1. Tonga celebrates 85th birthday of their Queen Mother - HM Queen Halaevalu Mata'aho
2. Pasifika Broadcasting is now ready to release it's one of a kind Pacific TV game show "The Ease Up On The Drink Show"
3. Meat is now permitted to send privately to Tonga
All this and more...
Open for comments
Malo mu'a e laumalie 'ae TNEWS moe fefine fai polokalama. Ta'ahine Setita 'oku 'ikai ke toe ifo 'ete sio vitio 'ata he kuo ke hannge mai koe ha ki'i ta'ahine ta'u 18. Kataki pe kau talanga kuo homo hoto hekesi 'ota he fefine fai polokalama pea teu feinga aa au kia Palesiteni Feke ke fai ha kofesio he kuo te angahala kita he toutou humai kihe vitio 'ae tnews. 'Ofa mai aa Setita 'o ki'i fakaholoholo hifo e teuteu he koe 'atunga ee te mau 'osi he kofesio kia Patele! Malo e ma'u ongoongo pea 'oku tatau moe ha 'ene fakalata ka 'oku toe fakalata ange foki 'ae vakai atu kiho fofonga kuo ne hulungia 'ae potu fakapo'uli ni. 'Ofa atu ta'ahine Setita 'alu aa koe mo si'oku loto ni kau lue holo pe au moe nge'esi sino ni. Kole atu ka Kehekehe mo 4kakai 'oua te mo toe siosio mai ka mo hanganoa atu aa moua 'ia Liana...
Fo'i'one'onea mulionea
Feinga ke tuku hoo ai me'a noa'ia...koe fa'ahinga me'a ena e kick out ai koe he fale ni ho'o toe ha'u 'au ke toe kofesio he fuu fo'i vitio ta'x color o setita...Osi mali palangi 'a Setita pea fuu lahi mo 'ene taahine lahi...
Koe fe ho'o mali oku ikai ke ha'u ai 'o sio ho'o tohi oku fai ai e kofesio moe fakamamate ho'o va'e? 'ofa pe oku ke sai pe...
Tokanga na'a ke fakakekeva koe hena hono toutou replay fo'i vitio koe fuu la'itaa pe ia 'o Setita...hhhhhhh
Osi taimi ke ui mai 'a Mapa ke sivi koe na'a oku maumau ho'o me'a fakakaukau....heheheheee
sio'i atu 'a Joey he fakamanatu 'o e Taahine Kuini ko Joey koe ma'alahi atu fe'unga mo hota vaivai...ko 'eta faahinga tangutu 'ataua he saliote teketeke heikai ke toe fiema'u taua ha taha...
ko 'eta pehepehe ni pe ki he puli atu a mamani...na'a faifai ho'o toe sio takai holo pea ikai ke toe ha'u e fanau 'o teke 'eta saliote kae ha'u e FLIES 'o kai hota tuhu...heheheee
laka mai ke ta alu palu'i ha'ata kumete
Moana you're right...I don't know what is wrong with Tama4kakai and Fo'i'one'onena?? Ongo tama ko 'etau tuii kuo ne ha'i kitautolu ke tau famili. Ko au neongo 'oku 'ikai ha pikinga ia kihe fefine ko Setita ka 'oku 'iai 'ae ongo'i koe toto he mala'e 'oe tui fakatemokalati. Fo'i'one'onena 'ohua atu koe 'o toe kumikumi atu kihe kau tui kihe pule'anga kae 'oua teke toe hanga mai koe kihe fefine faiongoongo hihihihhi sio atu aa koe ka Pilolevu hihihihihihihihi
hehehehehe@kehe...
tuku aa si'ono pehe'i 'a Fo'i'one'onea koe nanunga pe ia nofo tokotaha he potavao koe mate he fie sio ha me'akolo...
Ta'ofi 'ene sio 'ana 'ia Pilolevu fe'unga pe ia mo Pilomotu'u...hehehehehe
Fo'i'one'onea 'ohua mai ki lotofale hafua ho'o nofoloki faifai pea lahelahea ho'o fo'i kete folahi....
Pea tuku ho'o 'ai ke ke sio'i pehe'i emau faiongoongo he oku ikai ke ai ha'amou fefine hoihoifua pehe hange ko Tita eeee....hehehehehe
Hey guys,
Don't be like that! You can put me well to the side and dialogue on the issue of which the programme is talking about. How about the mood of Tongans appear to have changed. Why do you think? Do you think the outlook of Tonga's economy is getting better? How about the lavish 85th birthday celebration of our most loved Queen Mother?
Malo Setita
Kehekehe,mo'oni lau 'a Setita mou omi ha me'a 'aonga ki he etau talanga oku fai. Neongo emau nofo atu he fuu fonua momoa ko eni iloa koe fuu Ano Masima ka oku mau fiefia he sio ma'u pe he ngaahi ongoongo oku omai e Setita mo ene polokalama Tnews he uike kotoa.
Setita fakamalo atu he ngaahi ngaue lahi oku ke fai.Kuo mau inasi kotoa atu aipe mei heni pea oku mau lau koe koloa ho'o omai e ngaahi ongoongo kuo mau mamata atu mei he fuu fonua fakailifia ko Amelika ni...
Faka'ofo'ofa e 'aho ia 'o e Kuini ka koe me'a pe oku hange oku ou sio atu ikai ke toe kehekehe e paati ia ko ena 'ae Kuini moe paati e fale'alo o Pilitania...Kuo nau 'ai tataa (hat) pea teu faka Pilitania hono 'aho.
'Amusia mu'a fale ia 'o e Tu'i nau fa'ele'i hake pe oku iai 'enau pa'anga honau kato kae faka'ofa e kakai e fonua kuo nau fa'ele'i mai pe koe kii tamavao hala ha vala pea hala ha me'a 'e taha...
Na'a kuo taimi aa ke fai mo mou liliu aa ki he Temokalati moe si'i faka'ofa e kakai e fonua. 'Ofa mai aa Tonga 'o poto kae tuku e vale fuoloa.Mau fakamalo pe mautolu hono omai e Setita ngaahi foi vitio ke mau mamata atu mei heni kae tuku emau fanongo talanoa telelouniu he tano'a moe fakangangau'ulu...
Tonga kuo osi taimi ke mou ma'u e poto e fe'unga fili e kakai totonu he taimi totonu 'o hange ko Samiuela Akilisi,Dr Halapua mo hai fua. Tukuatu 'a Clive he kuo faka'au ke mau pango'ia atu he'ene toe foki ki he Fale Alea.
Heikai pe ke toe osi e CORRUPTION ia he Pule'anga ka ikai ke tau liliu o TEMOKALATI pea mou feinga kainga Tonga ke mou ako meia Akilisi Pohiva he koe kaivai iloa ia talu 'ene kaufaki'i mai e Pule'anga Temokalati.
Oku kei iai pe fanga kii kau fakafofonga nau kei taupe holo pe 'ia Akilisi ka koe kakai fakatu'utamaki taha ia. Mou fili fakapotopoto pea fili e lelei taha kae tuku hono fakafamili'i e vote heikai ke ma'u ha fakalaka ia taha e ekonomika he fonua.
Tonga mou 'ofa mai aa o poto pea toe 'a'aa ange homou mata 'oua mohe. Mou fili pea omai e kakai totonu o ikai ke omai ha kakai hala he te mou 'auha. Mou sio atu ki he fanau nau osi mai mei he ako pea kuo fokotuu na e poto he fonua. Tuku aa hono oatu kau papalangi he te nau laiki kimoutolu ka mou siosio mai pe hange ha vale.
Tonga ka 'ikai ke mou lava fakangaue'i e fanau osi mei he ako pea mou fakaava e matapa ke nau omai ki muli o hokoatu e ako ai pea fakangaue'i. Ko kimoutolu he loto'i Pule'anga mou 'ofa mai tuku aa hono 'ai faka'api'i e folau ki muli kae fakaava e matapa ke ma'u ha faingamalie fanau ke omai ki muli ni o ngaue'i atu hotau fonua. Tuku e fakafaingata'a'ia'i enau me'afolau kae tukuange ke nau folau mai kumi ha mo'ui toe leleiange.Koe lahiange enau nofo i Tonga na koe asili ia enau fakakaukau'i e kovi.
Fakamalo atu Setita omai ngaahi ongoongo ke mau inasi ai.
Tu'a'ofa'eiki Atu, (Tano'a o Hina mei he Ano Masima)
Malie e talanga. 'Oku kau e fai'aho ia e Kuini he birthday ma'ulalo mo'oni he lalo mamani. 'Oku mata'aa'aa mai e fu'u inuti inu kota faufau kae mu'a hake e inu toto liuliunga. Hangee 'oku e'a mai e talanoa 'o Taivasi mo Lasalosi he fu'u kai katoanga pehee. Ne mei ha nai ke si'i talaki ai ki he kakai e fonua ke nau takitaha to'oto'o mai ha'ane kii tunu pe fai ha kai fakataha fakafamili kapau 'oku taku koe fehuhu eni 'a e 'Otu Tonga? ke heka fakataha a Taivasi (Kuini) mo e kau masiva 'oku nau fuesia e fakamatavela he teu e ngaahi me'a 'ilo mo e fakame'ite e 'aho he tepile ke ngali koe famili (koe fehuhu mo 'ene fanau). Kae tufa e fakaafe ki he ki'i tokosi'i pe, kau nofo Nuku'alofa pe nai mo hono kainga Fisi mo hou'eiki? Koe ha nai? filifilimanako pe koe discrimination? Koe ta'x'ofa? Pe koe sio lalo ki he kakai mei 'uta mo e 'otu motu? pe koe ta'etoka'i e kainanga e fonua?
Koe fu'u fa'ahinga me'a eni ia na'e feinga koee a Tupou I 'i he'ene foaki e tau'ataaina ke tuku. Ke tuku e discrimination by social status. Na'a ne fokotu'u e kau nopele koe kau tauhi kakai, ke nau tokanga'i hono kakai he ngaahi potungoue (pe ngaahi kolo) ka kuo nau heka kinautolu he ngaahi 'aho ni 'o nau ma'olunga ange kinautolu 'ia Sisu Kalaisi 'enau fakatete'e 'eiki.
Pea lava leva ai ke tau sio ki he toto kehekehe kae 'ikai ke pure Tongan kae fio e toto muli kehekehe e Kuini pea mahino lelei koe hako 'eve'eva 'o Tupou I moe tu'a. Ngali ne 'i ai moe konga Siapani he ne 'asi e ngaahi fu'u kimono he kau paati ee hahaahaa pe na'e hu mai pe fa'ahinga ia ko ia mo honau pajama 'o paati ?

heheheeee. Anyway, that's besides the point. Koe fifili ia, kapau 'oku tau 'i he kuonga lotu 'oku fakamamafa ai e 'ofa ki he ma'ulalo pea tau 'i he kuonga ne 'osi foaki e tau'ataaina 'ae Tonga 'e hotau Tu'i 'ofa ke 'oua na'a toe popula e kakai ki he hou'eiki, koeha 'oku kei fai ai e fa'ahinga katoanga masoli ta'etoka'i inutoto pehe ni ke popula ki ai e kakai e fonua?
(06-01-2011 11:58 PM)Fo'i'one'onena Wrote: [ -> ]Malo mu'a e laumalie 'ae TNEWS moe fefine fai polokalama. Ta'ahine Setita 'oku 'ikai ke toe ifo 'ete sio vitio 'ata he kuo ke hannge mai koe ha ki'i ta'ahine ta'u 18. Kataki pe kau talanga kuo homo hoto hekesi 'ota he fefine fai polokalama pea teu feinga aa au kia Palesiteni Feke ke fai ha kofesio he kuo te angahala kita he toutou humai kihe vitio 'ae tnews. 'Ofa mai aa Setita 'o ki'i fakaholoholo hifo e teuteu he koe 'atunga ee te mau 'osi he kofesio kia Patele! Malo e ma'u ongoongo pea 'oku tatau moe ha 'ene fakalata ka 'oku toe fakalata ange foki 'ae vakai atu kiho fofonga kuo ne hulungia 'ae potu fakapo'uli ni. 'Ofa atu ta'ahine Setita 'alu aa koe mo si'oku loto ni kau lue holo pe au moe nge'esi sino ni. Kole atu ka Kehekehe mo 4kakai 'oua te mo toe siosio mai ka mo hanganoa atu aa moua 'ia Liana...
Masi'i tokoua ,,,'ae malangaa na'a ke hinga.... hihihihihihi.koe me'a ia 'oku ou nofonofo ai pe he lotu fehui'i ko 'ene ngofua ai 'ete manako fefinee kaa ko koe tangata malanga 'oiauee hoto fakapoo.kuo mo'u nofoa e kau 'apositoloo ia hee kae 'alu 'etau tangata malamngaa ia 'a tautolu 'o siofi 'etau ta'ahine faiongoongoo.
malie mu'a tangatamalanga e malanga pe mo fakakuitaha mai kihe kau soloo ee.
tokangai pe na'a 'ilo e'he hoa 'oe setuataa 'oku ke toe manako koe 'ia Titaa ee.
koe me'a pe 'oku ou kole atuu ke tuku pe mu'a kema kii sio pe kia setita he 'oku fiema'u 'aupito ia 'e setita kema fakakuitaha ange kiai hihihhi.
koe me'a 'e taha ko ho'o ha'u 'o kofesio kihe 'emau palesitenii ke haa peake 'alu ki homou palesitenii hahahaha.
(06-02-2011 05:05 PM)Setita Wrote: [ -> ]Hey guys,
Don't be like that! You can put me well to the side and dialogue on the issue of which the programme is talking about. How about the mood of Tongans appear to have changed. Why do you think? Do you think the outlook of Tonga's economy is getting better? How about the lavish 85th birthday celebration of our most loved Queen Mother?
Change is like time and tide they don't wait for no one.So we must adjust like everything else .Spending on the Queen should be strictly on family and private donations to foot the bill.
These lavish funtions are all expendable and therefore can be eliminated.
Kapau 'oku tau fie fakalaka ke vave pea kuopau ke tuku e 'uu polokalama fakamole pa'anga noa'ia ko 'enii neongo 'ene ifoo.
Kautama mou tukunoa'i 'emoutolu 'a Setita ka mou sio atu moutolu kihe fo'ikete 'o Pilolevu ha ha ha ha ha lol lol Mou tokanga he fa'a fakahoko e ngaahi katoanga he 'e iku 'o fete'ete'eni 'etau kau Pilinisesi moe kau Pilinisi lol lol lol
(06-09-2011 03:49 PM)Blood Wrote: [ -> ]Kautama mou tukunoa'i 'emoutolu 'a Setita ka mou sio atu moutolu kihe fo'ikete 'o Pilolevu ha ha ha ha ha lol lol Mou tokanga he fa'a fakahoko e ngaahi katoanga he 'e iku 'o fete'ete'eni 'etau kau Pilinisesi moe kau Pilinisi lol lol lol
heehheeheee koe fete'ete'eni e ngaahi fo'i 'elepito na blood koe lahi faufau 'enau folofefeka e ivi 'oe kakai hihhihi. Fuolahi 'a lunga toe sitepu mo loto, pea toe lahi faaufaua mo lalo hohohohoho...............kuo nau hange mai koe katuni koee 'a porky pigs

.'ae foo-kehekehe e hahahaha....