TNEWS TALANOA

Full Version: 'Oku taau nai ke tau kei TA'OVALA pe 'ikai?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
'Oku taau nai ke tau kei ta'ovala pe 'ikai?

lanumata

toki hoko atu
Thanking for shopping at Molisi we are now closed.
'E topukie,

Malo pe si'i tali mai...pea ke fakamalo he taimi ni, he kuo vave ni mai pe hono fili au ke u kau he kau ADMIN pea ke sio he 'ikai teu tali 'e au e me'a ko e tu'u noa'ia maumau taimi he loki ni.

lanumata
toki hoko atu
Si'i faka'ofa!

PEACE!
lanumata Wrote:'E topukie,

Malo pe si'i tali mai...pea ke fakamalo he taimi ni, he kuo vave ni mai pe hono fili au ke u kau he kau ADMIN pea ke sio he 'ikai teu tali 'e au e me'a ko e tu'u noa'ia maumau taimi he loki ni.

lanumata
toki hoko atu

Mata,ko koee ia koe tootoo atu ho'o fai 'e koe 'ae me'a koe huu falemaloloo.Fai mo ke huu hake kihe ADMIN ka mau
foo'i ai leva ho fo'i sika'i hoosii ke ma'a.
'E Lanumata Vaivai,
'Oku 'ita lahi e 'uu falematee koe fakaveve e ta'ovalaa.Fefe ke ta'eta'ovala pe 'ae kau Minisitaa he 'oku 'ikai tenau anga fakaTonga kinautolu.Koe anga fakaTongaa 'oku 'iai e 'ofa fonua moe ha fua e 'uu me'a lelei ke fai 'aki e fakafotungaa.Ka koe 'uhi ko 'enau anga fakamanuu pea 'oku totonu ke nau tui kihe ngauee 'ae teunga 'o Talaakulaa mo 'ai e nifoo ke lahi ke vave hono komo e toto 'oe kakaii.
lanumata Wrote:'Oku taau nai ke tau kei ta'ovala pe 'ikai?

lanumata

toki hoko atu

Mata, malie'ia au ho'o fokotu'u. Ki'i kolee pe ke ke me'a atu mu'a 'o 'uluaki ha'i ha ki'i ta'ovala he kongaloto 'o t5 pea ke toki ha'u 'o uki kemau ta'ovala.

Koe tali kiai, koe me'a fa'iteliha pe ia 'ae fakafo'ituitui pe 'oku nau fieta'ovala pe 'ikai.
Kehekehe Wrote:

lanumata

toki hoko atu

Mata, malie'ia au ho'o fokotu'u. Ki'i kolee pe ke ke me'a atu mu'a 'o 'uluaki ha'i ha ki'i ta'ovala he kongaloto 'o t5 pea ke toki ha'u 'o uki kemau ta'ovala.

Koe tali kiai, koe me'a fa'iteliha pe ia 'ae fakafo'ituitui pe 'oku nau fieta'ovala pe 'ikai.

Ikai oku mooni a Mata. Oku ikai foki taovala G5 ia. Tautautefito ki he taimi oku fakamalohii ai e he puleanga e kakaike nau taovala(Ako, Alu ki Ofisi Palemia, Palasi) ka oku taeuhinga mooni.

Kou lau hifo Kelea pehe enautolu ko e uhinga he nae mah** ngofua a e konga ngatu nae noo loto e he kakai i mua, pea nae toe hai i tua a e kii konga papa oku fefeka, he ka mah** e kii mei ngatu ko e tuva ia e kainga he hala puleanga.

Ko e talafakafonua e taovalla, pe ko e apasia mo tailiili naa fehalaaki kae fakama? Kapau ko e kakai Tonga i mua naa nau ala i ha konga tupenu fefeka oku tau ngaueaki he ahoni, heikai ke nau toe ai taoovala. Naa nau fokotuutuu enau toonga ki he tuunga oku practical, kae ikai ko e ouau pe.

Ko etau fakamalohii e taovala, oku malualoi, pea oku totonu ko e mea fakafoituitui pea e ilo ai e Tonga mooni oku kei fie nono'o pe 'e ia e fuu mei veve ko ia. I he taimi tatau oku ikai ke halaia a e tokotaha Tonga oku ikai ke fie taovala he oku atamai lelei ia.

Tuku a e fasia. Hiki he lekooti pea akoi kae tukuange katau tauataina. Ko e fakamalohi ko eni oku fakailonga mai ia kuo fihia pe tuumau e tekinolosia fakatukufakaholo a e Tonga, kuo ikai toe lava o ai ha mea foou.

Toki hoko atu...

Ko e Kingi
Ko 'eku tali ki he fehu'i 'a Lanumata 'oku pehe ni.

'Io, 'oku totonu ke tau hokohoko atu hono tui e ta'ovalaa.

Ko hono 'uhinga 'eni.

'Oku lahilahi e kau mahaki valaa 'i Tonga ni. Pea 'oku fiema'u 'aupito ha ki'i ta'ovala ke 'ufi'ufi 'aki e ngaahi paingani he 'oku fehuluhulufi e nofoo.

Maloo 'Aupito.
hahahahahaha tautautefito kihe Pai-ngani 'o Pono Pot mo Big Komoo hahahhaha!
prisoner_tonga Wrote:'Io, 'oku totonu ke tau hokohoko atu hono tui e ta'ovalaa. Ko hono 'uhinga 'eni.

'Oku lahilahi e kau mahaki valaa 'i Tonga ni. Pea 'oku fiema'u 'aupito ha ki'i ta'ovala ke 'ufi'ufi 'aki e ngaahi paingani he 'oku fehuluhulufi e nofoo.
Maloo 'Aupito.

pt, talu e hake 'a e sivilaise 'i Tonga mo e feinga lahi 'a e potu ngauemo'ui ke fakalakalaka 'a e mo'uilelei 'i Tonga. Ko ia ne fai ai e feinga ke faka'auha e lango pea na'e kau 'a e taovala 'i he founga na'e ngaue'aki 'e he potungauemo'ui ke fakasi'isi'i'aki e lango. Ko e 'aho ni kuo matafi atu e palopalema ko ia pea 'oku ou tui kuo totonu pe ke to'o e ta'ovala ia he kuo ma'a atu e lango.
Ka 'oku ou fokotu'u atu ke 'oua pe na'a to'o e ta'ovala ia e kau mulungakau he pule'anga. 'Oku kei langoa pe 'a e ngaahi 'ofisi fakapule'anga he mulu 'e he kautaki e me'i mo'ui 'oku kei toe he fonua. 'Oku nau pehe 'enautolu ko e ha'u e lango ko e 'uhi ko 'enau mulu ngakau 'oku fai ka 'oku 'ikai. 'Oku ha'u e lango ia ko 'enau ta'eta'ovala. Kole atu ke nau kei tauhi pe honau ta'ovala kae'oua ke faka'ataa mai 'e he potungauemo'ui.
Kuli...ni,
'Oku ou tui he 'ikai ke ma'u ha saaisi ke taakai'i mo hao ai ho tapa'ikete. 'I he 'ene pehe, 'oku 'ikai leva ke taau keke ta'ovala koe telia na'a 'osi 'a e fala 'o Tonga 'oku te'eki keke mapuni! hehehe!!
'Oku fakamalohi'i nai 'e Sisu ke fai e me'a koe tui ta'ovala?

lanumata

toki hoko atu

hey Green malo etau to ma'u. e depend pe koe ha e uhinga hoo ai taovala, kapau koe ava e konga vala ki lalo pea sai ke ai taovala ke ufiufi ia, pea kapau koe ai taovala koe fkilonga koe Tonga koe, oku sai mo ia, pea kapau ko hoo taovala ko ha uhinga fk-falemahaki pea koe mea ia a Dr Viliami tangi pea kapau koe ai Taovala koe fkha hoo fkapaapa kia houeiki, eke kia T5 pe teke taovala pe ikai. Kou manatui nae tafului e he Kuini e kau te'e a T5 i heene kai Topoutoa ai he taetaovala ene kau tee i Villa pea ikai saiia ai a T5 pea ne fekau oku faiteliha pe ene kau ngaue i Villa pe tenau taovala pe ikai. koia oku fakafalala pe hoo taovala he uhinga oku ke taovala ai, koe kii tokoni vaivai pe ia ki hoo fokotuu fkkaukau.
'Oku tototnu ke tuku a e ta'ovala he 'oku 'afu 'aupito 'a tonga he koe 'ai ai e mamafa e 'uhila kae toe 'amo atu e totongi vai. Ka to'o e ta'ovala 'e mokomoko leva hoto sino pea tataaitaha leva ke te sio kia vai ... si'isi'i ai pe totongi vai.
Koe 'uhinga fakafalemahaki pe 'e ngofua ai kete ta'ovala ka kuopau ke 'omai ha tohi ia mei a viliami tangi ke fakapapau'i.
kizmai Wrote:'Oku tototnu ke tuku a e ta'ovala he 'oku 'afu 'aupito 'a tonga he koe 'ai ai e mamafa e 'uhila kae toe 'amo atu e totongi vai. Ka to'o e ta'ovala 'e mokomoko leva hoto sino pea tataaitaha leva ke te sio kia vai ... si'isi'i ai pe totongi vai.
Koe 'uhinga fakafalemahaki pe 'e ngofua ai kete ta'ovala ka kuopau ke 'omai ha tohi ia mei a viliami tangi ke fakapapau'i.

..LOL!!!.....malo, malo kau tangata e lafo...malie 'aupito e ngaahi fakakaukau. Tau kole mu'a ki he PSA kenau kamata'i mai ka tau toki hoko atu....
'E kingi, kapau 'e hange ko ho'o kole ke kamata'i mai 'ehe psa pea ta tenau hao kotoa pe kinautolu ia 'o hufanga 'ia viliami tangi ... hehehe!!
pea 'e kei tokolahi ai pe kau ta'ovala ia 'i tonga.
Ko e Tui foki 'o e Ta'ovala, ko ho tau 'ulungaanga Faka-Tonga ia (Tongan Custom) mo 'etaku fakaha 'etau faka'apa'apa ki he kakai kotoa pe, pea 'oku 'ilo ai ko e Tonga kitaua, pea 'oku 'ikai foki ke 'i ai ha'aku palopalema 'aku ia mo e founga ko eni.
'Oku tui foki 'e he kau papalangi ia honau suti mo e hekesi mo e su ko honau 'ulungaaanga fakafonua, pea mo e fakaha 'o 'enau faka'apa'apa, pea ko e founga tatau pe. 'Oku lava lelei pe ke faka'aonga'i 'a e ongo founga ko eni 'i Tonga ke fakaha 'aki 'e tau faka'apa'apa ki he kakai kotoa pe.
I love to wear ta'ovala when I can. I even wear them to work during summer and it is a great conversation ice breaker!!!
4USTongans Wrote:I love to wear ta'ovala when I can. I even wear them to work during summer and it is a great conversation ice breaker!!!

Ku o mahino mai hange kuo mole 'a e fie Tonga mei he kakai tokolahi..
'Oku ou fokotu'u atu ki he kakai pehe ni, kapau 'oku 'ikai ke nau fie nofo 'i Tonga, pea 'oku lelei ke nau hiki atu a 'o nofo 'i ha to e fonua 'oku 'ikai ke nau toe tui ai e ta'ovala, ka e tuku a e fakamoveuveu mo e maumau'i 'a e Lao. Ko ho nau tuha pe ko e li kinautolu ki Pilisone, pe ko 'enau hiki ki 'Afilika 'o nofo ai, mahalo, 'e sai ange ia kiate kinautolu.
lcy 'oku mo'oni 'aupito pea mahino ho'o lave 'o fekau'aki moe mahu'inga ketau ta'ovala. Koe fifili pe mei heni, me'a ni koe lao ia kuopau kete ta'ovala pea ka 'ikai pe pea ui ia koe maumaulao? li kita ki pilisone? tuli kete hiki kiha fonua muli pe ko 'afilika?
'Oku mau tui 'oku mahu'inga taha ange pe ke fakapapau'i 'oku te vala. Koe ta'ovala koe tokoua si'i ia 'o ta'evala pea ko hono 'uhinga ia 'a hono ta'o 'o e lou'akau kete vala 'aki kae tuku aa 'a e ta'evala. Kuo hake mai e vala papalangi pea kuo fe'unga 'anoa pe ia mo maau pea matamata lelei ketau ngaue'aki ... koe toe 'ai e lou'akau ai ke faka'efi'efi ke ha? 'Oku 'osi mahino'i pe ia 'e Tupou 5 he ko hono 'uhinga ia 'a 'ene manako he vala fakalusia ko 'ene faingofua mo faka'ofo'ofa. Kapau leva teke tuli 'ekoe mautolu mei tonga ko 'emau ta'eta'ovala pea temou iku hala he tu'i hena he kuopau keke tuli mo T5 ke 'alu ki lusia 'o ta'eta'ovala ki ai. Kaikehe, temau maumau'i e lao 'okapau temau ta'evala ka he'ikai kemau maumaulao 'okapau temau ta'eta'ovala.
Me'a 'ata'ataa pe ia 'atautolu!!!! Kai ke ke teitei kau koe ai lanumata or anyone!!! Ka ku te fie ta'ovala pea te tui pea ka 'ikai, me'a tau'ataina pe ia 'a kita!!!! 'Oku kai ke fakapopula'i!!!!!
Kehekehe Wrote:

lanumata

toki hoko atu

Poupou atu ki he tamasi'i ko Lanu'oe'umata 'io 'oku kei totonu pe ke tau ta'ovala 'aki 'a e 'uhinga koe talu 'etau tupu hake 'i hotau fonua 'i Tonga koe hoko ha 'apisia pe ko 'ete me'afk'eiki kuopau kete ta'ovala,pea ko 'etau 'alu ki he lotu kuo pau kete ta'ovala,ka kuo kehe foki 'eni ia kuonga kuo tau 'i muli pea koe me'a fa'iteliha 'ata'ata pe 'a'au ho'o ta'ovala.

pea kiate koe kehekehe ko King G 5 'ena na'e ta'ovala fk'ofo'ofa 'i hono 'aho fknofo
'E Mary 'oku kui ho fu'u lau'i mataa? Ko 'etau kikila atu pe na'e tight 'ae Tu'ii he taimi na'e fakanofo aii ka ke kei polau mai pe na'e ta'ovala. 'Ai na'a 'oku ke pe 'e koe ko ***** 'a T5 hihihihihihihihi 'Ai mo tui hao matasio'ata moe 'ipo eee!
Kehekehe Wrote:'E Mary 'oku kui ho fu'u lau'i mataa? Ko 'etau kikila atu pe na'e tight 'ae Tu'ii he taimi na'e fakanofo aii ka ke kei polau mai pe na'e ta'ovala. 'Ai na'a 'oku ke pe 'e koe ko ***** 'a T5 hihihihihihihihi 'Ai mo tui hao matasio'ata moe 'ipo eee!

'E makehekehe 'oku 'ikai ke kui hoku lau'i fofonga pea na'e 'ikai keu kikila 'eku sio. 'Ai pea teu pehe 'e au 'oku ke pari mo raho ho'o sio ta'aki pe ki he tight 'o e Tamasi'i ko George Tupou 5

'IO kuopau kene tui teunga kakato he ko hono 'aho 'oku hilifaki ai hono kalauni ke mahino koe Tu'i pea ko 'ene lava ko ia hono hilifaki hono kalauni mo hono ngaahi ouau pea ne fetongi leva hono fkma'u ko ia pea ne tui leva hono ta'ovala pea 'ikai hono fk'ofo'ofa 'ae 'asi mai e fu'u kakai 'o e fonua 'enau matamata lelei mo honau ngaahi ta'ovala.

Ko koe kehekehe na'e tonu ke ui koe ko hekeheke he ko ho'o to'onga koe fakapaheke.nonga pe koe kapau koe akonaki lelei ia na'e fanafana atu 'e ho'o kui kiate koe keke lea kovi ki he kakai kotoa pe pea sai pe ia ho'o lea ki he kakai 'oku mou 'atamai tatau ka koe ava ho ngutu 'uli
ki he'ene 'afio mo hono tight.'IUVI namu 'uli koe 'aonga ia 'eku tui mata sio'ata he 'oku uo sio atu ai 'o 'ilo 'oku ke lanu 'uli'uli pea na'e tonu keke ta'ovala ke cover ho muri uri

Ma'u 'e mau funny he sioatu kiate koe mo ho'o ki'i fkkaukau fk'ofa e ka koe
prisoner_tonga Wrote:Ko 'eku tali ki he fehu'i 'a Lanumata 'oku pehe ni.

'Io, 'oku totonu ke tau hokohoko atu hono tui e ta'ovalaa.

Ko hono 'uhinga 'eni.

Maloo 'Aupito.
Kiate koe prisoner_tonga
Tuku pe 'emau ta'ovala pea mo 'emau ta'eta'ovala he koe me'a fa'iteriha pe ia 'amautolu

Pea ko ho'o lave ko ia 'o pehe 'oku lahilahi e kau mahaki valaa 'i tonga ni ko koe pe ia mo ho'o kui 'oku mahakivala he na'a mou hola he taimi tafaa pea fai mo mou 'alu atu a 'o tui homou ta'ovala ke 'u'ufi 'aki homou fuhifuhinga taunga vaisingano. Kuo hake mai 'a e maama pea koe kuonga 'eni 'o e fk-lakalaka ka 'oku mau kei tui ta'ovala pe he ko hono 'uhinga he ko homau anga fk-fonua 'oku 'ilo ai homau fofonga

Me'a faikehe ia ko 'emau tui e ta'ovala ko hono fk-mahino ko 'etau anga fk-fonua tala 'e koe ke fufu u'i aki e lohphua MANNNNN 'alu a prisoner_tonga 'o tefe kae tau'ataina ho'o ta'ovala mo ho'o fk-kaukau
Koe me'a ia 'oku mau kofekofe atu ai ke 'ufi'ufi pe ho rohophua mo ho barii 'o'ou 'aki ho ta'ovalaa kapau 'oku ke loto kiai. Koe me'a pe ia 'a'au.

Ko e poini: Na'e ta'ovala 'a Pilo, Siu'ilikutapu, Nanasi moe Gay5 sorry t5 he 'aho Faki kalaunii pe 'ikai? Koe talii 'IKAI. NA'E SI'I TIGHT MAI E TU'I IA 'O MARYROSE! HIHIHIHIHIHIHIHI PE HE 'E AU 'OKU TEU 'ALU 'O FAKAMALOHISINO HIHIHIHIH PEA KUO 'AI E FU'U KAUNII IA KE MAMAFAANGE IA HONO VA'EE HIHIHIHIHIHIH PEA HANGEE KOAA KUO TOE 'EVA IA KIHE PISOPE HHIHIHIHIHIHI TUKU AA NA'U ANGAVALE HE KATAA...MALIE LAHI MARYROSE!!!! MASI'I MARY 'OKU MO'ONI 'AE LAU 'AE FINEMATU'AA- "NA'E KIKILA KI FE HO FELAA, 'IKAI KE KE TUITUI HA KOFU LELEI 'O T5 KE NE TUI HE 'AHO KAKAI....KOE FAKAMANI'I PEHE'I MAI E TALAUSESEE HE 'OKU 'IAI HA ME'A 'I MU'A? HIHIHIHIHIHIHI 'OUA 'E KOHU MARY HE KOE 'ATUNGA IA E 'IKAI 'OLUNGA HE KALILOAA KUO TUI TAITI AI HE 'AHO KAKAI. 'IUVI'I...KOE TIGHT EEEE!
Kehekehe Wrote:Koe me'a ia 'oku mau kofekofe atu ai ke 'ufi'ufi pe ho rohophua mo ho barii 'o'ou 'aki ho ta'ovalaa kapau 'oku ke loto kiai. Koe me'a pe ia 'a'au.

Ko e poini: Na'e ta'ovala 'a Pilo, Siu'ilikutapu, Nanasi moe Gay5 sorry t5 he 'aho Faki kalaunii pe 'ikai? Koe talii 'IKAI. NA'E SI'I TIGHT MAI E TU'I IA 'O MARYROSE! HIHIHIHIHIHIHIHI PE HE 'E AU 'OKU TEU 'ALU 'O FAKAMALOHISINO HIHIHIHIH PEA KUO 'AI E FU'U KAUNII IA KE MAMAFAANGE IA HONO VA'EE HIHIHIHIHIHIH PEA HANGEE KOAA KUO TOE 'EVA IA KIHE PISOPE HHIHIHIHIHIHI TUKU AA NA'U ANGAVALE HE KATAA...MALIE LAHI MARYROSE!!!! MASI'I MARY 'OKU MO'ONI 'AE LAU 'AE FINEMATU'AA- "NA'E KIKILA KI FE HO FELAA, 'IKAI KE KE TUITUI HA KOFU LELEI 'O T5 KE NE TUI HE 'AHO KAKAI....KOE FAKAMANI'I PEHE'I MAI E TALAUSESEE HE 'OKU 'IAI HA ME'A 'I MU'A? HIHIHIHIHIHIHI 'OUA 'E KOHU MARY HE KOE 'ATUNGA IA E 'IKAI 'OLUNGA HE KALILOAA KUO TUI TAITI AI HE 'AHO KAKAI. 'IUVI'I...KOE TIGHT EEEE!

'E kehekehe na'ake mohe ofi 'i ho'o fa'ee?????????? koe 'ene akonaki ia na'e fai kiate koe ke 'u'ufi 'aki 'a e ta'ovala ho lahofua mo ho bari 'okapau 'oku ke loto ki ai??????????????

Me'a te'emehingo mo'oni 'iate 'oe 'a e kaveinga ni.teu toe fkmanatu atu ta topic is '"OKU TAAU NAI KE TAU KEI TA'OVALA PE "IKAI

YESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYES

Koe 'uhinga 'a e tui tight 'a e tama Tu'i he koe konga ia 'o hono fkma'u pe ko hono teunga kakato fk-tu'i na'a ne tui he 'aho ko ia he koe hilifaki kalauni 'a ha fonua 'i mamani kuopau ke nau tui teunga fk-tu'i pea koe 'osi pe ko ia pea nau toki fetongi ki honau teunga fk-fonua

Koe ha koa ho paropalemu 'o 'ou kehekehe moe ta'x tui ta'ovala 'a G5 fai pe 'e koe me'a na'e akonaki'i atu 'e ho'o fa'e keke fai ko ho'o ta'ovala ho'o mo ho'o ta'eloto ki ai me'a pe 'a'au pea tuku e lea kikila he ko koe pe 'oku kikila kilekila ho manu'i afii he 'el*'elo ho fu'u loto ki he Tu'i 'o e 'otu felenite pea tuku ho'o pehe 'oku 'ikai ha me'a 'i mu'a he tasese 'o Tupou 5 na'a folofola atu 'a Tupou 5 ke mo ki'i hu ki lalo uafu na'ake 'alu ke lue fie siana foki mai koe mei lalo uafu kuo ke lue hala taha UEUEUEUEUE ta 'oku kau pe moe kau raho he hala taha.

Malie kehekehe tupou
TOPUKIE Wrote:Thanking for shopping at Molisi we are now closed.

Topukaukau tuku ange lea ki Molisi he na'e tutu ia 'e he kau temo ko 'eku ki'i kole pe na'a 'oku ki'i faingamalie e fu'u topuu keu ki'i blingbling ai he na'e 'ova 'eku inu e ta'x 'anepo

WEEWEEWEE kuo kohu e fu'u me'a ia 'o topu''''''''''
Kehekehe and Maryrose,

Could you please refrain from using swear words in your dialoques or risk terminating your posts.

Malo
admin.

Pages: 1 2
Reference URL's