei tauhi he 'oku 'iai hono History koe Tu'i 'eni 'e fiha 'oku hala he 'Api ko 'Atalanga pea 'oku 'ikai keu tui 'e ha'ele ia ki ai he 'oku fklanga mamahi ki ai,mo hono tauhi koe fakamole fakata'u ia 'oku fu'u lahi,mahalo pe 'oku hala 'eku ma'u ka koe anga pe 'ae fkkaukau.
Moana ,
feinga fai ha'o ngaue oku aonga kae tuku ho'o fakaposssssii holo heni mo emau vevea'ia ai......
(02-05-2011 11:59 AM)moana Wrote: [ -> ]toume koeha ena oku fa'oaki hoo ngutu??
ko ho'o hu mai pe ke fakananamu holo gaaahi me'a 'osi 'aunga.....
sio mai Sha'eee
Koe ha koa Moana ho'o me'a 'oku ke tu'u'aki......gali na ke kai ha fk'ahu namu pe na ke folo fkholomui ha huo kauvao....fkmahino mai.
toume mo moni
na'a mo kai ha me'a kovi?
mo feinga ke fai ha talanga 'e lelei ma'ae fonua pea toe 'aonga kia moua loua....'oua 'e fakaanga noa'ia pea 'oua 'e fa'a ava ho'o tosi 'o puhi mai e veve he 'oku faka'au ke mau nanamu 'ia mo namuku'ia ho'o faka'ero'ero heni......
ka 'oku mo kai ha me'akovi pea 'oua toe puhi holo heni moe ongo valeta'eako....
Kava Tonga
'Oku 'ikai pe to e loi ho'o mata'i kava tonga 'au.Hala poini tuku kehe pe 'a e penu'i ngako 'oku laku holo keni pea 'oku fu'u nanamu foki.xxxxxxxxx mu'a 'o inu kava 'ata'ata pe ka e 'oua 'e hana he 'oku nanamu.
topu,'ofa mai li mai ha me'a ki loto kae tuku mu'a e nothing,ko 'eku poini 'ena ke mou tu'u ma'u kae tuku e heke holo ne mou tala kimu'a na'e 'ikai ke 'iai ha pa'anga 'a Kuini Salote ke fktau'aki 'a 'Atalanga,now kuo mou heke hake ke 'oua fktau kae tauhi pe,koe poini ia topu eee,
pea tuku a mu'a e lea kovi pea kapau koe lea ia na'ake 'ako 'ia mummy mo daddy ta 'oku sai malo,hahaaaa
Kava Tonga, 'oku ke mahaki vala tatau mo Lavi he me'a ko e lea kau kia mum.Na'e 'i ai koa ha'amo mum kemo ongo'i ma'ema'ekina??He na'e kau mai 'etau mum he me'a 'oku tau manako ai?//kapau 'oku 'io pea ta na'e ako'i 'e Kuini Halaevalu 'a Pilolevu ke nonofo kovi pea ne ako'i 'a G5 ke kaka mo anga'i hoosi?? Tuku ho'o lea ki 'api he 'oku 'ikai ha fa'e te ne ako'i ha kovi ka ko e fili fakafo'ituitui pe 'a e toko taha 'a e me'a te ne fai.'Ikai ngata ai na'e ako'i ko e 'e ho'o mum ke ke fehi'a pe ha taha pea ta'aki 'ene mum??'Ai ha me'a ho 'ulu mo e kasere.
(02-07-2011 04:00 PM)TOPUKIE Wrote: [ -> ]Kava Tonga, 'oku ke mahaki vala tatau mo Lavi he me'a ko e lea kau kia mum.Na'e 'i ai koa ha'amo mum kemo ongo'i ma'ema'ekina??He na'e kau mai 'etau mum he me'a 'oku tau manako ai?//kapau 'oku 'io pea ta na'e ako'i 'e Kuini Halaevalu 'a Pilolevu ke nonofo kovi pea ne ako'i 'a G5 ke kaka mo anga'i hoosi?? Tuku ho'o lea ki 'api he 'oku 'ikai ha fa'e te ne ako'i ha kovi ka ko e fili fakafo'ituitui pe 'a e toko taha 'a e me'a te ne fai.'Ikai ngata ai na'e ako'i ko e 'e ho'o mum ke ke fehi'a pe ha taha pea ta'aki 'ene mum??'Ai ha me'a ho 'ulu mo e kasere.
kataki pe masi'i topukie he ko kava tenga ia 'oku a'u ia kihe 'ahoni 'oku te'eki pe kene 'ilo 'eia pe kohai 'ene mami, he na'e talu pe si'ono fa'ele'i mai ki mamani pea si'i li'aki leva ia he hala pule'anga he'ene mami, he na'e fu'u mata'i fksesele 'aupito pe ia, pea koe me'a ia oku 'ai ai pe me'a kuo lea ki 'api he 'oku hala mum ia, pea 'oku hala 'aupito pe ha me'a ia hono 'ulu koe te'ekulii pe ia 'oku 'iai,
Nae kole atu e fkmaau kia koe lolo Tonga keke fk'ehi'ehi ho mu'atosi he Ava ki API e mahalo oku mahino atu kiho ngangau ae me'a oku folofola atu kiai a Kiee....tuku e fie ma'olunga moe fiema'uma'u he koe me'a ia oku Ava ho mu'atosi o lea ki API koia Hina Lolo tonga....don't 4get were you come from.....tuku e mou'ingalo na'a pekalae'i e lingaa
(02-06-2011 09:12 AM)moana Wrote: [ -> ]toume mo moni
na'a mo kai ha me'a kovi?
mo feinga ke fai ha talanga 'e lelei ma'ae fonua pea toe 'aonga kia moua loua....'oua 'e fakaanga noa'ia pea 'oua 'e fa'a ava ho'o tosi 'o puhi mai e veve he 'oku faka'au ke mau nanamu 'ia mo namuku'ia ho'o faka'ero'ero heni......
ka 'oku mo kai ha me'akovi pea 'oua toe puhi holo heni moe ongo valeta'eako....
Moana 'oku ke 'ilo kau ka alasi ho sino 'e li'aki pe koe ho hoa he vave taha. Teke foki atu koe pehe ho hoa na'e kaka ha louta 'ia koe....pe na'e 'ohofi koe he US Army 'a Amelika.
Ko ia ai .....Moana loloto .........ta'x sio ha me'aloto....feiga mai koe he poini na'u hu atu he forumni 'o 'auhani ho fu'u ta'eako.....hahahaha....'oua kohu.....fo'i moana....'ofa atu.
topu,suimi,mo topu kav lahi,tuku e kohu hehehehe,mou helu ki fale lotu 'oku sai lau ha veesi folofola kae tuku pe kia au keu huluhulu atu ho mou hala,'oua e ava pe ki he lea kovi koe me'a i 'ae no school koe tama ko 'ena ko kehe koe tatau ai pe mo moutolu no poini koe fakaanga pe,mou 'ofa mai 'o li mai ha me'a 'oku 'uke'uke kae tuku a mu'a e mamau taimi,
teu lele ki he tukituki he 'api e Palemia Fo'ou,tau toki sio ee
(02-05-2011 03:19 PM)Kingi007 Wrote: [ -> ]fielau hono tala pe ho own family oku ke masoli lol hahaaa...happy waitangi day pokooo! lol[/b]
Koia foki Kingi koe toki masoli 'eni kuo laka takai holo ia 'i falelahi .
(02-07-2011 05:50 PM)swimm Wrote: [ -> ] (02-07-2011 04:00 PM)TOPUKIE Wrote: [ -> ]Kava Tonga, 'oku ke mahaki vala tatau mo Lavi he me'a ko e lea kau kia mum.Na'e 'i ai koa ha'amo mum kemo ongo'i ma'ema'ekina??He na'e kau mai 'etau mum he me'a 'oku tau manako ai?//kapau 'oku 'io pea ta na'e ako'i 'e Kuini Halaevalu 'a Pilolevu ke nonofo kovi pea ne ako'i 'a G5 ke kaka mo anga'i hoosi?? Tuku ho'o lea ki 'api he 'oku 'ikai ha fa'e te ne ako'i ha kovi ka ko e fili fakafo'ituitui pe 'a e toko taha 'a e me'a te ne fai.'Ikai ngata ai na'e ako'i ko e 'e ho'o mum ke ke fehi'a pe ha taha pea ta'aki 'ene mum??'Ai ha me'a ho 'ulu mo e kasere.
kataki pe masi'i topukie he ko kava tenga ia 'oku a'u ia kihe 'ahoni 'oku te'eki pe kene 'ilo 'eia pe kohai 'ene mami, he na'e talu pe si'ono fa'ele'i mai ki mamani pea si'i li'aki leva ia he hala pule'anga he'ene mami, he na'e fu'u mata'i fksesele 'aupito pe ia, pea koe me'a ia oku 'ai ai pe me'a kuo lea ki 'api he 'oku hala mum ia, pea 'oku hala 'aupito pe ha me'a ia hono 'ulu koe te'ekulii pe ia 'oku 'iai,
Ko KavaTonga hauki5 koe fu'u motu'a tangata taha ia he palepale ni,pea 'oku fehu'ia hange 'ene to'onga koe to'onga kau fkleitii he anga 'ene talanoa pe 'oku fefee 'ene fkkaukau ka 'ohake 'eha taha he palepale ni 'ene fine'eiki ke kau he'etau lavelave 'oku fai ,tau fk'amu pe 'e fkkaukau ai si'i kava tonga ke 'oua toe ala kihe ngaahi fa'e he 'oku 'iai pe mo'ene fa'ee tukukehe kapau ne pusiaki'i ia 'eha motu'a tangata ke mole ai e ongo'i 'ofa koiaa.
kautama, doggggy,topu,suimi,mo hai fua,koe mo'oni 'oe talanga ke tau talanoa he poini ka 'oku sai ange pe 'etau talanoa lea kovi he koe me'a ia 'oku sai'ia ai,he ko ho'o mou ava hake pe ho mou tosi takitaha moe fo'i lea kovi,ki he Tu'i mo hono Falee ka hili ia 'oku 'ika mole ha taimi ia 'o T5 ki he fanga veve ko moutolu,
'oku tau taki taha nofo mo ho tau takitaha famili ho tau ngaahi 'api takitaha,kuo fekau 'ehe ha'a Tu'i talu mei mu'a ke fa'ao ho tau ngaahi 'api tuku fakaholo ???? 'ikai, ko ia fanga vale e,salapu moe fkveve pea laku mai ha me'a 'oku 'aonga,
ne fokotu'u koaa 'e 'akilisi ke tu'usi hifo 'ae 'api tukuhau me ihe 'eka 'e 8 ki he 4 ko ia koaa kau temo ????,to me hell no,pea ne toe loto ke fili 'ehe Palemia ha Minisita mei tu'a pea hili ange kuo toe ta'x loto ki ai,fakaoli e,
kau poupou ki he Temo, koe Temokalati ia 'oku mou holi ki ai,'oku 'iai koaa ha me'a ho mou 'uto mangoa ke mou pehee atu 'oku hala ia,pea mou tu'u ma'u kae tuku e heke holo na'a tolonua ha taha,hehehehe.
(02-12-2011 08:23 AM)Kava Tonga Wrote: [ -> ]kautama, doggggy,topu,suimi,mo hai fua,koe mo'oni 'oe talanga ke tau talanoa he poini ka 'oku sai ange pe 'etau talanoa lea kovi he koe me'a ia 'oku sai'ia ai,he ko ho'o mou ava hake pe ho mou tosi takitaha moe fo'i lea kovi,ki he Tu'i mo hono Falee ka hili ia 'oku 'ika mole ha taimi ia 'o T5 ki he fanga veve ko moutolu,
'oku tau taki taha nofo mo ho tau takitaha famili ho tau ngaahi 'api takitaha,kuo fekau 'ehe ha'a Tu'i talu mei mu'a ke fa'ao ho tau ngaahi 'api tuku fakaholo ???? 'ikai, ko ia fanga vale e,salapu moe fkveve pea laku mai ha me'a 'oku 'aonga,
ne fokotu'u koaa 'e 'akilisi ke tu'usi hifo 'ae 'api tukuhau me ihe 'eka 'e 8 ki he 4 ko ia koaa kau temo ????,to me hell no,pea ne toe loto ke fili 'ehe Palemia ha Minisita mei tu'a pea hili ange kuo toe ta'x loto ki ai,fakaoli e,
kau poupou ki he Temo, koe Temokalati ia 'oku mou holi ki ai,'oku 'iai koaa ha me'a ho mou 'uto mangoa ke mou pehee atu 'oku hala ia,pea mou tu'u ma'u kae tuku e heke holo na'a tolonua ha taha,hehehehe.
Kava.......kpau 'oku mo'oni e kau tama koe galia koe ta 'oku ke kau koe he kau uto'i te'emoa 'oku ou fk'amu ke fai mo 'el* atu mei mamani. Ko 'eku inu mamahini he kakai tatau mo koe....ho mou kei hapai e pipi 'eeero 'oku fai 'e Tupou mo Hou'eiki.
Koe kakai mou3 'oku ou kei talini ha ta'u nai 'e 5-8 ke mou fk'ata'ata ho mau hala ke fai a 'emau fkkaukau he 'oku mau inuinu hono mamahi ko ho'o mou kei tali e 'eeee koe lelei.
Koe me'a 'oku hala 'oku ke poini mai'aki 'oku fu'u vaivai ia ki he palema 'oku hoko he 'ahoni kia mau3 fanau tupu fonua..........Koe me'a mhu'iga 'oku tonu keke sio ki ai koe fkofi bankruptcy e fonua pea toe mamafa age koloa fktaha moe fu'u noo lahi faufau.....pea 'oku ke pehe 'e fiefia ho hako 'enau ta e noo ko 'eni. Ko hai ia na'a ne fai fu'u fkkaukau falemalolo ko ia.....koe Temo 'oku ke pehe ku magoa pe ko Tupou mo hou'eiki....'oku teemoa honau 'uto tatau pe mo koe.
Kava 'aho teke fkte'elelo mai ai mei heli.....sio hake ki ho hako mo au temau 'eroo hono taa e noo pea 'e toe mamafa age koloa ai. Koe me'a ia 'oku mahu'iga taha pea 'oua teke tokaga koe ki he kelekele he 'e tu'u pe ia laui kuoga....pea he 'ikai tokoni ia ki he palema 'oku mau haga atu ki ai.
Pohoo ee Pohoo eee....fai mo gaue mai natula ki he kakai ni ka mau mo'ui.
Si'i le'o 'o monimoni si'ene tangi,tangi,mamahi,moni lau 'eku tohi ke mahino kiho takale pea ke toki fai ho'o lea kovi mai,lau ke mahino pea li mai hao tali ki ai pea ta toki hoko atu,pe koe mo'oni pe 'ikai koe me'a mahino pea kapau 'oku 'ikai ke mahino kia koe 'eku 'uhinga pea ke lele leva ki fale si'i ok moni,
koe poini ia moni,and I hope we understand each other,haaaaaaaaaaaa
(02-12-2011 06:41 PM)Kava Tonga Wrote: [ -> ]Si'i le'o 'o monimoni si'ene tangi,tangi,mamahi,moni lau 'eku tohi ke mahino kiho takale pea ke toki fai ho'o lea kovi mai,lau ke mahino pea li mai hao tali ki ai pea ta toki hoko atu,pe koe mo'oni pe 'ikai koe me'a mahino pea kapau 'oku 'ikai ke mahino kia koe 'eku 'uhinga pea ke lele leva ki fale si'i ok moni,
koe poini ia moni,and I hope we understand each other,haaaaaaaaaaaa
Hooiiiiiii fkpiko mo'oni ko koe ia........keu toe repeat eku tohi he koe me'a 'oku ke nofo mo ia koe hapai e Tu'i ka ke fehi'a kia Akilisi moe Temokalati. Ke 'oua liliu e kelekele moe ha fua e me'a maumau taimi kae tuku e me'a mahuiga 'oku taukave'i he temokalati. ku ke pehe koe kou vale au he lea fktonga 'oku e'a mai pe ho poini vaivai mo ho'o taau fehi'a kia Akilisi.
Kou fk'amu ke lele oma ta'u kae fai mo puli atu kakai ko eni moe fkpiko......'uhiga maumau taimi ho'o kei piki kia Tupou mo Houeiki.
Pliz nature work fast with me n get rid these people I cannot take it aanymore.....I am getting poorer n poorer coz of their selfish n ignorant belief.